Annonce

Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen: 2

31. juli 2016 kl. 14:00
2. maj. 2018 kl. 16:15 02/05

Kommentarer (1)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-2): 55-45%
Betvalue: 135,00%
Spilbar ned til odds: 2,22
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365

Formel 1 er tilbage i Tyskland! Hockenheim er destinationen, og kørerne er klar til at give alt hvad de har inden deres sommerferie. 

Spillet her er en H2H mellen de to team-kollleger, Vettel og Raikkonen. Begge kørere der, trods store forventninger, har måtte erkende det nok heller ikke er i 2016 at deres bil skulle true mægtige Mercedes i kampen om titlerne. 

Spillet foreslår en godt kørende Raikkonen til at slå Vettel på sidstnævntes hjemmebane. 

 

Det taler for Vettel: 

- Hjemmebanen. Måske ikke lige så gældende som i f.eks. fodbold, men det betyder noget for Vettel at give de tyske fans en oplevelse - selvom flere forlod en ensformig sport i de år han selv dominerede. 

- Den hurtige omgang. Vettel har vist sig som den hurtigste af de to hvis vi ser på træninger, kvalifikationer og enkelte løbs omgange. 

- Alder. Vettel, 8 år yngre, er stadig en fremtidens mand. 

- Sulten efter at vinde. Man må ikke fornægte sig at Raikkonen har en stor sult også, men Vettel virker mere som den paniske kører der havde håbet at Ferrari havde en vinderbil til ham fra denne sæson. 

Det taler for Raikkonen: 

- Sæsonen indtil videre. Vettel har ikke overskygget sin kollega som mange havde forventet. Manden med flest fans; Raikkonen, har virkelig vist de seneste løb at der ikke mangler hverken teknik, modighed eller kynisme. 

- Uheld. Det er en faktor, at Vettel har haft en sværere sæson set med de materielle briller. Selvom det ellers var blevet kutyme at Raikkonen var manden der altid var uheldig, så har det vendt. 

- Erfaring. Modstpillet til alderen. Selvom begge kørere er blandt de hurtigste i verden, så betyder det også noget med erfaring, især modsat Vettel har brølt mange gange over radioen i frustration over andre kørere, bilen og andet. 

- Kontrakten der blev forlænget. Stik imod hele pressens spådomme, endnu engang, så blev Raikkonen bekræftet til 2017 hos Ferrari. Det betyder at han nu ikke skal bevise sig til en ny kontrakt, men istedet fokusere på at udvikle sig selv sammen med bilen. 

- Hurtigste omgang. Raikkonen har stadig til dags dato den hurtigste omgang på Hockenheim fra 2004. Han kender banen, trods ændringer igennem. 

- Vejret. Her kommet guldkortet. Nærmere forklaring følger i afrundingen. 


Det er blevet nærmest standard odds at Raikkonen(herfra Kimi) før weekenderne giver mellem 2,90 og 3,4 i odds til at slutte bedre end sin kollega. Et odds der måske afspejler en smule at "Vettel bare bør være hurtigere". 

Som lovet kommer her den nærmere forklaring på hvorfor vejret er så vigtigt for Kimi. Det har ikke været noget hemmelighed at Kimi har haft svært ved at tilvende sig til hele det nye system i formel 1 med dæk der skal gå i stykker og som samtidig er smallere. I Formel 1 er det især vigtigt at få dækkene til at arbejde i "The golden window" - alså ved bedste temperatur. For kolde dæk giver ikke noget grip, og for varme dæk gør at de går i stykker for hurtigt. Kimi har forlængst vist at han er en af dem der kan kører længst på sine dæk, og årsagen har blandt andet været at han har haft svært ved at få dem op i korrekt temperatur. Derfor har han med køligere dæk kunne køre længere end de andre, men også lidt langsommere. Nogle gange har det givet pote - især med Lotus - men ikke ofte nok. 

Vejrudsigten for Hockenheim siger 28-29 graders sol - altså Kimi-vejr. Her får han, ligesom i Budapest i sidste uge, vejrgudernes hjælp til at komme op i grader, og dermed præstere bedre. Meget bedre. Samtidig viste han så at han også kan køre langt på sine dæk, en klar fordel før det tyske grand prix hvor hjælp fra en safety car langt fra er givet grundet de gode afkørselsmuligheder. 

Teksten blev lang, og hvis du stadig er med hernede så vil jeg afslutteligt sige at 2,90 er et rigtig flot odds. Med vejret som det formentlig bliver, så er det en 50/50 mellem Vettel og Raikkonen - hjemmebanen og sulten giver Vettel de 55 mod Kimi´s 45. 

Jeg vil kun kunne debatere dette forslag indtil tidligt lørdag morgen, inden turen går ned til Hockenheim for at se løbet. HUSK at der er kvalifikation Lørdag kl. 14:00 hvor oddset kan ændre sig meget begge veje alt efter hvordan det går. Mit bud på kvali er at Vetel og Raikkonen uden uforudsete problemer starter side om side. Om det bliver som 3 og 4´er eller 5 og 6´er efter Red Bull ved vi i morgen eftermiddag. 

  • Stort udvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting
Feedback