Annonce

Floyd Mayweather - Conor McGregor

Infokamp
27. august 2017 kl. 05:00
2. maj. 2018 kl. 16:25 02/05

Kommentarer (31)
Denne side indeholder henvisnings-links
Main event i Las Vegas. Letmellemvægt. MMA-fighter McGregor står med en række fordele fysisk, men er en novice i professionel boksning, som bør være outmatchet. Mayweather er 40 år, men en af de bedste tekniske boksere gennem tiderne, så han bør dominere kampen, men er der værdi?

Det taler for Mayweather: 

 • Mayweather er langt bedre skolet. Han har bokset længere tid, end McGregor har været i live.
 • Mayweather besidder en enorm erfaring. Han har besejret flere legender gennem sin karriere.
 • Mayweather er en sublim bokser, der har en eminent teknik og en glimrende bokseforståelse.
 • Mayweather er et defensivt geni, som typisk har taget minimal damage i løbet af sine kampe.
 • Mayweather er en dedikeret atlet, som altid er i fantastisk form. Han har rigeligt til tolv runder.
 • McGregor er en novice, når det kommer til boksning. Han har ikke kæmpet professionelt før. 

Det taler for McGregor: 

 • McGregor har leveret mirakler i kamp før. Han har en utrolig selvtillid og frygter absolut intet.
 • McGregor er naturligt en markant større mand. Hans styrke og rækkevidde kan få betydning.
 • McGregor besidder enorm power i begge hænder. Han kan bestemt overraske, hvis han lander.
 • McGregor er uortodoks i sine angreb, så det tager nok Mayweather lidt tid at regne ham ud.
 • McGregor har en fremragende lige venstre, som er slaget Mayweather er mest modtagelig for.
 • Mayweather er blevet hele 40 år gammel. Før eller siden begynder alderen at vise sig i ringen.

Odds

Floyd Mayweather er klar favorit overalt på markedet. Danske Spil giver blot 1,16 på en amerikansk sejr, mens 888Sport, Bet365, Betfair Sportsbook, Betsafe, Bwin, Nordicbet og Unibet alle giver 1,20. En toneangivende bookmaker uden dansk licens giver 1,17 på Mayweather. Min chancevurdering ligger omkring 88-4-8, så jeg finder faktisk flot værdi på favoritten overalt på markedet.

McGregor har aldrig bokset professionelt før, så enhver chancevurdering på denne kamp er egentligt gætværk. På den ene side det simpelthen ikke kunne lade sig gøre, at han overrasker mod en af de bedste defensive boksere nogensinde. Men på den anden side er han en helt speciel fighter, der har leveret flere utrolige præstationer tidligere, så man ved aldrig. Kampen bør være et mismatch, men det virker som gambling at spille på den, når der er så mange ukendte faktorer. Idet udbyttet ikke er større på et vinderspil, så vælger jeg at forholde mig passivt.

Floyd Mayweather

USA

40 år (24. februar 1977)

49-0, 26 KO

Ortodoks

Højde: 173 cm.

Rækkevidde: 183 cm.

Vægt: 70 kg.

Floyd ”Money” Mayweather Jr. er tidligere mester i fem forskellige vægtklasser fra superfjervægt til letmellemvægt. Han har bl.a. besejret Genaro Hernandez, Angel Manfredy, Diego Corrales, Jesus Chavez, Jose Luis Castillo, DeMarcus Corley, Arturo Gatti, Sharmba Mitchell, Zab Judah, Oscar de la Hoya, Ricky Hatton, Juan Manuel Marquez, Shane Mosley, Victor Ortiz, Miguel Cotto, Robert Guerrero, Saul Alvarez, Marcos Maidana, Manny Pacquiao og Andre Berto.

Conor McGregor

Irland

29 år (14. juli 1988)

0-0

Southpaw

Højde: 175 cm.

Rækkevidde: 188 cm.

Vægt: 70 kg.

”The Notorious” Conor McGregor har aldrig bokset som professionel. Han er UFC-mester på letvægt og er rangeret som nummer et i divisionen og nummer fire pound for pound hos Sherdog. Han er desuden tidligere mester på fjervægt. Han har bl.a. besejret Marcus Brimage, Max Holloway, Diego Brandao, Dustin Poirier, Dennis Siver, Chad Mendes, Jose Aldo, Eddie Alvarez og Nate Diaz, mens han har tabt til samme Diaz samt Artemij Sitenkov og Joseph Duffy.

Matchup

Mayweather er et unikum i boksesporten. Han har mødt mange fantastiske fightere, men alligevel er han ubesejret gennem flere årtier. Han har nærmest virket urørlig i løbet af sin karriere. Han besidder formidabel teknik, blændende speed og en enorm intelligens. Derudover er han sandsynligvis en af de mest dedikerede sportsmænd nogensinde. Han er ofte blevet kritiseret for at være kedelig i ringen, men det er vanskeligt at finde nogle svagheder hos ham.

McGregor er også et unikt talent, der har taget MMA-verdenen fuldstændig med storm de seneste år. Når man ser på, hvor stor han er, så er det næsten ubegribeligt, at det kun er lidt over fire år siden, at han fik sin UFC-debut. I dag er han uden sammenligning den mest populære aktive fighter på kloden. Han er formentligt den bedste trashtalker nogensinde i kampsport, men han har formået at bakke sin braggadocio op næsten hver gang, han har kæmpet.

Jeg var oprindeligt stor modstander af denne kamp. Der er blevet opstillet et narrativ i medierne om, at Mayweather og McGregor har domineret deres respektive sportsgrene i en sådan grad, at de ikke længere har nogle rigtige udfordringer tilbage. Dette har tilsyneladende virket, siden kampen er blevet sat op, men det passer altså ikke. Mayweather har ikke noget at bevise længere, men hvis han skulle gøre comeback, som det er tilfældet, ville jeg have foretrukket, at han mødte enten Thurman eller Spence. Rent sportsligt ville dette give mere mening end en MMA-kæmper, som er 0-0 i boksning. McGregor har desuden aldrig forsvaret sit bælte i UFC, og han har flere fremragende modstandere, som Nurmagomedov og Ferguson, der venter på ham, når han vender tilbage til oktagonen efter denne kamp.

Der er rigtig mange hardcore fans af både boksning og MMA, der har brokket sig over denne kamp. Men nu, hvor den ikke længere er ren spekulation, men lige om hjørnet, så må jeg indrømme, at jeg faktisk er begyndt at blive rigtigt spændt. Jeg har svært ved at forestille mig, at der kommer en anden fight, som får så stor interesse fra sportsfans og medier igen i vores livstid. Selvom al logik siger, at det vil blive et mismatch, hvilket man som seer bør være forberedt på, så ved man aldrig. McGregor er på mange måder en helt unik udfordring for Mayweather. Vi ved ikke, hvad han kan præstere i en boksering, men det ved Mayweather heller ikke…

McGregor står med en række fordele i denne kamp, som man normalt aldrig må ignorere, når man forsøger at lave et breakdown. Han er netop blevet 29 år gammel, så han er i sin prime både som atlet og som fighter rent teknisk. Til sammenligning er Mayweather blevet 40 år, og før eller siden bliver alle indhentet af alderen. Derudover er McGregor fra naturens side en langt større mand. Han har en større muskelmasse end amerikaneren, og han har også en klar fordel med sin rækkevidde. Mayweather kan sandsynligvis ikke kæmpe ved en højere vægt end 70 kg. Det ville overraske mig, hvis han ikke kommer ind en tand lettere til kampen. Letmellemvægt er maksimum, hvis han skal forblive effektiv. McGregor har derimod kæmpet flere gange på 77 kg. i UFC. Dette er en markant forskel.

Jeg havde faktisk ikke forventet, at Mayweather ville tage denne kamp på letmellemvægt. Han tvang Canelo ned på 69 kg. da de mødtes tilbage i 2013. Mexicaneren havde i forvejen svært ved at komme ned på 70 kg., og det ekstra kilo lod til at hæmme hans præstation. Jeg er sikker på, at McGregor havde accepteret denne kamp, selvom Mayweather havde insisteret på at blive på weltervægt, der er den optimale vægt for ham. Hvis dette havde været tilfældet, så ville McGregor sandsynligvis have været drænet efter et svært weight cut, så han ikke kunne være ligeså effektiv som normalt. Nu får ireren dog sin drømmekamp på sin optimale vægt, hvilket gør alting mere interessant.

Jeg tror, at det er vigtigt for McGregor, at han får lov til at blive omkring sin optimale kampvægt. Det er i forvejen tvivlsomt, om han kan pace sig selv, så han har energien til at bokse tolv runder. Han har aldrig prøvet dette før i MMA. Her er kampene som bekendt kun tre- eller fem runder. McGregor er desuden en finisher, som sjældent har oplevet at gå fuld tid her. Mayweather har dog ikke accepteret at bokse på letmellemvægt for at være rar over for sin modstander. Vægten betyder nemlig, at begge mænd tvinges til at bokse med 10 oz. gloves, frem for 8 oz. Reglerne dikterer simpelthen, at boksere over weltervægt ikke må iføre sig de mindre handsker i kamp.

Det siger næsten sig selv, at Mayweather som en sublim bokser med enorm erfaring bør have en klar fordel, hvis dette udvikler sig til en teknisk eller taktisk affære. McGregors eneste chance for at levere overraskelsen bør være en ren træffer tidligt i kampen, hvor han stadig er fuld af energi. Han bør dog rent logisk få sværere ved at lande sine slag med de større handsker. Jeg er sikker på, at Mayweather har overvejet dette, da han gik med til at bokse på letmellemvægt. Han får uden tvivl større respekt for at tage kampen ved denne vægt fra fansene, når han ikke tvinger McGregor til at dræne sig selv fuldstændigt inden kampen, men dette kan sagtens vise sig at være en fordel for ham selv, som mange overser op til kampen.

Som sagt lader McGregors eneste mulighed for at overraske til at være en ren træffer tidligt i kampen. Jeg kan næsten ikke forestille mig, at han skulle fange Mayweather, når han først er kommet i gang. Amerikaneren er fremragende til at dechifrere sine modstandere. Han finder hurtigt tendenser i deres angrebsmønstre, og begynder at implementere en range, som passer ham, så han kan neutralisere dem. Hvis han først har afluret sin modstanders rytme og timing, så er det nærmest gameover. Derfor virker det fuldstændig utænkeligt, at ireren skulle kunne vinde på point.

Hvis Mayweather har haft nogle problemer historisk set, så har det været mod pressure fighters. Man kan argumentere for, at han ligefrem tabte sin første kamp mod Castillo. Derudover var hans hårdeste kamp i nyere tid uden sammenligning den første mod Maidana. Mange mener, at McGregor skal følge en gameplan, der minder om deres, hvis han skal have succes i kampen. Der er ingen tvivl om, at han har fysikken til at presse Mayweather inside, især når man tænker på hans træning til clinchen i MMA, men han er altså ikke en brawler af natur. Ireren har altid været en sniper, som forsøger at lande hårdt og præcist på afstand. Jeg tror ikke, at han forsøger at ændre stil på så få måneder.

En anden myte omkring Mayweather er, at han har problemer mod southpaws. Der er lidt hold i dette, selvom jeg mener, at det er stærkt overvurderet. Judah oplevede succes tidligt, da han mødte ham i 2006. Til gengæld kom Pacquiao aldrig rigtigt i gang, da han havde muligheden i 2015. Dette antyder, at Mayweather har været klar over, at der var en svaghed i hans defensiv, som han har arbejdet på at forbedre. Mayweather er kendt for sin shoulder roll, som især er effektiv over for modstandere med samme stance som en selv. Når man gemmer sin hage bag skulderen som ortodoks bokser, så prøver man at tage sin modstanders højre straight eller cross fra ham. Man er til gengæld mere åben fra sin modstanders venstre side, men dette er ofte ikke ligeså farligt, da et hook typisk ikke rækker ligeså langt som andre power shots. Mayweather har perfektioneret denne type forsvar, men ideen er, at han således er mere sårbar over for modstandere, som angriber modsat.

McGregor er større og stærkere end Castillo og Maidana, så han kan han muligvis presse Mayweather, hvis han forsøger at skabe en grim, fysisk kamp. Derudover er han hurtig og skarp på sine hænder. Hans venstre straight er hans bedste våben, og dette er netop slaget, som skal straffe en shoulder roll. Jeg tror i øvrigt, at McGregor har større power slag for slag end Mayweathers tidligere modstandere, selvom han er MMA-kæmper. Samtidig bevæger han sig ikke som en traditionel bokser på afstand. Hans range vil sandsynligvis være anderledes end normalt, og hans angrebsmønstre er uortodokse. Når man kombinerer alt dette med hans sult, selvtillid og alder, så er ingredienserne der til et upset.

Når dette er sagt, så forventer jeg, at Mayweather har regnet McGregor ud efter de første tre-fire runder. Amerikaneren begynder oftest sine kampe påpasseligt, mens han læser modstanderen, så han vil være svær at fange tidligt. Det lykkedes godt nok for Judah og Mosley, men de er begge legender i sporten, som har bokset i længere tid, end McGregor har været i live. Det kan virke lidt mærkeligt, at jeg giver ireren så dårlige chancer for at vinde, når der rent faktisk er ret meget, som taler for ham. Jeg tror dog ikke på, at han besidder de samme grundlæggende bokseevner som flere af Mayweathers øvrige modstandere. Hvis han lander, så er det uden tvivl farligt, men jeg tvivler stærkt på, at han har bevægeligheden og speeden til at bringe sig selv i særlig mange positioner, hvor dette bliver realistisk, uanset hvor uortodokse hans angrebsmønstre er.

Jeg forventer, at det er gameover, så snart Mayweather har regnet McGregors rytme ud. Derefter finder han sandsynligvis sin timing med jabbet, så han bliver i stand til at diktere kampen på afstand. Hans erfaring fra tolvrunders kampe gør, at jeg ikke lægger så meget i aldersforskellen. Mayweather er formentligt ikke den samme fighter, som han var for nogle år siden, men han er stadig en enormt dedikeret atlet, som aldrig kommer ud af form. Han bør have fordelen, som runderne går, selvom han skulle blive træt hurtigere end normalt. Med sin intelligens og sin bedre skoling bør han ikke komme i problemer, hvis han først har overlevet den tidlige storm. Realistisk set bør kampens store spørgsmål være, om Mayweather formår at stoppe McGregor eller ej.

Feedback