18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : FC Porto - Braga: Målscorer: Falcao

Match center
18. maj 2011 kl. 20:45 - Fodbold, Europa - Europa League
Aviva Stadium
Opdateret
3
0
Blev i 2006 moderator på BetXpert ved et tilfælde, da jeg søgte en tjans som skribent på Premier League på et tidspunkt hvor ligaen var besat af eksperter jeg på daværende tidspunkt ikke kunne udfordre. I stedet blev jeg "hangaround" på ubestemt tid, og har siden da bidraget på forskellige områder i ny og næ med analyser og optakter.

Siden 2007 har jeg i privaten haft et særligt fokus på målscorerspil, som er et af de markeder hvor man oplever størst varians blandt udbyderne. Ikke alle bookmakere er gode til at "nurse" disse markeder, og kun få anvender decideret dynamiske modeller i deres oddssætning på dem. Det betyder at man vedvarende kan fange gode odds på fx. formstærke spillere, men det hænder også at nogle bookmakere ikke opdager hvis en spiller skifter position (fx. havde mange odds på Gareth Bale som om han var back flere måneder efter han var rykket frem til midtbanen. Først da han havde scoret 3-4 fra den position, blev der reageret...)

De senere år, i takt med at flere bookmakere er hoppet med på målscorer-vognen, er det over en bred kam blevet sværere at fange bookmakerne på det forkerte ben, da de fleste har fået mere fokus på dette marked som en konkurrenceparameter. Selvom de ekstreme værdier er blevet sjældnere laver bookmakerne - det øgede fokus til trods - stadig fejlvurderinger uge efter uge.

Den største private succes ligger i den spanske Primera, den tyske Bundesliga, og Champions League. Der spilles dog også på kampe fra de bedste rækker i Frankrig, England, Italien og Danmark. Research og analyse er de ultimative faktorer, for det er på netop disse punkter bookmakerne ofte fejler når det angår målscorerspil.

Men kan man virkelig følge med i så mange ligaer? Ja - hvis man har værktøjerne til det. Og er villig til at afsætte tiden til det. Over årene er den private praksis omkring overvågning af odds, nyheder, kampreferater, statistikker mv. naturligt blevet forædlet, og jeg arbejder hele tiden med at forbedre mine metoder til at skabe overblik over hvor de bedste value-spil ligger.

Hovedvægten af mine spil er funderet på statistik og form, med en skelen til offensiv/defensiv styrke på det aktuelle matchup. Kun yderst sjældent spiller jeg spil uden statistisk belæg, men opstår situationen hvor en forsvarsspiller pludselig skal agere offensiv midtbane, og bookmakerne ikke har fanget den, så skal der selvfølgelig rykkes ind.

Mentalitet: Flatbetter. Fokuserer spillemæssigt 98% på fodbold. 1% på cykling, og 1% på resten.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance: 43%
Betvalue: 109,65%
Spilbar ned til odds: 2,33
Rigtig/forkert:
Bet24 Spil nu hos Bet24
Med 14 mål i sine seneste 7 kampe, og 16 mål i 13 starter i Europa League i denne sæson, er colombianske Falcao allerede på forhånd én af EL-finalens helt store profiler. Sammen med angrebsmakkeren Hulk er Falcao den direkte årsag til at Porto har hjemført det nationale mesterskab i suveræn stil, og i øvrigt kan fremvise en af de bedste offensiver i Europa.

Finale-modstanderne fra Braga kan på deres bedste dage mønstre en ganske habil defensiv, ikke mindst på hjemmebane, men i en finale hvor der ikke venter et returopgør, får de nok svært ved at gemme sig overfor et Porto-hold der hele vejen til denne finale har fejet al modstand til side.

For team news, historik mv. henvises til Jens Bøye og Peter Jensens info-analyse på http://www.betxpert.com/ekspert/tips/fc-porto-braga

Det er ikke helt ligetil at kategorisere denne kampe som værende enten et europæisk eller et portugisisk anliggende. Der er for nogle holds vedkommende stor forskel på tilgangen til en kamp, alt efter om der spilles nationalt eller internationalt, og med to portugisiske hold overfor hinanden er det lidt svært at gennemskue hvilken vinkel skal man anlægge på kampen.

En finale vil dog altid være knald-eller-fald, så selvom kampen måske som udgangspunkt vil blive tilgået med stor forsigtighed fra begge sider, er det offensiven der skal vinde en kamp som denne. Og på den front er Porto ganske overlegen.

Da begge hold reelt er på udebane i finalen, betragter vi statistikkerne for holdenes udebanekampe gennem sæsonen.

HOLDENES MÅLSTATISTIK, SÆSONEN 2010/11

FC Porto, mål for (snit):

Ude (liga): 2,00 (Europa League: 2,50)

Totalt (liga): 2,43 (EL: 2,69)

Kampe uden scoring, ude (liga): 0 af 15 (EL: 0 af 8)

Braga, mål imod (snit):

Ude (liga): 1,20 (EL: 1,89)

Totalt (liga): 1,10 (EL: 1,11)

Clean sheets, ude (liga): 5 af 15 (EL: 2 af 9)

Porto har ikke forladt en udekamp uden at score siden marts 2010. Tælles alle turneringer sammen, giver det 33 udekampe. Med Falcao og Hulk i spidsen har de gennem hele sæsonen opretholdt et scoringssnit på mere end 2 mål pr. kamp, uanset om de har spillet ude eller hjemme. I blot 8 af sæsonens 26 udekampe (medregnet nationale pokalturneringer) har de ladet sig nøje med en enkelt scoring.

Braga har været gennem Champions League gruppespillet, hvor pladsen i Europa League slutspillet kom i hus via en 3. plads i deres CL-gruppe. Mod samtlige 4 modstandere som de har nedlagt i EL på vejen mod denne finale, er de gået videre med mindst mulig margin (eller udebanemål). Udgangspunktet har været stærkt fokuseret på defensiven, især på hjemmebanen. I EL-sammenhæng har de blot lukket 3 mål ind i 9 hjemmekampe, og har bl.a. holdt både Liverpool, Benfica og Arsenal fra at score. Omvendt har de lukket hele 17 mål ind i 9 EL-udekampe.

Kampen ligner således et opgør mellem én af Europas stærkeste offensiver mod en normalt stabil defensiv, som dog virker nogenlunde nedbrydelig når de ikke spiller hjemme på Estádio Municipal de Braga, især hvis det foregår i europæisk sammenhæng.

FALCAO STATISTIK, 2010/11

Total

Kampe: 41 (heraf 13 i EL)

Mål: 37 (16)

Kampe scoret i: 24 (9)

Kampe scoret kampens første mål: 10 (4)

Kampe scoret holdets første mål: 15 (7)

Ude

Kampe: 21 (6)

Mål: 15 (7)

Kampe scoret i: 12 (5)

Kampe scoret kampens første mål: 3 (2)

Kampe scoret holdets første mål: 6 (4)

Falcao har været aldeles ustyrlig i årets Europa League, og har scoret halvdelen af sine mål i denne sæson i turneringen (til sammenligning har angrebsmakker Hulk scoret blot 8 af sine i alt 35 mål i Europa League). Med sit 16. mål i udekampen mod Villarreal skrev Falcao sig ind i historiebøgerne som den mest scorende i Europa League/UEFA Cup regi nogensinde (han slog Klinsmanns rekord, sat i 1996).

Som nævnt i indledningen har Falcao scoret hele 14 mål i sine seneste 7 optrædender, hvoraf de 9 er sat ind i de 4 kvart- og semi-finaler i EL. Overfor en spiller i så markant målform, som tilmed kobler op med en anden af Europa's mest scorende spillere i denne sæson (Hulk, 35 mål i 51 kampe), kommer Braga's defensiv på en meget stor opgave.

I den sidste ligakamp i weekenden (2-0 ude mod Maritimo) skånede træner Villas-Boas både Falcao og Hulk, ligesom han gjorde inden returopgøret i Villarreal i semifinalen (hvor begge i øvrigt scorede en enkelt gang). Samme privilegie havde Braga-træner Paciencias imidlertid ikke, da han i klubbens mislykkede forsøg på at fastholde 3. pladsen mod Sporting valgte at stille med stort set stærkeste opstilling.

I sidste sæson, hvor Falcao blev ligatopscorer med 25 mål i 28 kampe (heraf 2 som indskifter), scorede han 2 mål i 5-1 sejren hjemme mod Braga. Dette er (foreløbigt) eneste kamp hvor han har scoret mod Braga (i 3 kampe)

STRAFFESPARK?

Falcao har sparket 4 straffespark i Europa League, hvoraf han har scoret på de 3. Senest scorede han på straffespark i 1. semifinaleopgør mod Villarreal. Det er dog ikke entydigt om det bliver Falcao eller Hulk der får lov at eksekvere i tilfælde af at Porto får et straffespark i kampen. I den hjemlige liga har Hulk ageret fast skytte, og 7 af hans 23 ligascoringer er sat ind på straffe, mens han har sparket 2 i Europa League, hvoraf det ene blev brændt.

Både Hulk og Falcao har i Europa League sparket straffe mens den anden har været på banen, men i chancevurderingen for dette spil er der taget højde for at den umiddelbare fornemmelse siger at det bliver Hulk der får æren i tilfælde af Porto-straffe i finalen. Han man grund til at være af en anden overbevisning mht. Falcao som mulig skytte, påvirker det naturligvis chancevurderingen med nogle procent opad.

ALTERNATIVE BOOKMAKERE / SPIL

Hos Unibet kan man få odds 2,35 for dette spil, hvilket lige knap og nap holder værdi. Tror man at Porto og Falcao er i stand til at give Braga en regulær lærestreg, har Bet24 odds 8 på at Falcao scorer mindst 2 gange i kampen (som han har gjort i 8 af 35 kampe i denne sæson, herunder i 3 af 13 EL-kampe). 

I tilfælde af at Falcao starter ude, og indskiftes på et tidspunkt i kampen, er spillet på ham som målscorer gældende jf. Bet24's regler.

  • Godt udvalg
  • God livebetting
  • Support 24/7

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Onsdag 29. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Olympiacos - Fiorentina: 2
2,35
Placer Bet
Torsdag 6. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
12:00 Flest mandater uden EPP og S&D: Identitet og Demokrati (ID)
2,38
Placer Bet
Fredag 7. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
23:55 DK's trup: Udtaget: Jacob Bruun Larsen
10,00
Placer Bet
Søndag 9. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:00 Antal mandater til SF: Over 1,5 Antal mandater
1,50
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet
21:00 Udtages til Englands EM-trup: Ollie Watkins
1,40
Placer Bet

Kommentarer

Feedback