Annonce

Premium Charge

Betting ordbog

Relaterede ord

I efteråret 2008 indførte Betfair den såkaldte Premium Charge, som er et tillægsgebyr der betyder at spillere med en vis aktivitet og et vist overskud skal betale mindst 20% i samlet gebyr af hver uges overskud.

Premium Charge er rettet mod trading-firmaer, der tjener stort og hidtil har betalt meget lidt i gebyr, men tillægsgebyret kan også ramme mere almindelige spillere der simpelthen er dygtige til at ramme og få overskud. Ifølge Betfair er det dog under 0,5 procent af kunderne der rammes.

Man har et Premium Charge-fradrag på 10.000 kr. Man skal altså have genereret et pænt overskud før det bliver aktuelt at betale Premium Charge. Præcis hvor stort et overskud der skal til i praksis, er individuelt. Det afhænger bl.a. af hvor meget gebyr man ellers betaler.

Forudsætningerne for at blive ramt af Premium Charge:
- man skal have samlet overskud gennem ens Betfair-kontos levetid
- man skal have spillet mindst 250 forskellige væddemål

Spillere der lever op til det, skal - når fradraget er opbrugt - hver uge betale i hvert fald 20% af deres eventuelle overskud i den pågældende uge (en gevinst tæller ikke med hvis den udgør mere end 50% af det samlede overskud)

Premium Charge er: Forskellen mellem 20% af ugens brutto-overskud (dvs. før gebyr) og det gebyr der er genereret i løbet af ugen.

(Eller, hvis dette er mindre: Forskellen mellem 20% af det samlede overskud siden kontoen blev åbnet, og de samlede gebyrer genereret i løbet af den periode).

Er man i en uge noteret for 4% i gebyr, skal man altså betale yderligere 16% i Premium Charge.

Bemærk at man via Premium Charge i princippet kan komme til at betale mere end 20% i samlet gebyr i en uge:

Når Betfair udregner din Premium Charge, foretages en særlig udregning af det normale gebyr. Ud over gevinst-kommission, medtæller Betfair også implicit kommission - dvs kommission fra andre kunder som vinder i spil hvor du har tabt (Betfair regner her med gennemsnittet af markedets kommissionsrate).

Kommissionen udregnes sådan: (gevinstkommission + implicit kommission) / 2

Der divideres med 2 fordi ellers ville hvert pund af kommissionen tælle dobbelt - både hos dig og hos den anden implicerede spiller. Men at der divideres med 2 betyder jo:

Eksempel: I en uge har man kun vindende spil med 5 procent i gevinstkommission. I Premium Charge-regnskabet tæller det kun som 2,5%, og man skal derfor betale en Premium Charge på 17,5% (20-2,5). Og til sammen betaler man altså 22,5% af sit overskud.

I de fleste uger vil man dog også have tabende spil og dermed have genereret mere kommssion i forhold til brutto-overskuddet, og Premium Charge vil derfor blive mindre. Og man har jo et fradrag, så man fritages for de første £1.000 der ellers ville skulle betales i Premium Charge.

Man skal desuden huske på at man også uden Premium Charge kan komme til at betale mere end blot 5% i gebyr; sådan har det altid været. Eksempel: Man vinder 1000 kr på et væddemål med 5% (50 kr) i gevinstafgift, og derefter taber man 800 kr. Så vil ugens brutto-overskud være på 200 kr hvoraf man faktisk har betalt 25% i gebyr.

Læs om Premium Charge og se udregningseksempler: Betfair.com -> Regler og betingelser -> Betfair gebyrer og afgifter -> Punkt 6

Man kan til enhver tid checke sin Premium Charge-status når man er logget ind på sin Betfair-konto.


Opslag opdateret 13. jan. 2012 kl. 14:21 af BetXpert
Til oversigt
Feedback