WSOP, eller mere mundret: World Series of Poker. Af mange anset for den fornemste poker-turnering, og det tætteste man kommer på et reelt VM i Texas Hold´Em poker.

WSOP main event anno 2005 afvikles fra 7. juli i Las Vegas, med det afsluttende 9-mands finalebord d. 15. juli. Faktisk spilles der allerede fra d. 2. juni, hvor der - frem til Hold´Em main eventen starter - spilles bl.a. Omaha, Seven Card Stud, og andre poker-varianter, samt satellit-turneringer hvor der kan vindes sæder til WSOP main event.

Sidste år deltog 2.576 poker-spillere i hovedturneringen i Las Vegas, hvor den 39-årige amerikaner Greg "Fossilman" Raymer tog sig af titlen og hovedpræmien på $5 mio, som et ganske pænt afkast for de $10.000 et sæde i main eventen kostede - og som i Greg´s tilfælde faktisk blev vundet via et online poker-room, hvor han havde betalt sølle $40 for at deltage...

I år regner man med helt udsolgt på samtlige 6.600 main event sæder, hvoraf en pæn andel er købt af de mange online pokerrooms, der bruger disse sæder som præmier til deres kunder, typisk udloddet gennem turneringer hos det pågældende pokerroom. Med en stykpris på $10.000 per sæde, kræver det da også et godt riv i lommen for menigmand at købe sig et sæde.

Men der findes billigere måder at komme til Las Vegas og spille med i WSOP - netop ved at prøve at få fingre i de mange sæder som poker-rooms´ene har købt. Herunder bringer vi her et overblik over et udvalg af de poker-rooms der pt. udlodder WSOP-sæder, som man altså kan være dygtig og heldig at vinde for en billig penge.

Inter Poker
Hos Inter Poker er der flere måder at score sig et WSOP sæde. Den ene er via deres daglige satellit-turneringer. I denne weekend spilles desuden en turnering med ikke færre end 10 sæder til WSOP 2005, incl. hotel og $2.000 i lommepenge. En anden måde at få sig et Inter Poker sponsoreret WSOP sæde sker via lodtrækning - det eneste man skal gøre er ganske enkelt at spille poker hos dem! Alle der spiller på deres $1/$2 borde (eller højere) frem til d. 19., juni, deltager automatisk i lodtrækningen. Hver spillet hånd udgør ét lod, så jo flere hænder der spilles, des større vinderchancer.

Empire Poker
Empire Poker tilbyder WSOP sæder via deres specielle WSOP Freeroll, som spilles d. 18. juni, hvor der er plads til i alt 2.000 spillere. Skulle det glippe, har man hos Empire også chancen for at vinde et sæde ved at skrabe så mange turnerings-point sammen via turneringerne på Empire Poker. For hver placering i toppen af turneringerne på Empire, kan der scores et antal point. Hver d. 1. i måneden samler Empire den forgangne måneds 50 bedste turnerings-spillere, som kæmper om et WSOP sæde.

Prestige Poker
På tirsdag d. 31. maj afholder Prestige Poker en super-satellit, hvor de stiller følgende i udsigt: 1 WSOP sæde for hver 45 deltagere! Altså en meget flot vinder-chance hvis man deltager. Man kan deltage i turneringen enten ved at købe sig in (buy in er $300+$15), eller spille sig til en plads i turneringen via kvalifikations-turneringerne på Prestige, som spilles to gange dagligt.

Party Poker
Også Party Poker tilbyder ligesom Prestige 1 sæde for hver 45 der deltager i deres Main WSOP Satellite - hos Party Poker spilles denne turnering vel at mærke dagligt. Buy-in er på $300+$28, men også her kan man komme billigere til turneringen ved at gå gennem de daglige kvalifikations-turneringer, som både afvikles som multi-player og som sit-and-go. Sidstnævnte er et rigtig godt alternativ hvis ikke man kan/vil spille turnering på et bestemt tidspunkt.

Pacific Poker
Hver lørdag afholder Pacific Poker en satellit-turnering hvor man kan vinde et WSOP sæde. Buy-in til disse turneringer er $100+$10, men som vanligt kan man komme med via daglige kvalifikations-turneringer. Pacific giver så - udover WSOP-sædet til $10.000 - også $4.000 i lommepenge, men så skal man også afholde alle udgifter til opholdet selv.

Paradise Poker
Hos Paradise Poker er der flere måder man kan vinde WSOP sæder på. Én måde er at skrabe turnerings-points sammen, og blive en af de 1.000 Paradise-spillere der hver søndag samles til kampen om en WSOP pakke indeholdende et sæde og $2.000 i lommepenge. En anden måde er at placere sig i top 50 i en af de daglige WSOP freerolls, hvorved man kvalificerer sig til kampen om et sæde i en turnering den sidste søndag i måneden. Endelig spilles der to daglige satellit turneringer ($20 hhv. $120 i buy-in), hvor der kan vindes adgang til 5 ugentlige turneringer med WSOP sæder på højkant.

Der er naturligvis flere sæder til fals "out there" end der er nævnt herover, men hos ovenstående er man godt i gang, da det samtidig er poker-rooms som BetXpert kan stå inde for!

Hvis du vil vide mere om WSOP, så besøg den officielle hjemmeside på http://www.worldseriesofpoker.com