Det er sidste stop inden US Open. ATP 250 turneringen i Winston Salem er traditionen tro det endelige forspil inden årets sidste Grand Slam i næste uge. Klaus F har fokus på odds og finder forhåbentligt et appetitligt spilforslag.

Selvom Winston Salem kun er en ATP 250 og spillerne har fokus på US Open, så kommer der et spændende felt til den amerikanske by i den kommende uge. 

Turneringen blev ikke afholdt i 2020 grundet pandemien. I 2019 vandt polakken Hubert Hurkacz i Winston Salem. Han er desværre ikke med i år. Til gengæld har navne som David Goffin, Pablo Carreno-Busta og Frances Tiafoe meldt sin ankomst. Der er normalt større sårbarheder i markedet i små turneringer som denne, hvilket bør resultere i et godt værdispil. 

ATP Winston Salem

Banerne i Winston Salem ligner meget dem som bruges ved US Open, hvorfor spillerne gerne prioriterer denne turnering. Det hele afvikles på Wake Forest universitetet. Pablo Carreno-Busta vandt i 2016 som odds 50 underdog, og Daniil Medvedev vandt i 2018 som odds 33 underdog. Det er ikke en turnering, hvor man skal spille de store favoritter men finde underdogs i kategori med førnævnte. 

Det store brag (desværre trak Kyrgios sig før kampen mod Murray)

Andy Murray møder Nick Kyrgios i 1.runde. Et møde, der for få år siden kunne have været en Grand Slam kvartfinale. De to spillere er også venner uden for banen, hvilket gør kampen endnu mere interessant. Nick Kyrgios har ikke fået spillet til at køre i år, og det har sat sine spor, at han stort set ikke valgte at spille i 2020. Andy Murray kæmper lidt med det modsatte problem, da han er ivrig efter at komme igang, men han bliver skadet igen og igen.

Kyrgios er naturligvis favorit, men Murray kunne godt drille australieren. Især fordi Kyrgios gentagne gange har udtalt, at han har svært ved at møde spillere, han føler sympati for. Vinderen af dette opgør kunne godt gå rigtig langt. Men qua deres indbyrdes møde, så bliver der ikke et spilforslag på nogle af disse spillere. Man bør dog finde popcorn og lænestolen frem til dette opgør. 

Spanske muligheder

Pablo Carreno-Busta har historisk været velspillende i Winston Salem. Spanieren har både en kvartfinale, semifinale og titel fra foregående år. Det er ingen tilfældighed, da han også normalt er stærkt spillende ved US Open, hvor han har haft karrierens største højdepunkter. I år har han fået bronze ved OL, hvor han slog Novak Djokovic, og han spillede godt i Cincinnati i sidste uge.

Det er så oplagt at tage ham, at markedet naturligvis også har spottet det og justeret hans odds markant ned. Derfor skal der en del til, at der dukker et spilforslag op på Busta.

Carlos Alcarez er den spanske komet, hvor det kun er et spørgsmål om tid før, at han brager helt igennem. Med en ATP-titel i bagagen fra Umag for en måneds tid siden kan han have rykket sig endnu mere mentalt. Han viste gode takter i kvalifikationen til Cincinnati med sejre over Ivashka og Monteiro. Jeg er dog ikke et sted endnu, hvor jeg tør tage Alcarez på andet end det røde grus. Derfor går der nok nogle måneder endnu før, at jeg kaster mig ud i et spilforslag på spanieren. 

Rutinen kan blive udslagsgivende

Marin Cilic led et så smertefuldt nederlag mod Guido Pella for nogle år siden ved Wimbledon, at man ikke rigtigt har set den gamle Cilic indtil fornylig. Kroaten er nemlig begyndt at ramme boldene i sit sweet spot igen, og langsomt har han genfundet den vitale selvtillid. De første gode tegn kom på grus i foråret, og det blev fulgt op på græs i sommeren. Derefter spillede han nogle stærke kampe på hard court og kunne godt have slået finalisten fra i sidste uge ud, da han gik i tre sæt mod Andrey Rublev. Cilic er en overvejelse værd ift. et spilforslag. 

Fordelen ved at David Goffin har set rædderlig ud i lang tid er, at markedet har mistet troen på ham. Det betyder, at man får et bemærkelsesværdigt højt odds på belgieren i vindermarkederne. Ofte skal der den ene sejr til, at spilleren får sit momentum tilbage. Hvis Goffin kan få den, så kan odds i det leje, hvor han står nu være ekstremt værdifuldt. Der skal dog en modig spiller til at putte sine æg i den belgiske kurv. 

Spilforslag ATP Winston Salem

Denne uges spilforslag har hjemmebanefordel og var én tiebreak fra at slå Winston Salem vinderen ud i 2019:

Frances Tiafoe til at vinde ATP Winston Salem til odds 15 hos Bet365*

Det er ikke nogen hemmelighed, at Tiafoe ikke har indfriet sit potentiale endnu. Han nærmer sig også en alder, hvor man kan tillade sig at være kritisk ift. dette ikke er sket endnu. Tiafoe har dog potentialet, hvilket er vitalt for dette spil Der er ingen i dette felt som amerikaneren ikke kan slå på sit topniveau. Samtidig så får han resterne af kampen mellem Kyrgios og Murray i 2.runde. Det er en stor fordel, da begge kan døje med fysikken.

De største forhindringer til en semifinale er John Millman og David Goffin. Jeg har nævnt belgieren som en ukendt force, da han kan få sit spil op og køre igen. Det er dog langtfra sandsynligt. Derfor ser jeg dette som en rigitig fin lodtrækning. 

Den sidste ATP 250 turnering som Tiafoe spillede i USA i 2021 var Delray Beach, hvor han kun blev stoppet af den senere vinder Cameron Norrie i kvartfinalen. 

Regnskab:
Spil i alt: 64
Vundne spil: 14
Tabte spil: 50
Profit: 26,98
Tilbagebetalingsprocent: 140