I går, mandag, løb de første kampe i årets US Open i tennis af stablen, og markerede startskuddet på vores US Open Fantasy konkurrence.

I alt 125 BetXpert brugere nåede at registrere sig til konkurrencen indenfor den fastsatte tidsfrist, og disse skal i de kommende 2 uger dyste om at tage del i præmierne, der samlet har en værdi af 14.000 kr., stillet til rådighed af Betfair* og BetXpert.

Hvor den ene del af konkurrencen udgøres af daglige tip på kampene fra US Open, udgøres den anden af deltagernes Fantasy-hold. Alle 125 deltagere har ved registreringen til konkurrencen sat et hold af 9 ATP-spillere og 9 WTA spillere, og afhængigt af hvor langt de valgte spillere når i US Open, optjenes points til konkurrencen.

Vi har taget et samlet kig på alle deltagende Fantasy-hold, for at se hvilke spillere deltagerne sætter deres lid til i årets US Open.

ATP: Ingen over Fed-Ex

Den ubetinget største favorit på herre-siden er den 5-dobbelte US Open vinder Roger Federer, som er sat på over 80% af alle Fantasy holdkortene i kategorien "Seedet 1-4". Herefter er Andy Murray og Rafael Nadal lige populære, begge udvalgt til 52% af holdene, mens Novak Djokovic må nøjes med at befinde sig på 16% af alle hold.

I kategorien "Seedet 5-32", skiller specielt 3 spillere sig ud; Andy Roddick (udvalgt af 55% af deltagerne), Robin Söderling (51%) og Tomas Berdych (47%). Herefter er der et pænt hop ned til endnu en gruppe af 3 spillere; David Nalbandian (29%), Nikolay Davydenko (25%) og Mardy Fish (25%), som følges af Marcos Baghdatis, der er udvalgt til 12% af alle hold. Alle de resterende spillere i denne kategori er blot udvalgt til 7% eller færre af Fantasy holdene, mens en håndfuld spillere fra kategorien slet ikke er udvalgt til nogle hold.

I den sidste kategori "Useedede", er fordelingen en del mere broget. Den klart mest populære spiller på herresiden er James Blake, som har fundet vej til 38% af alle hold, og herefter følger en flok mere eller mindre lige populære spillere; Richard Gasquet (27%), Thiemo De Bakker (27%), Julien Benneteau (25%), Janko Tipsarevic (20%), Igor Andreev (19%) og Sergiy Stakhovsky (18%). Herudover er 52 forskellige spillere udvalgt i større eller mindre omfang. Ingen kvalifikations-spillere fandt vej til Fantasy holdene på ATP-siden.

WTA: Tidligere topseedede i alle kategorier

På kvindesiden kan mesteren fra 2005 og 2009, Kim Clijsters, udvise en næsten lige så stor popularitet i kategorien "Seedet 1-4" som Federer kan på herresiden. Hele 79% af alle deltagere har taget Clijsters på deres hold. Clijsters, som tilbage i 2003 tabte finalen som topseedet, er i år kun lige akkurat seedet under Caroline Wozniacki, men er trods alt mere populær blandt US Open Fantasy deltagerne. Wozniacki har "kun" fundet vej til 66% af alle hold, mens Venus Williams og Jelena Jankovic er udvalgt til hhv. 39% og 16% af alle hold.

Endnu en tidligere US Open topseedet spiller fandtes i kategorien "Seedet 5-32", i form af Maria Sharapova. Hele 55% af deltagerne i konkurrencen har ladet være afgørende at US Open vinderen fra 2006 synes at være på vej til at genfinde fordums storform. Vera Zvonareva (42%), Victoria Azarenka (10), 2004-mesteren Svetlana Kuznetsova (32%), Elena Dementieva (31%) og Samantha Stosur (23%) er de øvrige topscorere i denne kategorien, hvorefter der følger et felt af 17 spillere der er valgt i noget mindre omfang. Også hos kvinderne er 5 spillere fra denne kategori blevet overset af samtlige deltagere.

I kategorien "Useedede" fandtes noget så usædvanligt som de to seneste års topseedede kvinder i turneringen; Dinara Safina (topseedet i 2009) og Ana Ivanovic (i 2008). Af forskellige årsager er de to gledet ud af det gode selskab, og det har ganske mange deltagere benyttet sig af. 52% af alle deltagere har valgt at sætte Dinara Safina på deres hold, mens 45% har sat deres lid til Ana Ivanovic. Herefter følger en tidligere semifinalist fra 2007, Anna Chakvetadze, som befinder sig på 35% af alle hold.

Fra Safina, Ivanovic og Chakvetadze er der et pænt hul ned til næste gruppe af spillere; Melanie Oudin (19%), Julia Goerges (15%), Patty Schnyder (15%) og Dominika Cibulkova (15%), og herfra begynder valgene at blive noget mere spredte. I alt har 10 flere kvinder end mænd fra denne "Useedede" kategori fundet vej til mindst ét hold, til trods for at kategorien for kvindernes vedkommende indeholder flere ret populære spillere end hos mændene.

1. dagens ofre

Ingen Grand Slam åbningsdag uden ofre, og selvom spillerne ikke engang er halvvejs gennem 1. rundes program, er der allerede et par prominente navne der har måtte takke af. Hos mændene har to seedede spillere, Leyton Hewitt og Fernando Gonzalez måtte forlade turneringen efter kun én kamp, men herudover var der på 1. dagen ingen nævneværdige ofre fra gruppen af mest populære Fantasy-spillere.

Hos kvinderne klarede samtlige de 16 seedede spillere der var i kamp sig igennem til 2. runde, men over halvdelen af deltagerne i konkurrencen vil nok begræde at Dinara Safina ikke var i stand til at leve op til tidligere tiders præstationer, og måtte bøje sig for 24-seedede Daniela Hantuchova. Så meget for et "fund" i kategorien "Useedede"...

Vi minder alle deltagerne i konkurrencen om at dagens kampe nu ligger klar på konkurrence-siden http://www.betxpert.com/konkurrence/usopen, og at fristen for at afgive sine tip igen er kl. 17:00.