I aften spilles den europæiske Super Cup på Puskas Aréna i Budapest. Kampen står mellem Champions League-vinderne Bayern München og Europa League-vinderne Sevilla. BetXpert bringer her udvalgte odds på kampen. 

Når Bayern München og Sevilla i aften går på banen i Budapest, vil der være tilskuere på lægterne i en europæisk kamp for første gang siden marts måned. UEFA bruger kampen som forsøgskanin til eventuelt at bringe publikum tilbage på tilskuerpladserne, men beslutningen har mødt kritik fra blandt andre fra Budapests borgmester, Gergely Karácsony, der mener, at det ville være bedst for byen med en kamp uden tilskuere.


Ungarn har, ligesom Danmark og en række andre europæiske lande oplevet en stor stigning i antallet af smittetilfælde på det seneste, og 1. september blev et indrejseforbud indført i landet, og det kan kun undgås, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål for indrejse.

- Stod det til mig, skulle kampen spilles for lukkede døre, fortæller han ifølge nyhedsbureauet dpa (Deutsche Presse-Agentur).

Også ministerpræsident i Bayern, Markus Söder, har givet udtryk for skepsis vedrørende kampen.

- Alle bør genoverveje, om det giver mening at rejse dertil, siger han ifølge AFP.

Man vil have, at fansene enten vælger at blive testet for coronavirus før og efter rejsen, eller også skal de gå i karantæne i to uger, når de er kommet hjem.

- Det er sådan, vi vil undgå, at smitten spreder sig, fortæller han.

Puskas Aréna har en kapacitet på 67.000, og til Super Cup-kampen i aften åbnes der for op til 30 procent af kapaciteten, hvilket svarer til 20.100. Det er uvist, om der kommer så mange, men alt andet lige vil de foregå under strikse coronarestriktioner.

Fans skal blandt andet bære mundbind under hele kampen. De skal også holde halvanden meters afstand, medmindre de er en del af samme gruppe. Ved indgangen får fansene også målt deres temperatur, som i øvrigt skal være på under 37,8 grader.

Bayern - Sevilla: De højeste odds på kampen

Herunder kan du se de bedste odds på kampen mellem Bayern München og Sevilla. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Bayern München 1,37
Uafgjort 6,00
Sevilla 8,60
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 1,34
Under 2,5 3,55
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,57
Nej 2,55
Målscorer i kampen? Højeste odds Bookmaker
Robert Lewandowski scorer 1,53
Serge Gnabry scorer 2,20
Thomas Müller scorer 2,80
Leroy Sané scorer 2,90
Lucas Ocampos scorer 4,10
Luuk de Jong scorer 4,10
Leon Goretzka scorer 4,50
Suso scorer 5,75
Joshua Kimmich scorer 5,80
Franco Vazquez scorer 8,00
Benjamin Pavard scorer 9,60
Alphonso Davies scorer 9,60
David Alaba scorer 10,00
Ivan Rakitic scorer 11,00
Fernando scorer 13,00

Odds er senest opdateret torsdag den 24. september klokken 10.33. 

Som det fremgår af oddsene er Bayern München storfavoritter mod Sevilla i aftenens Super Cup, hvor bookmakerne også tror på mange mål. Således giver over 2,5 mål sølle odds 1,34. Bookmakerne troede også på mange mål i Champions League-finalen i sidste måned, men her udeblev målfesten, og Kingsley Comans matchvindende 1-0-mål blev det eneste i finalen mellem Bayern og PSG. Coman får ikke mulighed for at blive matchvinder i aften, da han ikke er en del af Bayern-truppen grundet coronakarantæne. 

Sevilla vandt Europa League-finalen mod Inter i en meget målrig og underholdende affære. Romelu Lukaku åbnede scoringen på et straffespark sat ind efter fem minutters spil. Den føring udlignede Luuk de Jong syv minutter senere på et kraftfuldt hovedstød, og hollænderen øgede også til 2-1 i det 33. minut på hovedstød. Kort efter udlignede Diego Godin til 2-2, og kampens tredje hovedstødsmål var en realitet. I anden halvleg havde Lukaku en uheldig rolle, da han flugtede bolden i eget net til 3-2, der blev kampens resultat.

Det var Sevillas Europa League-titel nummer seks i turneringen, hvilket er rekord. Det var også Bayern Münchens deres sjette Champions League-titel i historien, men der er et stykke op til rekorden for flest titler i turneringen. Den har Real Madrid med imponerende 13 trofæer. 

Bayern og Sevilla har kun spillet mod hinanden to gange tidligere, og det var i Champions League-kvartfinalen i 2018, hvor Bayern sejrede med 2-1 samlet. Her scorede den nu forhenværende Bayern-spiller Thiago i øvrigt det afgørende mål. Thiago skiftede i sidste uge til Liverpool, der er forsvarende Super Cup-vindere nogle timer endnu. 

Sevilla har tabt de seneste tre Super Cup-kampe, de har deltaget i. Senest i 2016 til Real Madrid efter forlænget spilletid. De har vundet en enkelt Super Cup ud af i alt fem mulige. I 2006 vandt de 3-0 over FC Barcelona. Dengang var Christian Poulsen med for Sevilla, og Barcelona stillede med en meget stærk fronttrio i form af Messi, Eto'o og Ronaldinho. Men mål af Renato, Frédéric Kanouté og Enzo Maresca sænkede Frank Rijkaards mandskab en augustaften i Monaco i 2006. 

Bayern München har også kun vundet én Super Cup, og den vandt de i 2013 over Chelsea efter forlænget spilletid, hvor de fik revanche for finalenederlaget i Champions League året før. Bayern har tabt de resterende tre Super Cup-opgør, de har spillet. 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer - Pavard, Süle, Boateng, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Sané - Lewandowski

Sevilla: Bounou - Navas, Diego Carlos, Koundé, Escudero - Rakitic, Fernando, Jordán - Suso, de Jong, Ocampos

Det er umiddelbart svært at se Sevilla have de store chancer mod et utroligt Bayern-hold, der ikke har tabt i evigheder. Senest indledte de den nye Bundesliga-sæson med at vinde med svimlende 8-0 hjemme mod Schalke. Hvis man ser på Bayerns seneste fire kampe, har de scoret otte mål i to af dem. Først gik det ud over Barcelona i Champions League-kvartfinalen og i fredags gik det altså ud over Schalke 04. Det vidner om den enorme klasse, Hansi Flicks tropper besidder. 

Sevilla har endnu ikke spillet en La Liga-kamp i den nye sæson, og de har heller ikke spillet en kompetitiv kamp siden Europa League-triumfen. De har dog holdt sig i gang ved at spille venskabskampe mod Levante og Athletic Bilbao, og begge disse er vundet. 

UEFA Super Cup-kampe siden 2000

2000: I år 2000 vandt Galatasaray Super Cuppen med 2-1 over Real Madrid efter forlænget spilletid. Jardel scorede begge Galatasarays mål, mens Raúl kom på tavlen for del Bosques Real Madrid.

2001: Året efter i 2001 sejrede Liverpool med 3-2 over Bayern München. Liverpool kom foran med 3-0, men Bayern var lige ved at komme tilbage i kampen. På tavlen for Liverpool kom John Arne Riise, Emile Heskey og Michael Owen, mens Hasan Salihamidžić og Carsten Jancker scorede for det tyske storhold. 

2002: I 2002 mødtes Real Madrid og Feyenoord. Her vandt Real Madrid med 3-1. Patrick Paauwe bragte Real Madrid foran på et selvmål. Kort efter scorede Roberto Carlos til 2-0. I anden halvleg reducerede Pierre van Hooijdonk for Feyenoord, men Guti slog sejren fast i kampens 60. minut med sin scoring til slutresultatet 3-1. Jon Dahl Tomasson havde været med til at bringe Feyenoord til Super Cuppen, men det var i 2002, at danskeren skiftede til AC Milan, så han var ikke med i kampen. 

2003: I Super Cuppen i 2003 så både Jon Dahl Tomasson og Martin Laursen med fra bænken i alle 90 minutter, da deres hold AC Milan slog Porto med 1-0. Andriy Shevchenko blev matchvinder med sit mål efter ti minutter. 

2004: For andet år i træk var Porto klar til Super Cuppen, men José Mourinho var ikke længere på trænerbænken, da han efter Champions League-triumfen samme år blev hentet til Chelsea. I stedet sad spanske Víctor Fernández i trænersædet, og han kunne se sit Porto-hold tabe med 2-1 til Valencia. Rubén Baraja bragte Ranieris tropper foran efter lidt over en halv times spil. Den føring øgede den italienske angriber Marco Di Vaio i anden halvleg, og lige lidt hjalp det, at en ung Ricardo Quaresma reducerede i det 78. minut.

2005: Liverpool mødte i 2005 CSKA Moskva i Super Cuppen og vandt med 3-1. Liverpool var kommet til kampen efter deres legendariske Champions League-finalesejr mod AC Milan, der står tilbage som den måske største Champions League-finale i historien.  

2006: Super Cuppen i 2006 er allerede omtalt i artiklen. Her vandt Sevilla med 3-0 over Barcelona. 

2007: Året efter var Sevilla igen klar til Super Cuppen, hvor Champions League-vinderne AC Milan var klar til kamp. Her sejrede Ancelottis hold med 3-1 på mål af Inzaghi, Jankulovski og Kaká. Renato havde ellers bragt Sevilla foran efter 14 minutter, men milaneserne kom tilbage og scorede alle tre mål på kort tid i anden halvleg. 

2008: I 2008 var Claus Bo Larsen dommer, da Zenit slog Manchester United med 2-1. Pavel Pogrebnyak og Danny scorede for det russiske hold, mens Nemanja Vidić scorede for United. 

2009: Pep Guardiolas fantastiske Barcelona-hold vandt Super Cuppen i 2009 efter en 1-0-sejr mod Shakhtar Donetsk efter forlænget spilletid. Pedro stod for kampens eneste mål, og det satte den nuværende Roma-spiller ind efter 115 minutters spil. Pedro blev skiftet ind i stedet for nyerhvervelsen Zlatan Ibrahimovic.  

2010: I 2010 mødtes Inter og Atlético Madrid i Super Cuppen. Her sejrede Atlético med 2-0 på mål af salig José Antonio Reyes og Sergio Agüero.  

2011: I 2011 gentog Pep Guardiolas Barcelona bedriften fra to år tidligere. De vandt med 2-0 over Porto, og Lionel Messi og Cesc Fàbregas stod for Barca-målene. 

2012: Mens det i 2010 var Quique Sánchez Flores, der stod på Atlético Madrids trænerbænk, stod nu en vis argentiner, der sidenhen har opnået så meget i den rød- og hvidstribede del af Madrid. Det er naturligvis Diego Simeone, og han vandt med Atlético Super Cuppen i 2012 med en sejr på hele 4-1 mod Chelsea. Falcao var blandt verdens bedste angribere på det tidspunkt, og han scorede hattrick i kampen. Miranda scorede til 4-0 efter en times spil, mens Gary Cahill pyntede en smule på resultatet med sin 1-4-scoring i det 75. minut. 

2013: Finalen i 2013 er også omtalt i artiklen allerede. Her vandt Bayern efter straffesparkskonkurrence mod Chelsea. 

2014: Real Madrid sejrede i 2014 mod Sevilla på to mål af Cristiano Ronaldo. 

2015: Året efter var det igen en ren spansk finale, og atter engang var Sevilla indblandet, men med et nederlag til følge. Barcelona vandt en af de mest underholdende Super Cup-opgør i historien med 5-4 efter forlænget spilletid. Danske Michael Krohn-Dehli var med for Sevilla i hele kampen. 

2016: For tredje år i træk var Sevilla klar til Super Cuppen efter at have vundet Europa League for tredje år i streg. Denne gang var det igen Real Madrid, der kom i vejen for Sevilla-triumf. Sergio Ramos udlignede dybt inde i overtiden til 2-2, og kampen måtte herefter ud i forlænget spilletid. Dani Carvajal scorede i 119. minut sejrsmålet. 

2017: I 2017 mødtes Real Madrid og Manchester United. Cristiano Ronaldo startede ude og kom først ind i kampens slutfase. Zidanes Madrid-hold sejrede med 2-1 på mål af Casemiro og Isco. Romelu Lukaku stod for Uniteds mål. 

2018: Året efter var Real Madrid igen at finde i Super Cuppen, men denne gang uden både Cristiano Ronaldo og Zinedine Zidane. Julen Lopetegui var kommet til, og den nuværende Sevilla-træner tabte kampen til Diego Simeone og Atlético Madrid, der sejrede med 4-2 efter forlænget spilletid. 

2019: Sidste års finale bestod af et engelsk opgør mellem Liverpool og Chelsea, hvor Liverpool trak det længste strå efter straffesparkskonkurrence.