Danmarks U21-hold er havnet i en svær pulje (men det kunne have været værre) ved EM-2015 hvor der også spilles om fire OL-billetter til Rio 2016. Se EM-oddsene og hvad dansk OL-deltagelse giver.

Jess Thorups tropper var suveræne i den indledende kvalifikationspulje til EM 2015 for U21, hvor de gik ubesejrede igennem og samtidig var det hold, der nettede flest gange af samtlige 52 deltagere. I playoff trak Danmark det længste strå mod fremadstormende Island efter to intense og uafgjorte forestillinger, hvor Danmark gik videre på reglen om flest udebanemål.

Lodtrækningen til EM-slutrunden 2015 fandt sted torsdag i Prag, hvor værternes legendariske virtuoso Pavel Nedved med de lyse lokker stod UEFA-præsident Michel Platini bi som lykkens gudinde.

Slutrundens format

Turneringen spilles i Tjekkiet, hvor fire stadions lægger græs til de i alt 15 kampe. Turneringen strækker sig fra 17. juni til 30. juni, hvor finalen afgøres. De otte deltagende lande er inddelt i to grupper, hvor de to bedste går videre til semifinalerne. Kvalifikation til semifinalerne er samtidig adgangsbillet til OL 2016 – så der står meget på spil.

Gruppe A

Bedste odds Bookmaker
Tyskland 1,50
Danske Spil
Serbien 4,00 Danske Spil
Danmark 7,50 Danske Spil
Tjekkiet 7,50 Danske Spil

Gruppe B

Bedste odds Bookmaker
England 2,50 Danske Spil
Portugal 2,70 Danske Spil
Italien 3,50 Danske Spil
Sverige 8,50 Danske Spil

Danmarks muligheder

Danmark er havnet i gruppe med både det formodet stærkeste og svageste hold ved slutrunden i form af Tyskland (odds 3,50 hos Nordicbet*) og Tjekkiet (odds 15 hos Nordicbet*). Samtidig slap Danmark for topseedede England samt Portugal og Italien der alle regnes blandt de hedeste top 4-kandidater. Dermed ligner det en tvekamp mellem Danmark og Serbien om den livsvigtige andenplads i gruppen, der sikrer OL-billetten. Serbien kvalificerede sig til slutrunden ved overraskende at slå Spanien i playoff efter en udesejr på 2-1.

Vinderspil på U21 EM

Bedste odds Bookmaker

Tyskland

3,5
NordicBet

England

5 NordicBet

Portugal

6 Danske Spil

Italien

7,5 Danske Spil

Danmark vinder U21 EM

12 NordicBet

Danmark i top 2

6,00 Danske Spil
Danmark i top 4 2,90 Danske Spil

OBS: I øjeblikket er det kun Danske Spil og Nordicbet* der har odds ude på slutrunden. 

Danmarks hold

Danmark har et ualmindeligt talentfuldt kuld, hvor flere spillere har deres daglige gang i europæiske topklubber og andre allerede er profiler i Superligaen. Flere har gjort det så godt, at de allerede er blevet en del af Morten Olsens A-landshold, selvom de har alderen til at være med på U21-landsholdet. A-landsholdet spiller en vigtig EM-kvalifikationskamp hjemme mod Serbien bare fire dage før U21-slutrunden skydes i gang. Deraf er det endnu uvist, hvem Jess Thorup kan råde over til sommerens slutrunde, hvor Danmark kan sikre sig den første OL-deltagelse siden OL 1992 i Barcelona, hvor bl.a. Peter Møller, Stig Tøfting og Thomas Helveg var en del af holdet. En spændende forstærkning vil være FCMs guldfugl Pione Sisto, der er på nippet til at få dansk statsborgerskab.

Jess Thorups udvalgte til testkampene mod Tjekkiet og Italien i november:

David Jensen, FC Nordsjælland
Jakob Busk, AC Horsens

Alexander Scholz, Lokeren
Andreas Christensen, Chelsea
Frederik Sørensen, Verona
Jannik Vestergaard, Hoffenheim
Jonas Knudsen, Esbjerg
Jores Okore, Aston Villa
Riza Durmisi, Brøndby
Ryan Johnson Laursen, Esbjerg
Nicolai Poulsen, Randers FC
Jeppe Andersen, Esbjerg
Lasse Vigen, Fulham
Lucas Andersen, Ajax
Nicolaj Thomsen, AaB
Rasmus Falk, OB
Danny Amankwaa, FC København
Youssef Toutouh, FC København
Andrew Hjulsager, Brøndby
Andreas Cornelius, FC København