Med Franck Ribéry - netop kåret som Europas Bedste Fodboldspiller – i spidsen er Champions League-mestrene fra Bayern München draget til Prag hvor Super Cup-slaget mod Europa League-vinderne fra Chelsea skal stå i aften kl 20:45. Hvem vinder? Se trupnyt, odds etc her...

Begge hold er i gang med den nye ligasæson, i henholdsvis Tyskland og England, men skal pga Super Cup og de kommende landskampsrunder først i ilden igen 14. september. Gårsdagens lodtrækning til den nye sæsons CL-gruppespil (Bayern kom i gruppe med farlige Manchester City, men ellers ser modstanderne overkommelige ud; Chelsea er i en umiddelbart ret nem gruppe) er interessant, men første runde spilles 17. september.

Så her og nu må fokus ligge på dette Super Cup-brag – en prestigematch begge storklubber yderst gerne vil vinde.

Bayern har revanche til gode 

Selv om Bayern er forsvarende CL-vinder, har tyskerne revanche til gode mod Chelsea. Den engelske klub vandt nemlig seneste indbyrdes opgør, CL-finalen i 2012 – endda i München. Lad så være at Bayern spillede klart bedst i dén kamp – det var kyniske (og heldige) Chelsea der snuppede pokalen...

Siden har begge hold skiftet træner (Chelsea faktisk to gange). Bayern dirigeres af Guardiola der vandt respekt (og diverse titler) i sin tid i Barcelona. Chelsea har påny fået Mourinho som rorgænger, efter seks år i Inter og Real Madrid.

Og selv om Mourinho kan finde på hvad som helst – han overrasker af og til med en offensiv taktik – så lugter det af at han i Prag vil bruge sin yndlingsstrategi: Kompakt defensiv og afventende spil, isprængt farlige kontraer når modstanderen oversatser. Med andre ord det som Chelsea (under Di Matteo) vandt på i 2012...

Chelsea er underhund

Chelsea er nemlig underhund i denne Supercup. Pga Bayerns imponerende Europa-kampagne i sidste sæson og pga trupsituationerne.

Mens Bayern ser ud til at kunne stille sin ideal-ellever, mangler Chelsea (sandsynligvis) David Luiz i defensiven, og i angrebet hersker den sædvanlige Chelsea-sygdom: holdets centreforwards virker impotente. Af samme grund har Mourinho netop hentet Samuel Eto'o i russiske Anzhi – men den rutinerede Cameroun-målræv når ikke med i Super Cup-opgøret. Det gælder også det andet nylige indkøb, offensiv-midtbanemand Willian.

DK-markedets bedste 1X2-odds (kl 11:20 fredag): 

Bayern Uafgjort Chelsea
1,75 4,00 5,50
Danske Spil
 Tipico

Udvalgte odds, målscorer

Bedste odds Bookmaker
Mandzukic 2,24 Betfair
Robben 3,5 Ladbrokes
Müller 3,5 Ladbrokes
Ribéry 4,04 Betfair
Ba 4,71 Betfair
Lukaku 4,71 Betfair
Lampard 4,99 Betfair
Torres 3,99 Betfair

Se flere odds (plus nyheder, tips, debat, statistik etc) i BetXperts Match Center.

Formen

Bayern har 10 point for fire kampe i den nye Bundesliga-sæson. Efter tre sejre blev det kun 1-1 hos Freiburg i tirsdags, men her stillede Guardiola så også med noget der lignede et halvt andethold. Folk som Lahm, Alaba, Boateng, Robben, Ribéry og Mandzukic var på bænken fra start.

Chelsa har syv point for tre Premier League-kampe. To sejre over ret overkommelige modstandere (men 2-1 hjemme over Jores Okore & Aston Villa skulle der kæmpes for) og så 0-0 på Old Trafford hos mesterklubben Manchester United. Her stillede Mourinho forsigtigt op, uden deciderede angribere (Hazard var "falsk nier"), og londonerne turde meget lidt fremefter. Til gengæld fik de hvad de kom efter: eet point.

Et varsel om hvad der kommer til at ske i Prag? Uafgjort, forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence? Ligesom i 2012, i givet fald.

Trupnyt

Bayern må fortsat undvære forsvarer Badstuber (han har dog været ude siden december sidste år). Midtbanemand Thiago (kom til i sommer) er et nyere fravær, men det spanske stortalent er næppe at regne som idealstarter. Det er derimod defensiv-midtbanemand Bastian Schweinsteiger der har været tvivlsom pga en ankelskade – men han er med og forventes at kunne spille fra start. Kollega Javi Martinez er også tvivlsom, og den kun 18-årige dansker Pierre-Emile Højbjerg må se til fra sidelinjen pga en ledbåndsskade.

Det synes temmelig vigtigt for Bayern at Schweinsteiger bliver klar - ikke bare fordi han er god, men også fordi han pt er den eneste 6'er i truppen (hvis Martinez ikke kan spille). Luiz Gustavo er jo sendt til Wolfsburg, og Thiago (og Højbjerg) er jo skadet. Det samme med reserven Kirchhoff. Skal det være, kan Kroos dog rykkes derned, eller højreback Lahm kan evt bruges.

Venstrefløj Ribéry blev en smule forsinket fordi han lige skulle til Monaco et smut og modtage prisen som Europa Bedste Fodboldspiller, men han ankom i Prag i går aftes og er klar til kamp mod Chelsea.

Hos Chelsea er David Luiz (midterforsvarer eller defensiv midtbane) der er gået glip af de første kampe i denne sæson pga en skade, med i Prag – men han får nok allerhøjst spilletid som indskifter. Nyindkøbene Eto'o og Willian er ikke med. Fløjspiller Moses (indskifter/reserve) er tvivlsom.

Offensivmand Mata der kun har fået 65 PL-minutter i denne sæson og som har været rygtet på vej væk, er med i truppen, og det lugter måske af en start til spanieren efter at Mourinho har meldt ud at Mata er vigtig for holdet?

Trup (sportinglife.com): Cech, Schwarzer, Hilario, Blackman, Ivanovic, Cole, Luiz, Essien, Ramires, Lampard, Torres, Mata, Oscar, Mikel, Moses, Schurrle, De Bruyne, Van Ginkel, Hazard, Lukaku, Ba, Cahill, Terry, Azpilicueta, Kalas, Bertrand 

Bud på opstillinger

Bayern (kicker.de)
4-1-4-1: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic

Chelsea:
4-2-3-1: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Lampard - Schürrle, Oscar/Mata, Hazard - Torres