Så blev det officielt. Den omstridte spillelov, der skulle være trådt i kraft den 1. januar 2011 med et licenssystem med plads til flere spiludbydere end Danske Spil*, er udskudt på ubestemt tid.

BetXpert kunne for mere end en måned siden fortælle, hvordan en klage fra Dansk Automat Brancheforening, DAB, havde gjort spilleloven til et EU-anliggende, og klagen spænder ben for den oprindelige plan.

Det erkender skatteminister Troels Lund Poulsen (V) nu. Han siger i en pressemeddelelse:

”Det er naturligvis min opfattelse, at den vedtagne lovgivning er helt i overensstemmelse med EU-reglerne, og at afgiftssatserne ikke udgør statsstøtte. Jeg har orienteret partierne bag den indgåede spilleliberaliseringsaftale herom, og de bakker fuldt op om de initiativer, jeg og mine embedsmænd har taget.”

Skatteministeren håber på afklaring før næste sommer

Troels Lund Poulsen erkender samtidig, at beslutningsgangen i EU ikke altid er den hurtigste. Han vil derfor selv snarligt rejse til Bruxelles for at mødes med Kommissæren for at presse på for en hurtig afklaring. Men en liberalisering venter næppe lige om hjørnet.

Skatteministeriet meddeler, at man håber, der er en afklaring på plads ”inden næste sommer”. Indtil da fortsætter de gældende regler på spillemarkedet.