De dystre spådomme om SønderjyskE står til at gå i opfyldelse, og korsfæstelse, død og begravelse ligger lige for. Men helt uden håb er sønderjyderne ikke...

Egentlig er det en af sæsonens ældste nyheder. Allerede inden det første spark blev udført, slog sportsredaktører, fodboldeksperter og andre kloge hoveder fast, at oprykkerne fra SønderjyskE ville være sæsonens sikreste nedrykker.

Efter 17 kampe og en afsluttet efterårssæson gik de lyseblå til vinterpause på en niendeplads i SAS Ligaen, men det overbeviste tilsyneladende ingen; SønderjyskE skulle nok miste livet i den bedste danske række.

Og med næsten bibelsk timing ser det nu ud til, at det i påskedagene alligevel nok skal gå, som præsterne har forkyndt det.

SønderjyskE er krøbet til korset og har indtaget ligaens jumboplads før onsdagens kamp mod FC København, hvor de skades- og karantæneramte oprykkere – for nu at blive i bibelterminologien – i sandhed ligner en chanceløs David mod mægtige Goliath (se BetXperts tip til kampen).

Herefter følger to udekampe mod Randers og Brøndby, som Carsten Broe & Co. næppe har store forventninger om at få point med sig fra og så kan naglerne til korsfæstelsen efterhånden godt findes frem.

Eller hvad?

For selvom SønderjyskE lige nu ligner en sikker nedrykker med et hårdt forestående program, skal man ikke glemme et andet af påskens budskaber – nemlig det om genopstandelse.

Nedrykningskampen er i denne sæson sjældent hård og involverer reelt fem klubber, fra Esbjerg til SønderjyskE med FC Nordsjælland, Vejle og AC Horsens her i mellem.

Og hvis SønderjyskE som forventet lider nederlag i de kommende spillerunder, kan Carsten Broe finde trøst i, at programmet herefter byder på en række små finaler, hvor holdet fra Haderslev fra baghjul har chancen for selv at afgøre sin skæbne.

Fra slutningen af april til midten af maj møder SønderjyskE nemlig AGF, AC Horsens og Vejle på hjemmebane.

Herefter resterer fire spillerunder, og til den tid kan meget være forandret og selv den så sandfærdige tabel ændret.

Carsten Broe et friskt pust

Det håber denne signatur egentlig inderst inde, for med sin alternative taktiske tilgang til fodboldspillet, et bramfrit syn på (og ditto udtalelser om) dommerne og et køligt-varmt forhold til medierne, som ikke på forhånd kendte ham, har træner Carsten Broe været et herligt frisk pust i SAS Ligaen.

Og den slags er der i stigende grad brug for, hvis ikke de i indledningen nævnte profeter frem over skal have endnu lettere ved at forudsige tingenes gang.

Jeg krydser derfor fingre for, at SønderjyskE i det mindste trodser de kristne ord om at vende den anden kind til og kæmper mod overmagten til det sidste.

Andre end SønderjyskE har trods alt før overlevet en række hårde påskedage mod alle odds.