Der er gode nyheder til de mange hundredetusinde danskere der spiller på internettet. I onsdags var Ladbrokes, Unibet* og Bet24 til foretræde i Skatteudvalget på Christiansborg i forbindelse med behandlingen af den nye danske spillelov, planlagt til at træde i kraft pr. 1. januar 2011.

Den primære målsætning med foretrædet var at overbevise politikerne om det problematiske i den såkaldte overgangsordning, hvor man som led i vedtagelse af den nye spillelovgivning, allerede fra d. 1. juli i år ville indføre DNS blokering mod online spilleselskaber der ikke har en dansk licens.

En licens der allertidligst vil kunne blive bevilget af Spillemyndigheden når den nye spillelovgivning skulle træde i kraft d. 1. januar 2011

Skatteminister Troels Lund Poulsen har i dag offentliggjort et ændringsforslag til den nye spillelovgivning (L202).

Her ønsker han nu at droppe den såkaldte overgangsperiode og dermed droppe den planlagte DNS blokering af udenlandske spilleselskaber fra og med 1. juli 2010. Han ønsker simpelthen at droppe den oprindeligt planlagte paragraf.

Skatteministeren har samtidig besluttet, at selve lovområdet ang. DNS blokering og betalingsblokering skal notificeres til EU Kommissionen. Så EU Kommissionen kan vurdere om man mener dens slags blokering er foreneligt med EU-ret inden Danmark evt. går skridtet ud og indfører den.

Den planlagte ikrafttrædelsesdato for den nye spillelovgivning, som var sat til d. 1. januar 2011, er således også fjernet fra lovforslag L202.

Dette skyldes at man bliver nødt til at vente på EU Kommissionens svar, og da man ikke ved hvor lang tid det tager, har man nu besluttet at Skatteministeren bemyndiges til at sætte loven i kraft når man mener, at alt er på plads.

Ladbrokes danske manager, Richardt Funch udtaler "Det er fantastiske nyheder vi har modtaget i dag. Dette betyder at den proklamerede sky af tvivl og kaos for de fremtidige licenshavere, og de hundredetusinder af danskere der spiller på nettet i dag, nu er drevet over. Faren for at danskerne ikke kunne spille på VM i fodbold hos de udenlandske spilleselskabet er nu elimineret".

Funch fortsætter: "Dette beviser at Skatteministeren og politikerne trods alt har set hvilke konsekvenser denne overgangsordning kunne have medført for forbrugerne og for fremtidens spillemarked. Og vi synes det er fornuftigt at politikerne ønsker at få EU Kommissionens vurdering af problemstillingen omkring DNS og betalingsblokering. Sådan at dette område i loven er i fuldt
overensstemmelse med EU ret".

"Dette betyder samtidig, at Spillemyndigheden nu kan rette fokus mod at behandle de fremtidige licensansøgninger. Sådan at alle parter kan være klar til, at den nye danske spillelovgivning træder i kraft", slutter Richardt Funch.

Kilde: Ladbrokes pressemeddelelse