Vi har en usædvanlig optakt i form af tennis fra De Olympiske Lege. Det er lidt andre præmisser end normalt, når der er ATP-turneringer, men Klaus F er klar med fokus på værdi og et specifikt spilforslag.

Midt i tenniskalenderen kommer OL i tennis som en slags disrupter for tennisspillerne. For én spiller er det en del af et større mål af historiske dimensioner. For andre en drengedrøm, der går i opfyldelse, mens en helt tredje gruppe slet ikke vælger at deltage. 

Det bliver i meget restriktive rammer, at OL i Tokyo bliver afholdt i. Det bliver eksempelvis uden tilskuere. Den store tennisarena i den japanske hovedstad forbliver gabende tom, og det vil spillerne reagere forskelligt på. Omvendt er mange af dem vant til det fra 2020 på ATP-touren.  

OL tennis i Tokyo 

Tennis og OL har altid været et komplekst match. Nogle spillere har decideret fravalgt OL, da det ikke har haft prestige for dem, og det har ødelagt programplanglægningen i løbet af en sæson.

Derfor vil en del spillere ikke være til stede under denne turnering. Det gælder store navne som Roger Federer og Rafael Nadal. Omvendt så prøver to andre navne fra den tidligere Big 4 at skrive historie her: Andy Murray går efter den tredje guldmedalje i træk ved De Olympiske Lege.

Skotten er et ikon i denne ramme, og hans gennembrud kom netop ved OL i London 2012, hvor han destruede Roger Federer i finalen. Novak Djokovic er på vej mod en Golden Slam (alle årets Grand Slam og OL-guld i single). Det er kun Steffi Graf i 1988, der har opnået denne merit. Han er på en mission de næste par måneder, der potentielt vil gøre ham til tidernes bedste tennisspiller. Derfor står OL højt for disse to spillere i modsætning til Nadal og Federer. 

Serbien vs alle de andre

Novak Djokovic er overvældende favorit i Japan. Serberen mangler dette OL-guld for definitivt at skrive sig ind i historien som tidernes bedste. Derfor vil man se en dybt fokuseret Djokovic i Tokyo. Han kan også blive ramt af nervøsitet i en grad, der vil påvirke hans spil.

Det måske mest smertefulde nederlag i hans karriere kom netop ved OL, da han i 2016 tabte i 1. runde mod Juan Martin Del Potro. Djokovic var grædefærdig efter det nederlag. Men serberen er uovervindelig i år, når det gælder de store turneringer, og derfor venter der feltet en monumental opgave, hvis Djokovic ikke skal stå øverst på skamlen i Tokyo.

Der spilles på hard court, hvilket er hans favoritunderlag, og han kommer fra en Grand Slam-titel ved Wimbledon. En lille ting, der vil pege imod Djokovic, er det faktum, at de kun spiller bedst af tre sæt. Det kan blive det, som fælder ham. Han skal nogle gange bruge tid til at finde rytmen, og bedst af tre sæt favoriserer underdogs.

Lodtrækningen er pæn, men Rublev og Zverev i henholdsvis kvartfinale og semifinale bør kunne presse den førsteseedede. Meget peger imod serbisk guld, men det har markedet også justeret ind for. Derfor ingen værdi i forhold til et spilforslag på Novak Djokovic

Daniil Medvedev har fået en fremragende lodtrækning, og han er den i feltet, der vil have bedst chancer mod Djokovic i en eventuel finale. Russeren har før slået Djokovic i bedst af tre sæt på hard court, og hans topniveau på underlaget er på niveau med Djokovics.

Dog er den mentale faktor et problem, da troen på han kan slå verdensetteren i en finale er en udfordring. Det så man ved Australian Open, hvor Djokovic satte ham grundigt på plads i finalen. Markedet havde Medvedev som favorit på et tidspunkt op til kampen, men der havde de ikke vægtet det mentale parameter grundigt nok. Russeren er spændende i forhold til et spilforslag. 

Stefanos Tsitsipas har ikke fået tingene til at fungere siden French Open-finalen. Det er der intet unormalt i, da han havde et usædvanligt hårdt program op til turneringen i Paris. Den mentale og fysiske træthed kulminerede, da han tabte i første runde ved Wimbledon. Men hvis han har fået ladet batterierne op, så bliver han farlig i Tokyo.

Hard court er også der, hvor Tsitsipas er farligst og kan slå de fleste spillere. Lodtrækningen er god, og det kunne godt ligne en semifinale mod Daniil Medvedev. Det matchup er dog så skidt for grækeren, at den potentielle kamp mod Medvedev alene holder mig tilbage for at mene, der er værdi nok i hans odds til et spilforslag. 

Alexander Zverev bør spadsere igennem lodtrækningen inden kvartfinalen. Tyskeren møder ikke nævneværdig modstand før en Karatsev eller Hurkacz. Han har udviklet en stabilitet i sit spil, hvilket har resulteret i, at han præsterer kontinuerligt i de store Grand Slams med et højt bundniveau.

Derfor er han mit klare bud på at nå semifinalen. Problemet er dog, at der alt andet lige venter en stor udfordring i den runde. Novak Djokovic står til at møde Zverev blandt de sidste fire, og derfor holder jeg mig væk fra et tysk spilforslag. Men jeg vil bestemt ikke udelukke, at han bør have gode muligheder i den kamp. Zverev vil kunne spille med alt-at-vinde-mentaliteten, mens Djokovic vil kunne mærke presset i en ekstrem grad. 

Disse kan overraske ved tennis OL i Tokyo 

Felix Auger-Aliassime har evnet at hæve sit niveau betragteligt efter en rædderlig grussæson. Canadieren spillede et solidt Wimbledon og må komme til Tokyo med meget selvtillid. Lodtrækningen er ganske god, men han møder Andy Murray i 1. runde. Skotten er dog ikke i nærheden af sit gamle niveau, men kan stadig drille de unge spillere. Kommer Felix forbi den kamp, bør der være en åbning til en kvartfinale. 

Andrey Rublev har gået lidt under radaren på det seneste. Russeren skuffede ved Wimbledon, men når der igen står hard court på menuen, så er han blandt de farlige aspiranter. Hans lodtrækning er dog tricky, da han har hjemmebanefavoritten Nishikori i første runde og Novak Djokovic i en kvartfinale. Hvis Rublev rammer sit topniveau så kunne vi godt få en velspillet kvartfinale. Lodtrækningen alene holder mig væk fra et spilforslag på Rublev. Dertil er hans odds for lavt. 

Aslan Karatsev var en maskine i begyndelsen af 2021, hvor han rensede al modstand. Hvis han finder de takter igen, så bør han nå de sidste otte i Tokyo. Derfra venter dog formentlig Zverev og Djokovic, hvilket er noget af en opgave for den rolige russer. Han havde dog et absurd niveau i Dubai tidligere i år. Rammer han det niveau, så kan han overraske. 

Hubert Hurkacz vandt ATP Masters 1000 i Miami i april, og han var desuden i semifinalen ved Wimbledon. I stort set alle andre turneringer er han røget ud meget tidligt. Der er dermed langt fra topniveau til bundiniveau hos polakken. Rammer han det topniveau, der gav ham titlen i Miami, kan han blive farlig ved OL. Jeg tror, at det bliver enten eller for Hurkacz i Tokyo, men der venter nogle store udfordringer, hvis han skal gå hele vejen. Han er ikke ligefrem begunstiget af en god lodtrækning, hvorfor jeg ikke ser værdi i hans odds. 

Spilforslag til OL tennis i Tokyo 

Jeg kigger den russiske vej i mit spilforslag til tennis OL i Tokyo 2020. 

Daniil Medvedev til at vinde OL guld i Tokyo til odds 5,5 hos Bet365*

Medvedev har et skyhøjt topniveau på hard court, som han viste i Melbourne i begyndelsen af året. Han var så stærkt spillende i Australien, at markedet på et tidspunkt havde ham som favorit mod Djokovic. Igen manglende erfaringen dog hos russeren i finalen, men nu er han en erfaring rigere.

Sæsonen på grus og græs har ikke været prangende, men det er sjældent tidspunktet på sæsonen, hvor Medvevev rammer sit peak. Det er på hard court og gerne i sensommeren, at det sker. De fleste husker hans vanvittige resultater i sommeren 2019, hvor han stort set vandt alt på hard court. Finder han det niveau igen, så kan han fravriste Djokovic drømmen om en "Golden Slam". 

Lodtrækningen er også god. Han bør ikke få problemer før Felix i kvartfinalen, og der er han spillet ind. 

Regnskab:
Spil i alt: 55
Vundne spil: 12
Tabte spil: 43
Profit: 25,98
Tilbagebetalingsprocent: 147