Unibet er ude med odds på, hvem der skal tage over som partileder hos Alternativet, efter at Uffe Elbæk for nyligt meldte sin tilbagetræden. Favoritten er Rasmus Nordqvist, men en tidligere FCK-kaptajn byder sig også til.

Uffe Elbæk, der stiftede Alternativet tilbage i 2013, meddelte den 16. december, at han træder tilbage som partileder. Det sker den 1. februar 2020, hvor partiets medlemmer skal stemme om, hvem der skal være den nye leder. 

Spil på Alternativets næste partileder hos Unibet

Samme dag, som Uffe Elbæk annoncerede sit stop som partileder, blev han af EB.dk citeret for at have svaret følgende om mulighederne for Rasmus Nordqvist, politisk ordfører hos Alternativet, som hans afløser.

”Neej, nej, nej, nej, eller altså, jaaa, ja, ja, ja, ja. Jeg ved, hvordan I kommer til at tolke på det herfra og så til himlen”. 

Den snart forhenværende partileder uddybede ved at sige, at Rasmus Nordqvist ”vil være velegnet”, men at han ikke var klar over, om Nordqvist ”overhovedet vil være leder”. 

Odds på Alternativets næste partileder: Hvem tager tronen?

Hvem bliver Alternativets nye formand? Højeste odds Bookmaker
Rasmus Nordqvist 1,33
Sikandar Siddique 3,50
Susanne Zimmer 4,50
Torsten Gejl 5,00
René Gade 12
Carolina Magdalene Maier 15
Josephine Fock 18
William Kvist 100

Ekspert: Der kan være værdi i outsider

BetXperts politik-ekspert, Asser, mener, at der måske kan være værdi i at kigge mod en af outsiderne. 

"Bookmakernes nummer to, Sikandar Siddique, har umiddelbart afvist at stille op og har i stedet peget på Rasmus Nordqvist. Skulle der være værdi et sted, kan det være på Torsten Gejl til odds 5,00. Han er umiddelbart den eneste, der har luftet tanker om at stille op, udover Nordqvist. Gejl har været i Folketinget siden 2015 og har derfor mere rutine end mange af de andre i Alternativet."

Favoritten afventer situationen 

Foreløbig er Rasmus Nordqvist Unibets favorit til at være den næste partileder i Alternativet. Hovedpersonen selv forholdt sig dog tavs, da han af ritzau blev spurgt om sin rolle i partiets fremtid.

"Det har jeg ingen kommentarer til …(…) … Jeg skal nok melde ud, når jeg har taget min beslutning om det ene eller det andet”.

Den 44-årige designeruddannede mand fra Charlottenlund giver i skrivende stund odds 1,33. Det gør ham umiddelbart til en pæn stor favorit, da nærmeste forfølger er Sikandar Siddique til odds 3,50. 

Er man mere til langskud, kan man prøve sig af med den tidligere fodboldspiller William Kvist. Han har før doneret store beløb til Alternativet. Du kan få odds 100 på den tidligere FC København-kaptajn.