Champions League-turneringen vender retur i denne uge, hvor der særligt tirsdag er interessante kampe på menuen. BetXpert bringer her odds på de første fire ottendedelsfinaler, der spilles denne uge.

Det er over to måneder siden, at Champions League-gruppespillet blev færdigspillet, og fra denne uge går turneringen ind i næste fase, hvor de fire første ottendedelsfinaler spilles. Tirsdag venter der de fodboldengagerede to storkampe i form af Barcelona - PSG og Leipzig - Liverpool.


Onsdag spilles Porto - Juventus og Sevilla - Dortmund, og ugen efter spilles første opgør af de resterende ottendedelsfinaler. 

Nedenfor finder du forskellige odds på de fire første ottendedelsfinaler i denne uge. 

FC Barcelona - PSG

Herunder kan du se udvalgte odds på storkampen mellem Barcelona og PSG. Kampen kan ses på TV3+ og Viaplay med kickoff klokken 21.00. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Barcelona 2,05
Uafgjort 4,10
PSG 3,55
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,57
Under 2,5 mål 2,61
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,51
Nej 2,70

Odds er senest opdateret mandag den 15. februar klokken 8.52. 

Da FC Barcelona og PSG senest mødtes, var det også i Champions League-ottendedelsfinalen, og returkampen på Camp Nou skulle vise sig at blive historisk. PSG havde vundet første kamp med hele 4-0 på Parc des Princes, og dermed havde de et eminent udgangspunkt før returen. De fleste havde nok også forestillet sig at PSG ville gå videre samlet, og sådan så det da også længe ud. Ved pausen stod det ganske vist 2-0 til Barcelona, og da Lionel Messi kort efter anden halvlegs start scorede til 3-0 på straffespark, var kampen for alvor åben igen. Men Edinson Cavanis reduceringsscoring i det 62. minut betød, at Barcelona skulle score tre gange mere i kampen for at gå videre, og da stillingen i det 87. minut stadig var 3-1, var der næppe nogen, der stadig troede på Barcelona-avancement. 

De sidste små ti minutter af kampen udspillede sig dog fuldstændig vanvittigt. Først scorede den nuværende PSG-spiller Neymar to gange på tre minutter, og fire minutter senere scorede Sergi Roberto det sjette og avancementsgivende mål på et flot oplæg fra Neymar, der spillede en fantastisk kamp. 

Den kamp blev spillet for snart fire år siden, og dengang var Barcelona-holdet på papiret bedre end PSG's. Her fire år senere er det umiddelbart omvendt, men PSG er væsentlig svækket til kampene mod Barcelona, hvor de muligvis må undvære stjernen Neymar i begge opgør, da han efter sigende er ude med en skade i små fire uger. Også Ángel Di María er ude i første kamp mod Barcelona. 

Barcelona vandt i weekenden 5-1 mod Alavés i La Liga, og Koemans tropper udbyggede dermed den gode stime, de har kørende i ligaen i øjeblikket, hvor catalanerne har vundet syv kampe i træk og dermed alle ligakampe i 2021. Barca ligger nummer tre i La Liga. Messi brillerede i kampen mod Alavés med to fremragende scoringer, og Barcelona har også brug for en Messi i topform i kampene mod PSG. 

PSG ligger også nummer tre i Ligue 1, hvor de har tre point op til Lille, der topper tabellen. I weekenden mødte de Nice på hjemmebane, og den kamp endte 2-1 til Paris Saint-Germain. 

Bud på startopstillinger

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Lenglet, Araújo, Alba - de Jong, Busquets, Pedri - Dembélé, Messi, Griezmann

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Gueye, Verratti, Paredes - Kean, Icardi, Mbappé

Ovenstående bud på startformationer er fra UEFA.

RB Leipzig - Liverpool

Nedenfor finder du udvalgte odds på ottendedelsfinalen mellem RB Leipzig og Liverpool. Du kan se kampen direkte på TV3 Sport og Viaplay, og kampen fra Puskás Aréna starter ligeledes klokken 21.00. Kampen spilles ikke på Leipzigs egen hjemmebane grundet de tyske indrejseregler i forbindelse med pandemien.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
RB Leipzig 3,00
Uafgjort 3,60
Liverpool 2,37
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,68
Under 2,5 mål 2,29
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,56
Nej 2,50

Odds er senest opdateret mandag den 15. februar klokken 09.17. 

Det er første gang, at RB Leipzig og Liverpool skal møde hinanden, og det første møde kommer altså til at foregå på neutral bane, da Tysklands coronarestriktioner har sat en stopper for, at opgøret kan foregå på Leipzigs hjemmebane. 

I stedet skal kampen spilles på Puskás Aréna i Budapest, der til dagligt er hjemmebane for det ungarske landshold. 

RB Leipzig havde en flot Champions League-sæson sidste år, hvor de spillede sig frem til semifinalen, der i fjor blev spillet over én kamp. Her var de dog chanceløse mod et stærkt PSG-hold, der sejrede med 3-0. Holdene mødtes igen i gruppespillet, og her vandt de begge deres hjemmekamp mod hinanden. Leipzig spillede sig videre til ottendedelsfinalen i sidste gruppekamp hjemme mod Manchester United, hvor de skulle vinde for at gå videre. Det omvendte opgør i Manchester vandt United ellers med hele 5-0, men på eget græs gik det bedre for Yussuf Poulsen og Leipzig, der vandt med 3-2. 

I Bundesligaen går det udmærket for Leipzig, der ligger på andenpladsen med fire point op til Bayern München, der ganske vist har en kamp i hånden. Fredag aften slog Leizpig Augsburg med 2-1 i ligaen.

Liverpool røg forholdsvist tidligt ud af Champions League i 19/20, hvor de var forsvarende mestre. Atlético Madrid ekspederede dem ud af turneringen efter en intens kamp på Anfield, der blev afgjort efter forlænget spilletid. 

Liverpool spillede i weekenden topkamp i Premier League mod Leicester, og her blev det til et 3-1-nederlag. Salah bragte ellers de forsvarende mestre foran med 1-0 efter flot forarbejde af Roberto Firmino. Liverpool mistede derefter grebet om kampen, og målmand Alisson lavede igen en stor fejl ved Leicesters 2-1-mål. Liverpool har nu tabt tre kampe i træk i ligaen, og de kan mandag ryge ud af top-4, hvis Chelsea får point hjemme mod Newcastle. 

Bud på startopstillinger

Leipzig: Gulácsi - Orban, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Kampl, Sabitzer, Angeliño - Haidara, Olmo - Forsberg

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Henderson, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Thiago Alcántara, Milner - Salah, Firmino, Mané

De formodede startopstillinger er fra UEFA.

Porto - Juventus

Onsdag møder FC Porto og Juventus på Estádio do Dragão, og du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay med kickoff klokken 21. Find herunder udvalgte odds på kampen. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Porto 4,45
Uafgjort 3,30
Juventus 2,12
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,25
Under 2,5 mål 1,72
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,00
Nej 1,93

Odds er senest opdateret mandag den 15. februar klokken 09.39.

Ligesom det var tilfældet med Barcelona og PSG, mødtes Porto og Juventus også i ottendedelsfinalen for fire år siden. Dengang sejrede Juve med samlet 3-0, og i den sæson spillede de sig også hele vejen frem til Champions League-finalen, hvor de tabte med 4-1 til Real Madrid. 

FC Porto indtager andenpladsen i den bedste portugisiske række, hvor de har syv point op til suveræne Sporting, der efter 18 kampe i ligaen endnu ikke har tabt. Porto selv har tabt to gange i sæsonen, og de seneste tre kampe i ligaen er endt uafgjort for de forsvarende mestre. I weekenden fik de blot 2-2 hjemme mod bundholdet Boavista, og mesterskabet synes langt væk p.t.  

Juventus har gang i en ret uvant sæson i Serie A. De ligger nemlig ikke nummer 1 - en placering, de er sluttet på ni sæsoner i træk. Noget kunne tyde på, at det ikke kommer til at ske i denne sæson, omend det stadig er for tidligt at konkludere. I skrivende stund har de otte point op til Inter, der fører Serie A, men Juve har en kamp i hånden. I weekenden havde de en svær udekamp i Napoli, og den blev tabt med 1-0. 

Kampen mellem Porto og Juventus er i øvrigt eneste ottendedelsfinale mellem to tidligere Champions League-vindere. Porto vandt turneringen i 2004 under José Mourinhos ledelse, mens Juventus har vundet turneringen to gange - i 1985 og 1996. Juventus holder også den kedelige rekord for flest finalenederlag i Champions League. Hele syv finaler har Juve tabt i Europas fineste klubturnering. 

Bud på startopstillinger

Porto: Marchesín - Manafá, Pepe, Mbemba, Zaidu - Sérgio Oliveira, Uribe, Otávio, Corona - Marega, Taremi

Juventus: Szczęsny - Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Cuadrado, McKennie, Arthur, Chiesa - Morata, Ronaldo

Ovenstående bud på startopstillinger til opgøret er ligeledes fra UEFA.

Sevilla - Dortmund

På Estadio Ramón Sánchez Pizjuán tager Sevilla onsdag imod Borussia Dortmund, og du kan nedenfor finde forskellige odds på ottendedelsfinalen. Kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay, hvor der også er kickoff klokken 21.00.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Sevilla 2,40
Uafgjort 3,55
Dortmund 3,20
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,90
Under 2,5 mål 2,00
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,71
Nej 2,21

Odds er senest opdateret mandag den 15. februar klokken 10.11.

Sevilla er kongerne af Europa League, men i Champions League-regi er spaniernes bedste resultat kvartfinalen, som de to gange er nået frem til. Senest var i 2017/2018-sæsonen, hvor de røg ud til Bayern München med samlet 2-1. I ottendedelsfinalen i den sæson slog Sevilla Manchester United ud efter en udesejr på Old Trafford på 2-1, der også blev det samlede resultat.

Tilbage i 1957/1958 spillede Sevilla sig også frem til kvartfinalen, og dengang røg de ud til Real Madrid, der på daværende tidspunkt var totalt suveræne. Sevilla havde ellers fået 2-2 i første opgør, men Real Madrid vandt så returkampen med hele 8-0. I ottendedelsfinalen det år mødtes Sevilla og AGF i øvrigt. Spanierne vandt hjemme med 4-0, mens AGF hev en 2-0-sejr i hus i Aarhus. 

Dortmund har før vundet Champions League, og det gjorde de tilbage i 1997 med finalesejr på 3-1 mod Juventus i en kamp som mange nok husker for Alessandro Del Pieros hælmål og Lars Rickens fornemme indhop, hvor han afgjorde finalen med et flot lob. Dortmund var også i finalen i 2013, hvor de tabte den rent tyske finale til Bayern München. 

I weekenden var begge hold i aktion om lørdagen, og begge hold spillede også på hjemmebane. Sevilla fik besøg af Huesca og vandt den kamp med 1-0, mens Hoffenheim fik 2-2 med fra Signal Iduna Park. 

Sevilla ligger nummer fire i La Liga og har ni point op til Atlético Madrid, der fører rækken. Dortmund har gang i en skidt sæson i Bundesligaen, hvor de efter 21 kampe blot ligger sekser i tabellen, og de har tabt hele otte kampe indtil videre. 

De to hold mødte hinanden to gange i gruppespillet af Europa League tilbage i 2010. Dengang vandt spanierne 1-0 på Dortmunds bane, mens kampen i Sevilla endte 2-2. 

Bud på startopstillinger

Sevilla: Bono - Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero - Fernando, Jordán, Rakitić - Gómez, Suso, En-Nesyri

Dortmund: Bürki - Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro - Bellingham, Delaney - Sancho, Reus, Brandt - Håland