Den nu forhenværende næstformand i Venstre Inger Støjberg har været flittigt omtalt i medierne de seneste uger, og det har fået bookmakeren Unibet* til at udbyde odds på Støjbergs fremtid i dansk politik.

Da Inger Støjberg i 2016 var udlændinge- og integrationsminister for Venstre, udsendtes en pressemeddelelse fra ministeriet om, at alle asylpar skulle adskilles, hvis den ene part var under 18 år. Denne pressemeddelelse blev af embedsværket opfattet som en instruks, og man handlede derefter og begyndte at skille parrene ad. 

Sidenhen slog Folketingets Ombudsmand fast, at ovenstående instruks var ulovlig, da den ikke åbnede op for, at man kunne foretage en individuel vurdering af de enkelte par. 

Odds på Støjbergs fremtid hos Unibet

I december lød det så fra Instrukskommissionen, at instruksen var ulovlig, og at Inger Støjberg kendte til ulovlighederne. Fra Instrukskommissionen lød det:

- Inger Støjberg kan ikke have været i tvivl om, at hendes beskrivelse under samrådet var urigtig og misvisende. 

December skulle vise sig at være endnu en begivenhedsrig måned i dansk politik. Inger Støjberg meddelte på Facebook den 29. december, at Jakob Ellemann-Jensen havde bedt hende om at gå af som næstformand i Venstre.

Der er mulighed for, at der rejses en rigsretssag mod Støjberg, men det kræver politisk flertal. Her har Liberal Alliance og Enhedslisten allerede meldt ud, at de støtter en rigsretssag. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har meldt modsat ud. De mener ikke, at en rigsretssag er nødvendig. Der skal dog snart tages en beslutning om en eventuel rigsretssag, da sagen den 10. februar falder for forældelsesfristen

Støjberg er stadig medlem af Venstre, men spørgsmålet er, om hun stadig er det om et par måneder. Bookmakeren Unibet* har odds ude på politikerens fremtid.

Støjberg er stadig i Venstre pr. 1 marts: Odds 2,00 hos Unibet*

Asser, der er ekspert i politik her på BetXpert, tror på, at Inger Støjberg på kort sigt stadig er Venstre-medlem. Der er kun halvanden måned til, at spillet er afgjort, og det er ikke lang tid i politik, vurderer Asser. Du kan læse ekspertens spilforslag her og læse yderligere argumenter for/imod spillet. 

Odds på Inger Støjbergs fremtid

Nedenfor kan du se odds på, om Inger Støjberg stadig er medlem af Venstre pr. 1. marts 2021, eller om hun er at finde i et andet parti på nævnte dato. 

Hvilket parti er Inger Støjberg medlem af d. 1. marts 2021? Højeste odds Bookmaker
Nye Borgerlige 1,72
Venstre 2,00
Dansk Folkeparti 3,50
Liberal Alliance 7,00
Konservative 8,00
Radikale Venstre 300,00
Socialdemokratiet 300,00
Alternativet 350,00

Odds er senest tjekket mandag den 18. januar klokken 13.30. 

Stor støtte fra Pernille Vermund

Partiformand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har flere gange skrevet opslag om Inger Støjberg på Facebook, hvor hun har vist sin støtte. Fx lagde hun den 21. maj sidste år et billede på sin Facebookside med hende og Støjberg, der sad og drak vin, mens hun til opslaget havde skrevet rosende ord om den tidligere minister og næstformand. 

Nye Borgerlige har sågar også tidligere iværksat en kampagne med navnet "Danskerne støtter Støjberg", da de var af den opfattelse, at sagen mod Inger Støjberg var sat i værk af venstrefløjen og Radikale Venstre for at svække kampen for danske værdier.

Pernille Vermund mener desuden, at Jakob Ellemann nu har diskvalificeret sig selv som politisk leder, og at Støjberg er for dygtig til ham. 

- Inger Støjberg er for dygtig til Ellemann. Han har ikke undt hende at 'shine'. Det så vi med hans benspænd mod hende under forhandlingerne om politiforliget. Der diskvalificerede han sig selv som politisk leder. Det var vigtigere for ham at få Inger Støjberg til at stå i et dårligt lys end at opnå resultater, fortalte Vermund til Ekstra Bladet den 30. december.

Nye Borgerlige er, som oddsene viser, næststørste favorit til at have Støjberg som medlem pr. 1. marts.

Her ses Pernille Vermunds Facebook-opslag fra den 21. maj sidste år. 

Støjberg: Skal overveje, hvad der skal ske

Venstres formand, Jakob Ellemann, har fortalt, at der stadig er plads til Inger Støjberg i partiet, men hovedpersonen selv har meddelt til DR, at hun lige skal vende skråen. 

- Jeg skal lige vende skråen, som man siger på de kanter, hvor jeg er fra. Jeg skal lige overveje, hvad der skal ske nu, og det synes jeg er fair nok, for det kom som noget af en overraskelse for mig, fortæller Inger Støjberg.

Sagen om Støjberg er ikke den eneste historie fra Venstre, der har skabt overskrifter den seneste tid. Nytårsdag kom det frem, at den tidligere Venstre-formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen har meldt sig ud af Venstre efter 40-års medlemskab.