Vi skriver sidste kapitel i tennissæsonen angående de individuelle turneringer, hvor de otte bedste i verden mødes i Italien til Nitto ATP Finals. Slutspillet afvikles i Torino for andet år i træk. Tenniseksperten Klaus F går på jagt efter solid værdi og dertilhørende spilforslag.

Efter vi er blevet blæst bagover af Holger Runes sejr i Paris, skal tennisåret afsluttes for de bedste i verden. Vi har faktisk vores nye danske stjerne med i Torino, hvor han er 1.-reserve og deltager, hvis en spiller udgår inden eller midt i turneringen. 

Ellers har vi de bedste spillere fra sæsonen 2022 samlet, men vi må desværre se bort fra Carlos Alcaraz, der måtte trække sig med en skade. Det ændrer ikke på, at det bliver et brag i Torino, hvor Novak Djokovic skal vise verden, at han stadigvæk er den bedste på planeten. 

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

Nitto ATP finals

Det er en stærk tradition i tennisverdenen, at de otte bedste fra den forgangne sæson mødes i et slutspil med to grupper. De to øverste fra gruppen går videre til semifinalerne, hvor de parres med den anden gruppe. 

Vi har i de senere år haft en del overraskelser ved slutspillet. Efter en årrække med dominans fra Big 4, så vandt Grigor Dimitrov i 2017 og efterfølgende Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas 2018 og 2019. I 2020 og 2021 var det Daniil Medvedev og endnu en gang Alexander Zverev, der strøg til tops.

Det er en turnering, hvor fysikken og overskuddet generelt kan blive afgørende. Spillerne er slidte efter en lang sæson.

Det var svært at kende forskel fra London til Torino, når man så kampene sidste år. Banen og omgivelserne er stort set kopieret fra London til den nye værtsby i Italien. Man kunne håbe på, at Torino i år prøver at skabe en unik historie fra deres værtsskab og gør ting anderledes. 

Grøn gruppe

Den overkommelige gruppe:

Rafael Nadal har vundet alt undtagen VM, og han har kun én indendørstitel på sit CV. Der skal vi tilbage til 2005 i Madrid. De to informationer trækker generelt fra spanierens vinderchancer. Han har kun spillet én kamp siden US Open, hvor han tabte til Tommy Paul i Paris i sidste uge. Nadal er i min optik ikke en aspirant til titlen.

Casper Ruud er begyndt at betale prisen for en lang sæson med to Grand Slam-finaler. Nordmanden har været en skygge af sig selv siden US Open. Indendørs er heller ikke en specialitet for Ruud, og især ikke hvis bolden ikke hopper højt. Han er dog ikke uden evner indendørs, og sidste år vandt han to kampe ved slutspillet i Torino. 

Felix Auger Aliassime vandt historiske tre turneringer i træk og meldte sig ind i en lille eksklusiv klub på ATP Touren med Casper Ruud og Andy Murray. Han gik samtidig til semifinalen i Paris, hvilket i min bog var en smule overmodigt. Jeg tror, at Felix har brugt for meget energi på det seneste. 

Taylor Fritz er måske den spiller, hvis udvikling i 2022 har imponeret mig mest udover en vis dansker. Amerikaneren har endelig nået sit mål som top-10 i verden. Han vandt Indian Wells tidligere på året og nåede kvartfinalen ved Wimbledon; en kamp, han skulle have vundet mod en såret Nadal. Fritz kan godt udnytte chancen og avancere fra denne gruppe. 

Rød gruppe

Dynamitpuljen:

Stefanos Tsitsipas har vundet slutspillet i 2019. Han var en tiebreak fra at slå Djokovic i Paris. Grækeren har præsteret stabilt i 2022, men han har manglet det sidste i de store kampe. På en powerranking lige nu er han i min top-3 og bestemt en bejler til titlen. 

Daniil Medvedev har ikke kunnet præstere flere turneringer i træk som i andre sæsoner. Der har været nogle usædvanlige dyk for russeren. Medvedev har dog været stabil ved slutspillet og har været i finalen de seneste to år - én af dem som vinder. Det er dog svært at blive klog på ham i 2022, hvorfor jeg tøver med et spilforslag. 

Andrey Rublev leverer den solide formkurve år efter år. Desværre er hans begrænsninger lige så tydelige, og som nævnt utallige gange før i 2022, så mangler jeg de fem-ti procent til det topniveau, der vinder store finaler og ikke kun ATP 500 og ATP 250. Rublev er ikke en bejler til et spilforslag herfra. 

Novak Djokovic har haft et turbulent år. Serberen har spillet et rekordlavt antal kampe grundet udelukkelse i forbindelse med hans manglende vaccination mod Covid-19. Selvom hans år har været godt, så har der været mangler på det seneste. I Astana dominerede Medvedev ham i to sæt, før han blev skadet. I Paris kunne han lige så godt have tabt semifinalen mod Tsitsipas, inden det blev til nederlag mod Holger Rune. Jeg skal ikke i nærheden af serberen til så lave odds. 


Kvalitetsforskel mellem de to grupper

Der er åbenlys kvalitetsforskel de to grupper imellem, hvor spillerne tilsammen i Rød Gruppe har 27 indendørs hard court-titler, hvor Grøn Gruppe har seks titler. Djokovic står dog for størsteparten af de titler i Rød Gruppe, så det fremstår lidt mere voldsomt, end tallene indikerer.

Inden spillerne fra Grøn Gruppe skal føle sig for lovprist over at være i den mindre gode pulje, så skal man huske, at de skal parres med Grøn pulje i semifinalen. Det medfører, at man nærmest er garanteret en af de tre-fire topfavoritter i semifinalen, hvis man kvalificerer sig fra Grøn Gruppe. Fordelen for spillerne i dynamitpuljen er en overkommelig modstander i semifinalen, hvis de avancerer. 

Holger Rune historisk i Torino

Fem ud af de sidste ti gange, slutspillet har fundet sted, har 1.-reserven været i spil. Holger Rune har derfor fine chancer for at deltage i årets sidste individuelle turnering på ATP-touren. Det vil være historisk, hvis Holger kommer på banen, hvilket ingen dansk mand har opnået før. 

Bare for at illustrere, hvor langt Holger er nået på et år, så spillede danskeren finale i en Challenger i Bergamo for et års tid siden mod verdens nummer 407 Cem Ilkel. Det tåler ingen sammenligning med hans finale mod Novak Djokovic i Paris Masters i søndags. 

Holgers udvikling har været skræmmende, og hans entre i top-10 er fuldt fortjent. Jeg glæder mig allerede til at dække fremtidens mand næste sæson. Det næste store mål for danskeren må være Australian Open i januar, hvor han står stærkt med en høj seedning. 

 

Spilforslag til Nitto ATP finals

Jeg går med en tidligere vinder med dette spilforslag: 

Stefanos Tsitsipas til at vinde Nitto ATP finals til odds 9,00 hos Bet365*

Jeg kan godt lide, at Tsitsipas er landet i dødens pulje. Hvis han avancerer, så vil han i min optik være favorit mod tre ud af fire potentielle modstandere i semifinalen. Kun en Felix Auger Aliassime vil være favorit mod grækeren, som jeg ser det. 

Når vi så ser på selve puljen, så skal han besejre Rublev, hvilket han også gjorde i Astana. Jeg ser både Medvedev og Djokovic under par for øjeblikket. Én sejr mod en af de to spillere virker ret sandsynligt, og så ser vi frem til to knald-eller-fald-kampe om titlen. 

Tsitsipas har gjort det før, og jeg så nogle rigtig gode tegn i Paris fra grækerens side, hvor en spiller som Medvedev skuffede mig helt enormt. Jeg er helt med på, at Djokovic og Medvedev skal have større vinderchancer, men springet op til Tsitsipas' vinderodds er for stort efter min mening. 

Betværdi: 108 %

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Samlet regnskab 

Tilbagebet. 99%
Balance -1,29
Hitrate 30/167