Nitto ATP Finals 2024 er overstået og Novak Djokovic vandt. Serberen var den helt store favorit før turneringen og levede op til dette. I finalen besejrede han Jannik Sinner som han ellers havde tabt til i gruppespillet. Verdensetteren er nu den spiller med flest ATP Finals titler i historien. 

Djokovic skriver historie ved ATP Finals 2024

Da Djokovic tabte sæt til Hubert Hurkacz i hans tredje kamp i Torino, så det sort ud for serberen. Men Sinner slog Rune i den afgørende puljekamp, og dermed var Djokovic alligevel klar til semifinalerne.

Derfra så Djokovic sig ikke tilbage. Semifinalen vandt Djokovic 2-0 over Alcaraz, og han slog Sinner med samme cifre i finalen. 

Med syv ATP Finals titler understreger serberen sin status som den bedste tennisspiller igennem tiden. 

Spil på ATP Finals

Det kræver ikke den store videnskab at foretage odds på ATP Finals, men det kan være en større opgave at skabe de optimale rammer for dine spil. Der findes dog heldigvis en håndfuld gode råd, man kan følge, for at skabe de bedste og mest gunstige rammer for at øge chancerne for succes med din tennis-betting. Af de væsentligste skal nævnes:

  • Sæt dig grundigt ind i de respektive tenniskampe ved eventuelt løbende at læse op på nyheder om spillerne. Sørg også for at se så mange kampe som overhovedet muligt, da dette er den bedste vej til at danne sig et solidt indblik i de forskellige spillere samt deres styrker og svagheder.
  • Benyt Betxperts eksperttips og kampanalyser. Hvis ikke som decideret grundlag for et væddemål, så eventuelt som sparring eller ekstra info til din egen viden og analyse. Læs også gerne BetXpert brugertips, da der også her kan gemme sig fantastisk info og viden fra nogle af vores tenniskyndige brugere.
  • Hold dig til singlevæddemål i ATP Finals, hvis du vil øge dine chancer for gevinster. Jo flere tennisvæddemål, du føjer til din spillekupon, desto mindre sandsynlighed er der for, at du rammer plet.

Ekspertens spilforslag til ATP Finals

Mit spilforslag er en debutant på hjemmebane: 

Jannik Sinner til at vinde ATP Finals til odds 7,50 hos Bet365*

Bortset fra en voldsom pulje, så er der mange gode tegn i forhold til Jannik Sinner her: 

- Hans form har været stærk henover efterået med titler i Beijing og Wien.

- Sinners nemesis har været Medvedev, men med to sejre i to finaler mod russeren er den skygge væk fra Sinner

- Sinner er på en hjemmebane, der vil bære ham frem. 

- Italieneren har fået den perfekte optakt med en del kampe og sejre på det seneste, men en god pause efter Paris

Betværdi: 112,5%

Novak Djokovic i ATP Finals

Novak Djokovic er seksdobbelt mester ved ATP Finals og forsvarer titlen fra 2022 i Torino.

Djokovic er 52-5 i år. Selvom han er blevet 36 år har han igen domineret ATP-touren. Han så dog ikke overbevisende ud i nogle af kampene ved Paris Masters, hvor han blev presset ud i tre sæt af Griekspoor, Rune og Rublev. Spørgsmålet er om det var rust, der skulle bankes af inden Torino. Det er svært at forestille sig, at Djokovic ikke rammer et højere niveau ved ATP Finals.

Kun titlen gælder for Djokovic, og serberen skal vel have lidt under 50% vinderchance.

Jannik Sinner i ATP Finals

Jannik Sinner kan lave ravage i Torino. På hjemmebanen i Italien med den form som Sinner viste i Beijing og Wien, hvor han slog Medvedev i begge finaler kan han gå hele vejen. 

Sinner trak sig fra Paris Masters pga. træthed efter en maratonkamp om natten. Jeg kan godt lide Sinners prioritering, og jeg har store forventninger til ham i Torino. 

Det som taler imod Sinner er hans psyke, hvor han nogle gange kan rystes. Hvis han kan stå for presset på hjemmebanen, så er han i min optik førsteudfordrer til Novak Djokovic.

Vi kunne godt få en italiensk finalist ved ATP Finals.

Carlos Alcaraz i ATP Finals

Carlos Alcaraz har fundet ud af at man ikke kan præstere sit bedste over en hel sæson. Det er både mentalt og fysisk krævende. Spanieren har primært været fysisk udfordret med skader og været en skygge af sig selv efter US Open. 

Alcaraz får debut i Torino, hvor jeg ikke spår ham mange chancer. Siden US Open har den spanske verdensstjerne vundet fem kampe. Det giver i min bog ikke nok momentum til at kunne gå langt ved ATP Finals.

Alcaraz skal hæve sit niveau markant, hvis han skal gå hele vejen i Torino.

Danii Medvedev i ATP Finals

Daniil Medvedev har en interessant statistik: Hver gang, han har tabt den første kamp ved Paris Masters har han tabt alle tre kampe ved Masters Finals. Når Medvedev har nået finalen i Paris, har han også været i finalen i ATP Finals. Medvedev tabte første kamp ved Paris Masters i år. 

Medvedev har været stabil i 2024 men primært præsteret i Masters 1000 turneringerne. Russeren har manglet det sidste i Grand Slams og skuffet med nogle nederlag tidligt i Australian Open og French Open

Medvedev har vundet ATP Finals én gang og været i to finaler.

Medvedev skal komme blandt de sidste fire denne pulje taget i betragtning. Alt andet er en skuffelse.

Andrey Rublev i ATP Finals

Andrey Rublev har haft en typisk god Rublev-sæson. Han har stadigvæk rekorden for flest nederlag i Grand Slam kvartfinaler, hvor hans begrænsninger kommer til udtryk. Han har dog præsteret kontinuerligt over hele året med en del finaler, og hans første titel i en Masters 1000. 

Rublev har ikke ramt niveau i ATP Finals i 2020 og 2021, men i 2022 nåede han semifinalen. 

Jeg har svært ved at se Rublev komme længere end en semifinale.

Alexander Zverev i ATP Finals

Alexander Zverev fik sin karrieres største triumf ved ATP Finals, hvor han besejrede Novak Djokovic i finalen tilbage i 2018. Tyskeren har igen udvist tilstrækkeligt med stabilitet i denne sæson til at være med i Torino. 

Der har dog manglet nogle procenter hos Zverev for, at han har kunne gå hele vejen i denne sæson. Topniveauet er aftaget en smule, og det har kostet i de største kampe. 

Zverev skal være tilfreds med at ende blandt de sidste fire, hvor det bør være endestationen for tyskeren.

Stefanos Tsitsipas i ATP Finals

Stefanos Tsitsipas har udtalt, at en titel ved ATP Finals er større end en Grand Slam titel. Man kunne fristes til at tro, at det skyldes, at han har en ATP Finals titel fra 2019.

Tsitsipas har haft en undervældende sæson, hvor hans relation til Paola Badosa uden for banen har givet mere omtale end grækerens resultater på banen. Der har dog været nogle lyspunkter på det seneste, hvor han nåede semifinalen i både Wien og Paris. 

Tsitsipas kunne godt blive turneringens overraskelse. Han har fået momentum og bør have det mentale og fysiske overskud.

Historisk dansk deltagelse i ATP Finals

Det bliver første gang, at Danmark er repræsenteret i herresingle ved ATP Finals. Holger Rune kvalificerede sig til slutspillet ved at nå kvartfinalen ved Paris Masters. 

Der vil som altid være analyser af Holger Runes kampe under ATP Finals. Holger skal fortsætte sit momentum fra Paris Masters, hvor han fik nogle gode skalpe og nåede kvartfinalen. Det bliver spændende at følge Holger i Torino med Boris Becker ved hans side.

Sidste gang en dansker deltog i slutspillet var Caroline Wozniacki tilbage i 2018. Wozniacki vandt vandt WTA-Finals tilbage i 2017.

Fakta om ATP Finals

ATP Finals har skiftet destination en del gange. Fra 2009 til 2020 blev den afviklet i London. I 2021 skiftede man London ud med Torino, hvor turneringen også spilles i år.

Det er uvant for spillerne med et gruppespil, hvor de kan tåle et nederlag og alligevel stå med trofæet om søndagen. Turneringen blev afviklet første gang i 1970. 

Roger Federer og Novak Djokovic har vundet ATP Finals flest gange med seks titler hver.

FAQ om ATP Finals

Her vil vi tage et par hurtige spørgsmål og svar om ATP Finals:

Hvordan kvalificerer man sig til ATP Finale?

På den såkaldte ATP-race liste, der er listen over de samlede antal point i løbet af sæsonen, skal man blive blandt de otte bedste.

Hvad får vinderen af ATP Finals 2024?

Vinderen kan tage 2.201.000 dollars med hjem.  

Er der en speciel bonus ved ATP Finals?

Hvis man går ubesejret igennem turneringen får man 4.801.500 dollars i førstepræmie i stedet for 2.201.000 dollars. 

Hvem er forsvarende mester ved Nitto ATP Finals?

Novak Djokovic vandt turneringen i 2023. Han er sammen med Roger Federer den spiller, der har vundet flest ATP Finals (6 gange).