Efter næsten fire måneders lockout er NHL-sæsonen tæt på opstart...

113 dages lockout blev afsluttet i weekenden, da NHL og spillerforeningen NHLPA nåede til enighed om en ny CBA (Collective Bargaining Agreement - overenskomst). Dermed undgik ligaen sin anden aflyste sæson på under ti år.

I 2004-05 måtte hele sæsonen aflyses da parterne ikke var i stand til at finde fælles fodslag i forhandlingerne om en CBA, men med den absolutte deadline hurtigt nærmende sig - en aflysning af hele sæsonen havde været næste skridt - lykkedes det altså at afværge det i denne omgang.

Godt nyt for NHL, skidt nyt for Danmark

Mens glæden er stor blandt hockeyfolket i Nordamerika, der kan få lov at opleve hockey, er aftalen dårligt nyt for DIU. DIU-Direktør Enver Hansen har således ikke lagt skjul på at han ikke ville begræde et sammenbrud i forhandlingerne.

Årsagen hertil skal naturligvis findes i at det danske ishockeylandshold i februar skal forsøge at kvalificere sig til OL for første gang - og her vil de seks danske NHL-spillere (Frans Nielsen, Jannik Hansen, Peter Regin, Mikkel Bødker, Philip Larsen og Lars Eller) nu ikke stå til rådighed. Der vil samtidig heller ikke være nogen garanti for at disse spillere står til rådighed når Danmar til maj skal spille A-VM, da verdensmesterskabet falder sammen med afslutningen på NHL-sæsonen.

Snarlig sæsonstart

NHL-spillerne har holdt sig i form rundt om på kloden - herunder KHL og, for flere danskeres vedkommende, Finland. Også den danske liga har haft besøg af tre spillere.

Disse er dog vendt tilbage til deres respektive klubber i USA og Canada, hvor en ca. én uge lang training camp ventes opstartet i weekenden med sæsonstart den 19. eller 20. januar. Sæsonen bliver - ligesom da ligaen var ramt af lockout i 1994-95 - skåret ned til 48 kampe, hvor holdene normalt må gennem 82 kampe på vej mod slutspillet i kampen om Stanley Cup-trofæet.

Hvem vinder?

Kampprogrammet er endnu ikke fastlagt, og ikke alle bookmakere er endnu klar med deres bud på hvem der stikker afsted med den endelige sejr - af de, der har udlagt odds kan fås følgende:

Pittsburgh Penguins: 7,75 - Betsafe/Betsson

New York Rangers: 10 - Betsafe/Betsson

Vancouver Canucks: 11 - Ladbrokes, Bet365*, Partybets

Los Angeles Kings: 13 - Betsafe/Betsson

Chicago Blackhawks: 15 - Ladbrokes

Philadelphia Flyers: 16 - Partybets

Boston Bruins: 17 - Partybets

St Louis Blues: 17 - Ladbrokes

Detroit Red Wings: 19 - Bet365*, Partybets

San Jose Sharks: 21 - Ladbrokes, Bet365*, Partybets

Carolina Hurricanes: 25 - Betsafe/Betsson

Washington Capitals: 26 - Ladbrokes

Minnesota Wild: 26 - Ladbrokes

Nashville Predators: 29 - Bet365*

Buffalo Sabres: 30 - Betsafe/Betsson

New Jersey Devils: 34 - Partybets

Tampa Bay Lightning: 34 - Partybets

Edmonton Oilers: 35 - Betsafe/Betsson

Anaheim Ducks: 41 - Ladbrokes, Bet365*, Partybets

Phoenix Coyotes: 46 - Bet365*

Ottawa Senators: 51 - Ladbrokes

Florida Panthers: 51 - Ladbrokes

Dallas Stars: 51 - Ladbrokes

Toronto Maple Leafs: 51 - Ladbrokes

Montreal Canadiens: 67 - Ladbrokes

Colorado Avalanche: 67 - Ladbrokes

Calgary Flames: 81 - Ladbrokes

Winnipeg Jets: 81 - Ladbrokes

New York Islanders: 125 - Betsafe/Betsson

Columbus Blue Jackets: 201 - Bet365*

Vores NHL-ekspert Christian Henriksen vil være klar med NHL-tips når sæsonen starter og satser på også at kunne nå at få lavet en optakt til NHL-sæsonen.