Søndag kl. 13.00 danner Københavns vestegn rammen om et af sæsonens mest ventede opgør, når der er New Firm mellem Brøndby og FC København. Vi har kigget på specialspil angående gule og røde kort i kampen.

Jo tættere man kommer på et New Firm jo mere kan man mærke en sitren i luften og en spænding der langsomt bygges op. Søndag kl. 13.00 kulminerer det, når Brøndby tager imod FC København, og forinden har bl.a. Durmisi sendt stikpiller afsted mod modstanderens fans, da han kalder dem medløberfans - det har Niels Christian Holmstrøm reageret på via sin Facebook-profil og så kører den interne rivalisering igen.

Få kort i New Firm

Det er slet ikke uvant med stor tænding til disse kampe, og selvom det er tidligt på sæsonen, så er der nok ingen tvivl om, at spændingen i høj grad også vil være til stede her. FC København førte Superligaen inden den igangværende runde, og det er en stærk trup der gæster Brøndby. Hjemmeholdet hænger nede i den laveste halvdel af tabellen, og lidt atypisk har det ikke været på eget græs at de fleste point er hentet.

Flere bookmakere er ude med odds på antallet af kort i kampen, og vi har taget et kig på disse spil her:

Kort specials i kampen

Bedste odds Bookmaker
Rødt kort    
Ja 4,50
Betsafe
Nej 1,25
Danske Spil
     
Antal kort i kampen    
Over 3,5 kort 1,57
Unibet
Under 3,5 kort 2,28 Unibet
     
Antal gule kort i kampen    
Over 3,5 gule kort 1,92
Cashpoint
Under 3,5 gule kort 2,00 Betsafe

Historisk set er New Firm ikke en begivenhed, hvor der bliver uddelt mange kort, selvom tændingen og rivaliseringen er stor. I de sidste 10 møder er der uddelt 35 gule kort og 1 rødt kort, så linjen ligger ud fra denne statistik ret præcis.

Det er dog tidligt på sæsonen, og selvom ingen vil tabe kampen, så er der masser af kampe endnu til at komme tilbage og endnu 2 indbyrdes kampe til at revanchere sig. Det kan tage lidt af spændingen ud af kampen og dermed også antallet af kort.

Et vigtigt aspekt bliver kampen om midtbanen, hvor det sandsynligvis er Kvist og Delaney overfor Ørnskov og Phiri. Alle spillere er i stand til at rage gule kort til sig, men vil også gerne spille bolden rundt uden at udfordre hinanden og komme tæt på modstanderen. Andre spillere som Zanka, Agger og Durmisi er spillere med store følelser for disse kampe, og meget afhænger også af, om de lader sig blive overtændte.

En anden vigtig ting for antallet af kort er dommeren, og her er det Jakob Kehlet, der skal passe fløjten. Kehlet har indtil nu dømt 5 Superligakampe i denne sæson, hvor han har uddelt 12 gule kort og 1 rødt kort. I alt i sin karriere har Kehlet uddelt 334 gule kort og 17 røde kort i 114 kampe. Det giver et snit på 2,93 gule kort pr. kamp og 0,15 røde kort pr. kamp - altså et stykke under linjen til kampen.
Det er Jakob Kehlets 6. New Firm og i de hidtige 5 kampe har han uddelt 12 gule kort og 1 rødt kort - et snit på 2,4 gule kort pr. kamp og 0,2 røde kort pr. kamp.

Alt i alt synes jeg det lugter mest af, at der kunne være værdi i spil på under 3,5 gule kort eller måske under 3,5 kort i alt.