NFL-holdet New England Patriots har de seneste ti år dækket spreaded flest gange af alle. 

Det har ikke altid været lige nemt for bookmakerne at sætte spreaded, når New England Patriots har spillet i de seneste ti år. Faktisk er de forsvarende Super Bowl-vindere det hold, som suverænt har dækket linjen flest gange af alle NFL-hold i perioden, viser en opgørelse

Dækkede spreaded i langt over halvdelen af deres kampe

New England Patriots har været i fem Super Bowls og vundet de tre af dem siden 2010. Det vidner om en meget høj kvalitet. Faktisk så høj, at bookmakerne tilsyneladende kan have svært ved at sætte det rigtige spread på deres kampe, hvor de i øvrigt næsten altid er favoritter. Blot 15 gange har de været underdogs i regular season i de seneste ti år. Til sammenligning har Green Bay Packers, der har næst færrest kampe som underdog i årtiet, været underhunde 40 gange. 

Her et par dots fra Patriots’ årti:

  • Patriots dækkede spreaded i imponerende 60 procent af deres kampe (108-72-2 ATS).
  • De har i gennemsnit været favorit med 6,8 point, hvilket er næsten dobbelt så mange som nummer to på listen; Green Bay Packers med 3,8 point i snit. 
  • De var 12-3 ATS i deres 15 kampe som underdogs
  • De var 49-29-2 ATS på hjemmebane

Havde man været forudseende samt konsekvent i sin betting, kunne man have lavet gode penge på det store NFL-hold i perioden. En flatbetting-strategi med et 100 dollar-indskud (666 kroner) ville således have resulteret i et overskud på 2880 dollars (19.190 kroner). 

Bookmakerne heppede på Patriots’ modstandere

Der var helt sikkert også mange, der havde luret, at New England havde det med at dække spreaded. Her var der ikke mindst tale om public money. Patriots blev spillet så meget, at linjen ofte blev justeret højere, hvilket fik større spillere til at gå imod Patriots. Men lige lidt hjalp det: Patriots blev ved med at dække spreaded. 

Alan Berg, oddssætter for Caesars Sportsbook, har udtalt om New England Patriots:

”De har længe været en torn i øjet på os.”

”Vi har som regel sat en linje med Patriots, som de større spillere har forsøgt at udnytte, fordi de vidste, den var for høj. Og alligevel har Patriots bare fortsat med at dække spreaded.”

BetXpert gør opmærksom på, at her ikke er tale om en opfordring eller anbefaling - hverken i direkte eller indirekte form - til at spille konsekvent på New England Patriots i det kommende årti.