BetXperts NBA-ekspert Mick Kristensen er klar med optakt til verdens største basketliga. I denne første del tager eksperten et kig på holdene i Eastern Conference.

Sæsonen bliver speciel, da den netop overståede 2019/20-sæson først blev afsluttet i oktober. Holdene skal også spille 10 kampe færre end normalt for at tage hensyn til OL i 2021 – holdene skal derfor kun spille 72 kampe i denne sæson. Heraf spilles de 42 kampe mod modstandere fra samme conference og de sidste 30 mod hold fra modsatte conference.


Første halvdel af sæsonen løber til den 4. marts 2021, hvor der er All Star-pause (der spilles dog ikke All Star-kamp).

Anden halvdel af sæsonen løber fra 11. marts til 16. maj 2021.

Herefter er der Play-In tournament, og så starter Playoff den 22. maj og en måned frem.

Eastern Conference

Jeg har delt holdene op i seks grupper. Kendetegnende for hver enkelt gruppe er, at holdene er meget lige, og alle har tæt på lige stor chance for at blive det bedste eller dårligste i den gruppe.

Gruppe 1 - Favoritter/favorit: Bucks og Nets

Gruppe 2 – Kampen om hjemmebanefordel i playoff: 76’ers, Heat og Celtics

Gruppe 3 – ”sikker” på playoff: Raptors og Pacers

Gruppe 4 – Play-In hold: Wizards og Hawks

Gruppe 5 – Lige udenfor Play-In: Bulls, Magic og Hornets

Gruppe 6 – Tank potentiale: Knicks, Pistons og Cavaliers

Odds på NBA: Eastern Conference

Herunder finder du de bedste odds på, hvem der vinder Eastern Conference.

Hvem vinder Eastern Conference? Højeste odds Bookmaker
Milwaukee Bucks 3,60
Brooklyn Nets 3,80
Miami Heat 7,50
Boston Celtics 8,00
Philadelphia 76ers 10,50
Toronto Raptors 13,00

Odds er senest opdateret onsdag den 23. december klokken 10.42.

Nets vinder Atlantic Division: Odds 2,55 hos Betfair Sportsbook*

Mick Kristensen tror, at Nets vinder Atlantic Division. Det tror han, fordi de har de største stjerner og den bredeste trup. Derudover vurderer han, at Raptors og Celtics er svagerede en tidligere år, og 76'ers virker også til at mangle det sidste ifølge eksperten, der giver spillet en chancevurdering på 40 procent.

Powerranking

Nedenfor kan du læse Mick Kristensens vurdering og rangering af de 15 hold i Eastern Conference. 

1. Milwaukee Bucks

Bucks har fået forlænget med Antetokounmpo i offseason og fik yderligere fat på Jrue Holiday, som ryger direkte ind i startopstillingen på PG-positionen, hvilket er en kraftig forstærkning i forhold til sidste sæson, både offensivt og defensivt. Yderligere er Bobby Portis og DJ Augustin kommet til, og de bliver vigtige spillere fra bænken. Alt i alt ligner det et hold, der i hvert fald ikke er svagere end sidste sæson – og hvis Antetokounmpo spiller endnu en MVP-sæson, så ser jeg ikke andre end Nets kunne true dem i toppen (hvis alt spiller for Nets).

2. Brooklyn Nets

Der er sket store ting i Nets - Nash er kommet til som træner, og han skal forsøge at holde styr på egoer som Durant og Irving samtidig med, at der er en masse rollespillere, der skal holdes tilfredse. Både Durant og Irving har set bedre ud, end jeg forventede i preseason, og selvom de næppe er helt på 100 procent endnu, og man ikke skal vægte preseason alt for meget, så synes jeg, det tegner pænt for Nets.

Bredden er der også. De resterende startere er rigtigt gode spillere, Dinwiddie kan sagtens lede et hold, og rutinerede kræfter som 3-pointsspecialisten Harris og reboundmaskinen Jordan, passer umiddelbart rigtigt fint ind i startformationen. Fra bænken kan man bringe LeVert, der har vist rigtigt stort potentiale og gode rollespillere som Allen, Prince og rutinerede Jeff Green. Både Durant og Irving kan løbe ind i skader igen, men jeg synes ikke, holdet ser håbløst ud, selvom en af dem skulle misse tid.

(Nets sejrede i nat med 125-99 over Golden State Warrios i første NBA-kamp i den nye sæson.)

3. Philadelphia 76’ers

Det ved at være tid til, at 76’ers viser, hvad de er lavet af – og hvad de vil. De var fremragende på hjemmebane sidste sæson, men ude klarede de sig forfærdeligt.

Embiid og Simmons danner fortsat kernen på holdet, og de skal steppe yderligere op for 76’ers denne sæson. 76’ers har fået tilført den fremragende skytte Seth Curry, den rutinerede Danny Green og ligeledes rutinerede Big man Dwight Howard – fornuftige spillere, men meget ansvar vil fortsat hvile på Simmons og Embiid. Jeg tror umiddelbart, at 76’ers er klar til at tage et skridt op, men jeg synes også, at flere af konkurrenterne er blevet lidt svagere.

Doc Rivers er kommet til som headcoach, og det tror jeg giver noget tiltrængt luftforandring i Philadelphia. Jeg er ikke helt vild med bredden på holdet, særligt ikke PF og center – om end Simmons giver noget fleksibilitet til trods for, at han er listet som PG.

4. Miami Heat

Heat var vilde i playoff sidste sæson, men jeg vil også mene, at boblebasket, var som skabt til Heat-mentaliteten. Jeg er ikke sikker på, at de havde nået finalen under normale omstændigheder.

Jeg er egentligt ikke helt solgt på Heat som regular season-hold, men de har så meget talent i truppen – kombineret med solid rutine, at de næsten bliver nødt til, at kæmpe med om hjemmebanefordel i playoff.

Crowder og Jones Jr. har forladt holdet, og Harkless og Avery Bradley er kommet til.

Heat ligner igen et hold med en solid defensiv og med Butler, Adebayo og Dragic som kernen på holdet, så vil de kunne være med mod de fleste hold. Der er yderligere en god holdfølelse hos Heat, og truppen er forholdsvis bred.

Heat kan også lukrere på, at hold som Celtics og Raptors ser lidt svagere ud i år.

5. Boston Celtics

Celtics er en af taberne i offseason. Holdet har mistet Hayward og et par rollespillere.

Walker, Brown og Tatum udgør stadig en meget fornuftig trio og kombinerer med Theis og Smart, så det en fornuftig startformation. Problemet er bare, at Walker misser starten af sæsonen. De har hentet Jeff Teague ind, jeg er ikke helt vild med ham, men han vil få mulighed for at bevise, han stadig holder niveau. Yderligere er Thompson hentet i Cavaliers, og han giver noget tiltrængt energi og rutine fra bænke, hvor der ellers ikke er meget at hente.

Jeg kan rigtigt godt lide Tatum og Brown. Begge spillere forbedrer sig hele tiden og arbejder hårdt både offensivt og defensivt. Tatum skal være go-to guy på det her hold, og særligt mens Walker er ude, skal han lede holdet. Jeg tror, han kommer til at spille en rigtig god sæson. Men jeg tror, den manglende bredde kommer til at gøre ondt over hele sæsonen.

6. Toronto Raptors

Raptors har beholdt kernen af holdet, men mistet deres to centerspillere Gasol og Ibaka. Baynes er hentet ind, og det må forventes, at Boucher stepper up, men det er en væsentligt forringelse af truppen. Raptors skal yderligere spille deres hjemmekampe (i hvert fald i starten af sæsonen) i Tampa Bay i stedet for hjemme i Toronto, hvor de generelt har været frygtindgydende – det er en væsentlig forringelse af Raptors' forudsætninger, om end hjemmebanefordelen det meste af sæsonen vil være mindre end under normale forudsætninger. Raptors er dog et af få hold, der forventer af have tilskuere til deres kampe i starten af sæsonen.

7. Indiana Pacers

Pacers skal bygge videre på en flot sidste sæson. Truppen er intakt, og det er holdet fremfor stjernerne. Jeg er ikke helt overbevist om Oladipo som franchise spiller, men jeg synes, Pacers har en stabil kerne defensivt såvel som offensivt, og netop stabilitet her i East kan blive afgørende for deres placering.

Holdet må desværre undvære Lamb frem til midten af januar, men når han kommer tilbage, kan han tilføre holdet noget tiltrængt bredde. Pacers kan yderligere drage fordel af, at resten af East ser meget rodet ud.

8. Washington Wizards

Wizards har skillet sig af med Wall og i stedet hentet den tidligere MVP og triple-double maskine Westbrook ind. Westbrook-mentaliteten kan meget vel være meget tiltrængt for Wizards.

Beal steppede op sidste sæson, og meget spil vil fortsat være bygget op om ham. Holdet har yderligere et par spændende unge spillere i rookien Avdija og 2. års spilleren Hachimura (der dog misser de første par uger af sæsonen). Også Thomas Bryant har udviklet sig godt og kan nyde gavn af både Westbrook og Beal til at sætte ham op til nemme scoringer. Holdet har ikke en skræmmende bredde, og defensivt kan de godt få problemer, men de ser noget mere stabile ud end resten af East.

9. Atlanta Hawks

Hawks har været aktive i offseason. Holdet skal fortsat bygges op om PG Trae Young, og her er Rondo hentet ind som mentor. Rondo viste også sidste sæson, at han bestemt stadig kan gøre sig gældende. Hawks har yderligere tilføjet Bogdanovic, der har et stort potentiale og den rutinerede Galinari. Yderligere fik man i draften den spændende Okongwu, der dog misser starten af sæsonen.

Hawks har fået bygget et rigtig flot hold på papiret, men jeg har svært ved helt at se det klikke her i sæson 1, men på deres gode dage, vil de være farlige mod de fleste hold, og det vil være et af de hold, der kan overraske positivt. Defensiven er jeg ikke helt vild med, og starterne mangler rutine, men bredden ser ret fornuftig ud.

10. Chicago Bulls

Bulls har fået Billy Donovan som headcoach, og det bliver spændende at følge hans indflydelse på holdet. Der er godt med interessante spillere i udvikling på Bulls-holdet, Coby White viste flotte takter sidste sæson, Markkanen har vist potentiale, LaVine er en god scorer og Carter Jr. begynder at leve op til forventningerne. Yderligere fik Bulls, med fjerdevalg i draftet, Williams. Bulls bliver ikke nødvendigvis et dårligt defensivt hold, men jeg tror heller ikke, de bliver voldsomt gode. Bredden på holdet er også middelmådig – det kan dog blive sjovt at følge White og LaVine i Bulls offensiven, og på de gode dage kan det her Bulls-hold spille op med nogle af de bedre hold, men det ser desværre meget ustabilt ud, og det vil tage tid for den nye headcoach at få styr på holdet.

11. Orlando Magic

Vucevic, Gordon og Fournier er alle fine spillere, og Fultz har forløst lidt af sit potentiale, efter han fik tillid i Magic. Der er ikke sket det store siden sidste sæson, hvor holdet heller ikke imponerede, og jeg har svært ved at se dem blande sig for alvor i playoff-kampen, om end en 10.-plads jo giver adgang til Play-In.

Magic skal drage fordel af, at de har en stabil og ok rutineret kerne, hvilket kan holde dem i nærheden af playoff-pladserne og separere dem fra de dårligste. Rookien Cole Anthony har vist flot potentiale i preseason, og han kan blive sæsonens positive oplevelse i Orlando.

12. Charlotte Hornets

Hornets hentede overraskende Hayward i Celtics på en stor kontrakt, og jeg er ikke super overbevist om, at det var en fantastisk idé. Til gengæld kan jeg godt lide, at de fik fat på LaMelo Ball i draften. Det er en spiller med et stort potentiale, om end hans skud ikke helt har siddet i preseason-kampene.

Graham og Rozier udgør en fin og talentfuld guard-duo, men så heller ikke mere end det, og Hayward ligner ikke umiddelbart en spiller, der kommer med sit Jazz-niveau. Washington har vist potentiale i glimt, men jeg har svært ved at se et hold med Cody Zeller som center og Biyombo som backup gøre det helt store væsen af sig – hverken defensivt eller offensivt ligner det et hold, der kommer til at gøre det helt store væsen af sig.

13. New York Knicks

Det er ikke helt til at vide, hvad der sker i Knicks. Det er, som om de ikke helt vil ligge sig fast på, hvilken vej de vil, og hvem de skal bygge holdet op omkring. Barrett er umiddelbart udmeldingen, men sidste sæson var ikke overbevisende. Der er rigeligt med spillere med lidt potentiale, men det er svært at se, hvem der skal brænde igennem og løfte holdet til det niveau, der er krævet for at spille med om playoff-pladserne. Generelt ser det bare ret ustabilt ud, og jeg forestiller mig, at der vil komme en del forskellige startformationer. Knicks valgte Toppin med 8.-valgtet i draften, men jeg synes egentligt, de har spillere, der kan lidt det samme som ham, og det understreger lidt den manglende retning for holdet. Jeg tror, de får det meget svært til trods for en talentfuld trup.

14. Detroit Pistons

Er hold, der også virker til at mangle en plan, er Pistons. Jeg kan egentligt godt lide, at de henter en spiller som Grant, der er god offensivt og defensivt og har ok potentiale. Valget af Hayes i draften er også fint - specielt med en Rose der kan agere mentor for ham. Men Plumlee forstår jeg ikke helt, hvad de skal med. Yderligere er jeg heller ikke helt overbevist om, hvor Blake Griffin er niveaumæssigt, og kan Rose holde sig skadefri. Det ligner ikke et hold, der i år vil kunne udrette det store.

15. Cleveland Cavaliers

Et hold, der heller ikke ser ud til at være gearet til noget stort, er Cavaliers – holdet hentede i sidste sæson Drummond, og i dette års draft fik de en spændende spiller i Okoro – men ellers har det været en stille offseason for Cavaliers. De ligner ikke et hold, der vil noget denne sæson og det mest fornuftige vil umiddelbart være at vinde så få kampe som muligt og håbe på et godt draft i 2021.