Den skotske cup turnering byder søndag på det klassiske arvefjendeopgør mellem Celtic og Glasgow Rangers i en kvartfinale som vil få Glasgow på den anden ende.

Hjemmeholdet har haft en forrygende sæson og har så godt som vundet det skotske mesterskab, og derudover er man også godt på vej i UEFA cup turneringen hvor man i næste runde skal møde Brøndbys banemænd fra Barcelona.

Glasgow Rangers derimod er gået fra den ene skuffelse til den anden, og den skotske cup turnering er holdets sidste realistiske chance for at vinde et trofæ i denne sæson. Træner Alex McLeish har efter sidste weekends nederlag til Dundee United udtalt at spillerne nu har de 90 minutter mod Celtic til at bevise de stadig har en karriere hos Rangers.

At kampen har meget stor betydning for Rangers bekræftes yderligere af at topscorer Shota Arveladze har udsat en knæoperation for at kunne være med, og da Peter Løvenkrands endvidere er tilbage efter skade skal man ikke afskrive et Rangers hold som vil kæmpe til det sidste.

Hos verdens største spillebørs Betfair* hvor man kan spille på kampen til sidste dommerfløjt giver en sejr til Celtic i øjeblikket odds 1,88. Et uafgjort resultat handles til odds 3,75 og en sejr til Glasgow Rangers udbetaler odds 4,70.