Af Peter Gram Pedersen (ekstern freelancer)

I weekenden tages hul på den spanske La Liga, og igen i år kan vi forvente en indædt duel mellem Barcelona og Real Madrid i kampen om guldet, med de to indbyrdes "El Clasico" opgør som afgørende elementer i mesterskabskampen.

En af BetXperts faste brugere, Peter Gram Pedersen, har udarbejdet en optakt med transfer-facts og forventninger til topstriden i den bedste spanske liga for den kommende sæson; et grundigt kig på de hold Peter forventer kommer til at blande sig i toppen, og dermed i kampen om de europæiske billetter.

Gennemgangen er listet herunder i den rækkefølge Peter forventer holdene vil være placeret når sæsonen afsluttes d. 22. maj 2011:

1. FC Barcelona

2. Real Madrid

3. Valencia CF

4. Sevilla FC

5. Atletico Madrid

6. Villarreal CF

7. Mallorca RD

God læselyst!


FC Barcelona

www.fcbarcelona.com

Barcelona har sagt farvel til Henry, som har byttet tilværelsen i Barcelona ud med livet i New York. Chygrynskiy er ligeledes vendt tilbage til sin gamle klub Shaktar; spilletiden i Barcelona var knap og udsigten til endnu en sæson som udskifter passede ham ikke. Barcelona blev af Manchester City tilbudt 223,5 millioner danske kroner for midtbanemand Yaya Toure, en pris som klubben fandt for attraktiv, til at kunne takke nej. Det er umiddelbart en klar svækkelse af Barcelona-defensiven, men med alsidige Adrianos tilgang og en i forvejen bred trup, bør klubben stå temmelig godt rustet. Barcelonas stærke mexicanske midterforsvar igennem mange år (men mest som reserve i sidste sæson), Rafael Marquez, er kommet i unåde hos klubben, har fået ophævet sin kontrakt, og dermed forladt Barcelona et år før sit oprindelige kontraktudløb. Hans nye arbejdsgiver hedder New York Red Bulls, ligesom Henry.

Henrique har ikke været inde i billedet omkring førsteholds truppen hos træner Pep, og må endnu engang lade sig udleje. Denne gang hedder arbejdsformidleren Recreativo. Miguel Luque har heller aldrig været tiltænkt nogen plads i truppen og har derfor forladt mægtige Barcelona til fordel for spilminutter i Almeria. Botia er ligeledes blevet solgt til en spansk midterklub, hvor han har mulighed for at gøre sig gældende. Botia er skiftet til Sporting Gijon.

I dette transfervindue er Barcelona blevet forstærket af David Villa. Det kostede klubben 40 millioner euro eller 300 millioner danske kroner at hente den spanske spydspids til klubben. Han har dog allerede gjort god reklame for sig selv og sin nye klub, ved at blive verdensmester og topscorer i samme turnering. Ind er også kommet Adriano, hvis naturlige plads er venstre back, men kan også spille højre back samt bruges på midtbanen. At han er så alsidig, er noget som træner, Josep Guardiola, sætter pris på hos sine spillere. Barcelonas sidste forstærkning er i form af driblestærke Aleksandr Hleb, som returnerer fra sit lejeophold i Stuttgart.

Forudsigelse af sæson placering: nr. 1

FC Barcelona forventes at genvinde mesterskabet. Barcelona er blevet forstærket af David Villa og virker endnu mere ustoppelige end i fjor. Barca fordeler bolden hurtigt og er ekstremt boldsikre, men har til tider manglet en smule koldblodighed oppe foran, men med tilgangen af David Villa og en udhvilet Zlatan Ibrahimvic (hvis han altså bliver i klubben; han og Guardiola er ikke de bedste venner), bør det ikke blive et problem at score mål i den kommende sæson. FC Barcelona er et mere sammenstøbt og sammenspillet hold end Real Madrid, og vinder derfor nok La Liga foran selvsamme Real Madrid.

Profiler/nøglespillere

Holdet. Så enkelt kan Barcelonas nøglespillere beskrives. Der er ikke et svagt punkt på holdet, men nogle spillere skiller sig mere ud end andre. Lionel Messi var sidste sæsons helst store profil og med sine mange spektakulære mål var han en af de mest åbenlyse grunde til at holdet hjemtog mesterskabet. Midtbanedynamoen Xavi og Andres Iniesta må uden sammenligning være ligaens bedste makkerpar og har ligeledes stor del i holdets store succes. Den kommende angrebsduo Ibrahimovíc og Villa bliver ligeledes nøglespillere på det profilerede hold, da det er dem der skal afgøre kampene og score holdets mål.

Transfers

Tilgang

Alexandr Hleb (Stuttgart, afsluttet lejeaftale)

Adriano (Sevilla)

David Villa (Valencia)

Afgang

Henry (New York Red Bulls)

Chygrynskiy (Shaktar)

Yaya Toure (Manchester City)

Rafael Marquez (New York Red Bulls)

Henrique (Recreativo , lejeaftale)

Miguel Luque (Almeria)

Botia (Sporting Gijon)Real Madrid

www.realmadrid.com

Hovedstadsklubben har sagt farvel til to prominente navne i dette vindue. Guti og Raul har de seneste 5-10 år været indbegrebet af Real Madrid. Men begge spillere har måtte forlade Bernabeu i dette vindue, da udsigten bød på endnu mindre spilletid, end det i forvejen lille antal spillede minutter i den forgang sæson. De vil altid blive husket for deres kæmpe gå-på-mod og klubhjerte. Ud er også gået Pedro Mosquera. Den unge galicer var fast mand på Castilla holdet, men var ikke i nærheden af førsteholdet.

Adam Szalai har også sagt farvel til den spanske storklub og byttet tilværelsen i Madrid ud med tilværelsen i Mainz, som har købt ham for 3,75 mio. danske kroner. Han var udlånt til selvsamme Mainz i seneste sæson, så de ved hvad de har købt. Marcos Alonso er blevet solgt til Bolton. Tébar er blevet solgt til Girona Fc, som han ligeledes tidligere har været udlejet til.

Kongeklubben har dog hentet mere end gode erstatninger for Guti og Raul, i form af indkøbet af Sami Khedira, som gjorde en god figur under VM, da han overtog skadede Michael Ballacks rolle som oprydder på den defensive midtbane hos Tyskland. Han gjorde det arbejde til UG og endte da også med at score det afgørende mål i bronzekampen mod Uruguay. Spilletid er han dog ikke garanteret, da Sergio Canales også er kommet til klubben. Sergio Canales kommer til hovedstadsklubben fra Santander, hvor han spillede i sidste sæson. Han har lige vundet EM-sølv med Spaniens U-19 landshold. Sergio Canales er dog mere offensiv og kreativ, hvorimod Khedira er mere defensiv og har et større løbepensum end den lille spanier.

En anden tysk VM-spiller, Mesut Özil, er ligeledes blevet hentet til kongeklubben. Werder Bremen ville ikke sælge Özil til at starte med, men da de fik nys om at Real Madrid og den multietniske tysker grangiveligt skulle have lavet en mundtlig forhåndsaftale, der ville gøre ham til Real Madrid spiller om præcist et år, kom der andre boller på suppen. De indså at de ikke kunne holde på det store talent og skyndte sig derefter at udnytte interessen i ham og tjene en stor sum penge på ham, nu når han alligevel ville være væk om et år, når hans aftale med tyskerne udløb.

Ind er også kommet den rutinerede midterforsvarer Ricardo Carvalho, som Mourinho kender fra både Porto og Chelsea. Han er hårdtarbejdende og teknisk stærk, hvilket nok vil gøre ham til publikums darling på Bernabeu inden længe.

Angel di Maria er blevet hentet til klubben fra Benfica. Han er argentiner og sammenlignes oftest med Messi, selvom hans spillestil er smule anderledes. Senest demonstreret under VM, da de to spillede sammen på det argentinske landshold. Sidst men ikke mindst er den tidligere Getafe-spiller, Pedro León, blevet hentet til Madrid. Den 23-årige kantspiller sagde under præsentationen at han glædede sig til at arbejde under den nye træner.

Klubben sagde i fjor farvel til træner Manuel Pellegrini og ind er kommet den karaktematiske portugiser, Jose Mourinho. Hans udtalelser er til tider helt ud i skoven, men hans kvaliteter som træner er spektakulære og beundringsværdige. Senest bevist i Inter, hvor han i seneste sæson førte klubben til et mesterskab, pokaltitel og et Champions League-trofæ.

Forudsigelse af sæson placering: nr. 2

Barcelona forventes at genvinde titlen, men det bliver næppe uden kamp. Real Madrid har holdet og ikke mindst træneren til at kunne gå hele vejen i år. Holdets defensiv skal dog styrkes, hvis det skal måle sig med Barcelonas skræmmende kollektiv. Holdet har profilerne til at vinde mesterskabet, men deres vilje og evne til at spille sammen skal forbedres, hvis de vil vinde mesterskabet i år. Målet før sæsonen må være at vinde titlen. Holdet vil følge Barcelona langt hen ad vejen i kampen om mesterskabet, men forventes at ende som nr. 2, efter selvsamme Barcelona. Lad parløbet begynde.

Profiler/nøglespillere

Cristano Ronaldo er den altoverskyggende profil på Real Madrid-holdet. Hans udfordringsevne og hurtighed gør ham til en konstant trussel oppe foran. Ydermere kommer Ronaldo fra næste sæson til at løbe rundt med nr. 7 bagpå, et nummer som han overtager fra tidligere tiders storspillere; Raymond Kopa, Amancio Amaro, Juan Gómez González "Juanito", Emilio Butragueño, Juan Esnaider, Raúl González Blanco... Higuaín var egentlig tiltænkt en bænkeplads efter Benzema kom til klubben, men argentineren scorede mål på samlebånd og spillede sig selv på holdet igen og igen. Jeg spår at han går endnu en stor sæson i møde. Midtbanekreatøren Kaká kan ikke undlades når vi snakker nøglespillere. Brasilianeren tryller på bedste Pelé-manér - når han er i form (hvad han bestemt ikke var i sidste sæson). Ydermere er anfører Iker Casilias en sikker sidste skanse. Verdensmestrene Sergio Ramos og Xabi Alonso er ligeledes vigtige ledertyper på hovedstadsholdet.

Transfers

Tilgang

Sami Khedira (Stuttgart)

Angel di Maria (Benfica)

Sergio Canales (Santander)

Pedro León (Getafe)

Mesut Özil (Werder Bremen)

Ricardo Carvalho (Chelsea)

Afgang

Guti (Besiktas)

Raul (Schalke 04)

Pedro Mosquera (Getafe)

Adam Szalai (Mainz)

Marcos Alonso (Bolton)

Tébar (Girona FC)


Valencia CF

www.valenciacf.es

Havnebyens lokale stolthed, Valencia CF, har mistet deres helt store profiler i dette transfervindue. Det drejer sig om landsholdsspillerne David Villa og David Silva. David Villa har skiftet den karakteristiske hvid/sorte trøje ud med en FC Barcelona trøje. Det kostede Barcelona ca. 40 millioner euro, knap 300 millioner danske kroner, at hente VM-topscoren til klubben. David Silva er blevet solgt til engelske Manchester City. Valencia har været i store økonomiske problemer og salgene af Villa og Silva var næsten uundgåelige, selvom mange fans nok gerne havde set dem blive i klubben for altid. Valencia har også måtte tage deres afsked med store Nikola Zigic, som har byttet tilværelsen i det spanske ud med en tilværelse i det engelske, hvor han efter sommerpausen tørner ud for Birmingham.

Verdensmester og forhenværende Valencia-anfører Carlos Marchena har ligeledes forladt havneklubben i utide. Han er skiftet til rivalerne fra Villareal. Valencia-boss, Unai Emery, havde nok helst set at alle disse spillere blev i klubben, men på den lange bane kan handlerne vise sig at være meget vigtige, da de er med til at sikre Valencias eksistens.

Michel er blevet lejet ud til Deportivo La Coruna i næste sæson. Han var ikke tiltænkt en plads i startformationen i denne sæson og traf det rigtige valg ved at lade sig leje ud. Ligeledes er Aarón Ñiguez blevet lejet ud, igen. Hans arbejdsgiver det næste år hedder Recreativo. Han er ikke så kendt, og det skyldes at han har været lånt ud de seneste to sæsoner i træk.

De mange handler har både givet plads og råd til nye spillere. Erstatningen og den mest naturlige afløser for Villa fandt man i Getafe, hvor Roberto Soldado rendte rundt og scorede mål på samlebånd. Roberto Soldado bliver et spændende bekendtskab at følge og kan meget vel gå hen at blive den nye sæsons helt store profil. Franske Sofiane Feghouli kommer til Valencia på fri transfer, fra nedrykkede Grenoble i Frankrig. Ligeledes kommer den portugisiske forsvarsspiller Ricardo Costa til klubben på fri transfer. Han har det seneste halve år spillet for franske Lille. Tyrkiske Mehmet Topal er blevet hentet hos Galatasaray, hvilket kostede Valencia 5 millioner euro. Ligeledes har klubben købt en argentiner ved navn Alberto Costa - dygtig kreatør og frisparksskytte - som blev hentet hos sidste sæsons store overraskelse i fransk fodbold, Montpellier. Sidste sæsons topscorer for Mallorca, Aritz Aduriz, er ligeledes blevet hentet til klubben og skal sammen med Soldado og de andre nyindkøb ind og udfylde hullerne efter Villa, Silva, Marchena og Zigic.

Forudsigelse af sæson placering: nr. 3

Trods salgene af Villa og Silva har Valencia kvaliteterne til at blive placeret i toppen af La Liga. Deres stabilitet fra seneste sæson skal dog genfindes. Valencia er udfordrer og en kompetent outsider til titlen igen i år, men kommer nok ikke i nærheden af parløbet mellem FC Barcelona og Real Madrid. Målet før sæsonen må være at genkvalificere sig til næste års udgave af Champions League via 3. pladsen i ligaen - en plads holdet forventes at kæmpe med Atletico Madrid om.

Profiler/nøglespillere

Roberto Soldado bliver en meget afgørende figur for Valencia i den kommende sæson. Undertegnede forventer at han går en stor sæson i vente. Nyindkøbet Aritz Aduriz skal sammen med Soldado stå for at score holdets mål og det bliver meget vitalt for klubben at de to nyindkøb laver mange mål, hvis Valencias sæson skal ende som en succes. En spiller som Juan Manuel Mata skal desuden påtage sig mere ansvar efter Villad - og Silvas - afgang. Målmand César Sánchez har forlænget med klubben og får ligeledes en hovedrolle i den nykommende sæson.

Transfers

Tilgang

Roberto Soldado (Getafe)

Mehmet Topal (Galatasaray)

Alberto Costa (Montpellier)

Aritz Aduriz (Mallorca)

Sofiane Fehouli (Grenoble)

Ricardo Costa (Lille)

Afgang

David Villa (FC Barcelona)

David Silva (Manchester City)

Nikola Zigic (Birmingham City)

Carlos Marchena (Villarreal)

Michel (Deportivo La Coruna, udlejet)

Aarón Ñiguez (Recreativo , udlejet)


Sevilla FC

www.sevillafc.es

Andalusien stolthed, Sevilla FC, har i dette transfervindue været meget aktive uden at bruge de store penge på transfers, man har købt et par stykker, lejet en del spillere og solgt et par stykker. Samtidig er det værd at bemærke at man har forlænget med hele 5 spillere, hvilket tyder på god harmoni i truppen.

Man har dog solgt højrebacken Adriano til FC Barcelona. Det er et klart tab for klubben, men man scorede en fin sum penge på handelen, og har hentet fine erstatninger for ham. Ud er også gået Emiliano Armenteros, som er blevet lejet ud til Rayo Vallecano. Han var i seneste sæson udlejet til nedrykkerne fra Xerez.

To mindre nævneværdige navne har også forladt klubben, det drejer sig om Casado og Crespo, som henholdsvis er skiftet til Rayo Vallecano og Padova. Disse to spillere har været lejet ud de seneste sæsoner og har nu forladt Sevilla på en fri transfer.

Atalanta-midtbanespiller Tiberio Guarente er blevet hentet. Det skete i hård konkurrence med blandt andet Fiorentina og Juventus. 40 millioner kroner måtte betaler spanierne betale Atalanta, og kontrakten lyder på fem år og har en frikøbsklausul på 225 millioner kroner. Guarente, der spiller på den centrale midtbane, har spillet mere end 100 kampe på tre sæsoner i Atalanta, siden han i sommeren 2007 kom til fra Verona.

Sevilla har ligeledes givet den 23-årige back Mahoumadou Dabo en aftale. Lægetjekket forløb som planlagt og klubben fik dermed en af helt store transfermål i hus.

”Dabo er en spiller, som vi har fulgt stort set hele sæsonen. Han vil give os gode kompetencer på højre back, og så kan han endda også dække venstre. Han er en stærk signing, idet han er på fri transfer og har over 100 ungdomslandskampe for Frankrig,” siger Sevillas sportsdirektør Ramon Rodríguez til klubbens hjemmeside.

Klubben har ligeledes forhandlet sig frem til en lejeaftale med Luca Cigarini. Klubben har hentet Cigarini i Napoli. Han er på en lejeaftale den første sæson, herefter har Sevilla option på at fastansætte midtbanespilleren på en fireårig kontrakt.

Den andalusiske klub har også puslet om sidste sæsons trup - ved at forlænge med hele 5 spillere i klubben, heriblandt Renato, Palop og Luis Fabiano. Den tidligere assistent træner, Antonio Alvarez, tiltrådte som cheftræner, da man sparkede Manolo Jimenez ud. Det lykkedes Alvarez at kvalificere holdet til Champions League kvalifikationen via 4. pladsen ligaen. Det var dog spændende helt til det sidste; kvalifikationen kom først i hus i sidste spillerunde.

Forudsigelse af sæson placering: nr. 4

Sevilla har i de seneste sæsoner kvalificeret sig mere eller mindre besværet til Champions League via deres slutplacering i ligaen. Dette skyldtes dog mere total fiasko hos udfordrerne til samme placering. Hold som Valencia, Atletico Madrid og Villareal har - efter en tid med problemer - fundet sporet igen, og derfor får Sevilla nok betydeligt sværere ved at kvalificere sig til Champions League.

Undertegnede forventer dog at de endnu engang klarer skærene og bliver placeret minimum som nr. 4 i Primera Division. Holdets offensiv er knivskarp og kan vinde kampene for holdet, hvorimod deres defensiv kan tabe dem igen. De har manglet en ledertype på holdet, men jeg tror at Didier Zokora træder i karakter i denne sæson. Han har den rigtige fighter indstilling. Spørgsmålet bliver også om Luis Fabiano, Alvaro Negredo og Kanouté kan genfinde tidligere tiders målform. Jesus Navas og Diego Capel er fremragende fodboldspillere, men kan desværre hurtigt blive offer for en skade. Konklusionen må blive at Sevilla har holdet til at kunne leve op til deres hidtidige placeringer og bør som minimum ende som nr. 4 i ligaen og komme med i næste års udgave af Champions League.

Profiler/nøglespillere

Hvis Jesus Navas holder sig skadesfri, forventes han at blive en stor oplevelse at følge i den kommende sæson. Luis Fabiano viste gode takter under VM og kan meget vel gå hen og blive holdets topscorer. Andres Palop bliver en vigtig mand i målet. Hold også øje med Didier Zokora. Den altid hårdtarbejdende midtbane-slider kan meget vel kan gå hen og få en nøglerolle hos andalusierne.

Transfers

Tilgang

Mahoumadou Dabo (Saint Etienne)

Tiberio Guarente (Atalanta)

Luca Cigarini (Napoli)

Afgang

Adriano (FC Barcelona)

Emiliano Armenteros (Rayo Vallecano)

Casado (Rayo Vallecano)

Crespo (Padova)


Club Atletico dé Madrid

www.clubatleticodemadrid.com

Hovedstadens anden lokale stolthed, Atletico Madrid, har i dette transfervindue gjort et godt stykke arbejde. Man har formået at beholde holdets to helt store stjerner, Diego Forlan og Sergio Agüero. Begge spillere har været rygtet til diverse klubber, inklusiv ligarivalerne fra Barcelona, men alt tyder nu på at begge spillere tager endnu en sæson i hovedstadsklubben. Atletico Madrid har på nuværende tidspunkt kun måttet sige farvel til to spiller. 3. målmanden Roberto Jimenez er blevet solgt til Benfica, selvsamme Benfica, som han var udlånt til i sidste sæson. Det får dog ingen anden betydning end at klubben modtager en net sum af ca. 63 millioner kroner, hvilket er meget pænt beløb for en 3. målmand. Klubben har 2 yderst kompetente og talentfulde målmænd, i form af David de Gea og Sergio Asenjo. Atletico Madrid-fansene har også måtte sige farvel til den ranglede og til tider klodsede forsvarsspiller, Pablo Ibanez, som i seneste sæson primært var udskifter, da unge Alvaro Domínguez blev foretrukket frem for spanieren. Hans afgang betyder ikke det store for Atletico Madrid, da man har hentet den mere stabile Luis Filipe til hovedstadsklubben.

Derimod har der været en del trafik den anden vej, dvs. ind. Til er kommet brasilianske Luis Filipe (wingback), som i seneste sæson tørnede ud for Deportivo La Coruna. Det unge talent Fran Merida kommer til hovedstadsklubben efter en periode i Arsenal. Mario Suarez havde en tilbagekøbsklausul i hans kontrakt der gjorde det muligt for Atletico Madrid at hente ham tilbage rimelig billigt. Han spillede i sidste sæson hos Mallorca. Diego Costa er hentet i Valladolid, og er en solid spiller, med mange alsidige evner. Sidst men ikke mindst er Diego Godín (med til VM for Uruguay) blevet hentet til klubben, og det kan vise sig at være løsningen på Atletico Madrids forsvarsproblemer.

Tiago fortsætter i Atletico Madrid efter sommerpausen. Atletico og Juventus skulle være blevet enige om endnu en lejekontrakt på et år. Det tog dog sin tid, da Tiago først skulle have forhandlet sin' løn på plads, efter sigende skulle han have været for løntung for Atletico Madrid i starten, men Tiago valgte til klubbens og sin egen fordel at vælge bænkepladsen og den store løn i Juventus fra. Simaõ ser ud til at forsætte og tage endnu en sæson i klubben, selvom han har ydret et ønske om at slutte karrieren i barndomsklubben Benfica. Leandro Cabrera er blevet udlejet til Recreativo, hvilket er godt for ham, da han kan få en masse kamptræning og erfaring i forhold til Madrid, hvor han var tiltænkt en bænkeplads i denne sæson.

Forudsigelse af sæson placering: nr. 5

Atletico Madrid blev i seneste sæson placeret langt nede i ligaen, men sæsonen var en stor succes alligevel, da man vandt Europa League og var finalist i Copa del Rey. Op til denne sæson er holdet blevet forstærket defensivt og bør derfor ikke få de samme defensive problemer som i de seneste par sæsoner. Holdet har et kæmpe potentiale og bør kunne blande sig i toppen af La Liga. Med klubbens mange gode indkøb kommer holdet formentligt til at kæmpe med Valencia og Sevilla om de eftertragtede Champions League pladser. Holdet forventes dog ikke at deltage i Real Madrids og Barcelonas mesterskabsdyst.

Profiler/nøglespillere

Angrebs-duoen bestående af Sergio ’Kun’ Agüero og Diego Forlan bliver rigtig vigtig for holdets succes. Ditto med forsvarstalentet Alvaro Domínguez. Han spillede næsten samtlige kampe i seneste sæson og udviste en vis ro og stabilitet i hans spil, som gør at han kan matche nogle af de helt store spillere. Han får selskab i forsvaret af nyindkøbte Luis Filipe og Diego Gordín der formentlig går direkte ind i startopstillingen og deres kvaliteter kan blive meget afgørende. De bør være i stand til at stabilisere forsvaret og afhjælpe de defensive problemer.

Transfers

Tilgang

Luis Filipe (Deportivo La Corona)

Fran Merida (Arsenal)

Mario Suarez (Mallorca)

Diego Costa (Valladolid)

Diego Godin (Villarreal)

Tiago (Juventus, lejeaftale, 2. sæson i træk)

Afgang

Roberto Jimenez (Benfica)

Pablo Ibanez (West Bromwich)

Leandro Cabrera (Recreativo, udlejet)


Villarreal CF

www.villarrealcf.es

Villarreal har været særdeles aktive i dette vindue, hvor de har mistet flere spillere end de tiltrukket. Markante spillere som Diego Godín og Joseba Llorente har forladt klubben til fordel for andre spanske klubber. Uruguayske Diego Godín har skiftet den karakteristiske gule trøje ud med de rød-hvide striber i Atletico Madrid trikoten. Han forlader klubben sammen med Joseba Llorente, som skifter til Real Sociedad. Han fik heller ikke den tillid og spilletid, som han burde have fået. Ud er også gået Godins Uruguay-kollega Sebastián Eguren, som skifter til Sporting Gijon. Han blev mest brugt som bænkevarmer i seneste sæson, og er skiftet på en fri transfer. Marcano er i denne sæson blevet udlejet til Madrid-provinsen, Getafe, som højest sandsynligt får mere ud af ham end, Villareal ville gøre i denne sæson, grundet købet af den tidligere Valencia-anfører, Carlos Marchena. Villarreal fansene har ligeledes måtte sige farvel til Escudero, som i første omgang blev solgt til Boca Juniors med delt ejerskab i mellem klubberne. Det var bare ikke nok for Boca og de har senere købt det fulde ejerskab.

Afgangene af de 5 spillere, har gjort plads til et par nye ansigter. Det er markante spillere som er blevet indkøbt, mest profileret er den tidligere Valencia-anfører Carlos Marchena, som lidt overraskende skiftede tilværelsen i havnebyen ud med den gule ubåd. Skiftet tyder mest af alt på, at han ville prøve noget nyt, inden karrieren lakker mod enden. Bojra Valero er blevet lånt i West Brommich, hvor han har gjort en fin statur. Facundo Corica er blevet hentet i Sydamerika, helt præcist i Velez Sarsfield. Han vil nok primært blive brugt på B-holdet i den kommende sæson, men med tiden er han tiltænkt en ledende rolle hos Villarreal.

Forudsigelse af sæson placering: nr. 6

Den gule ubåd endte i seneste sæson som nr. 7 og endte udenfor kvalifikations pladserne til de europæiske turneringer, men holdet forventes at overtage Mallorcas plads i Europa League efter at øboerne blev smidt ud, grundet deres økonomi. Det kan flytte en smule fokus fra ligaen, hvis de kvalificerer sig. Holdet har mistet nogle profiler, men nye er kommet ind og klubben står med meget af det samme potentiale, som i sidste sæson. I år forventer jeg at klubben klarer cuttet og kvalificerer sig af egen kraft til europæisk fodbold, via 6. pladsen i Primera Division.

Profiler/nøglespillere

Carlos Marchena får en vigtig rolle hos den gule ubåd. En mand af hans kaliber, med så meget international erfaring, bør tage et stort ansvar. Hvis angriber Rossi bliver i klubben, forventes han at gå en stor sæson i møde, sammen med Senna på den centrale midtbane.

Transfers

Tilgang

Marchena (Valencia)

Bojra Valero (West Bromwich)

Facundo Corica (Velez Sarsfield)

Afgang

Diego Godin (Atletico Madrid)

Sebastián Eguren (Sporting Gijon)

Marcano (Getafe)

Joseba Llorente (Real Sociedad)

Escudero (Boca Juniors)


Mallorca RD

www.rcdmallorca.es

Mallorca, med Michael Laudrup ved trænerroret, er økonomisk presset og har set sig nødsaget til at sælge deres topscorer og helt store profil, Aritz Aduriz til Valencia, som inderligt manglede en angriber efter David Villas afgang. Ligeledes har klubben fra ferieøen måtte sige farvel til en af sidste sæsons store profiler, Mario Suarez, som havde en tilbagekøbsklausul i hans kontrakt, der gjorde det muligt for Atletico Madrid at hente ham tilbage temmelig billigt. Ham og Aduriz kommer klubben til at savne i den kommende sæson. Klubben har desuden måttet lade problembarnet Filipe Mattoni smutte på en fri transfer til Espanyol, efter at han gik i selvvalgt spillerstrejke, da klubben nægtede at ophæve hans kontrakt. Michael Laudrup må ligeledes se bort fra Juan Callejon, som skifter permanent til Cordoba på fri transfer. Han blev i 2008 hentet i Real Madrid, men levede ikke op til forventningerne og var i seneste sæson udlejet til selvsamme Cordoba, som han nu skifter til.

To spillere er kommet den anden vej. Det drejer sig om Nsue, som returnerer fra et afsluttet lejeophold i Real Sociedad. Sidste og mest bemærkelsesværdige spiller er Jonathan De Guzmán, som skifter fra Feyenoord til ferieøen på fri transfer.

Forudsigelse af sæson placering: nr. 7

Jeg spår dem en stor sæson, hvor de vil kunne gøre sig gældende selv imod de helt store hold. Det er umiddelbart et stort tab for klubben at de ikke får lov at spille europæisk fodbold, men det kan gavne dem i ligaen, da de kun skal have fokus på disse kampe. Michael Laudrup forventes at gå en acceptabel og pæn sæson i møde, hvor holdet bliver placeret lige uden for de europæiske pladser, men måske vil kunne kvalificere sig igennem Copa del Rey, hvor Laudrup har kvaliteterne til at føre holdet helt i finalen.

Profiler/nøglespillere

I den kommende sæson forventer undertegnede at de to nye spillere, Jonathan De Guzmán og Nsue, kommer til at spille en stor rolle i det offensive. Bagude forventes målmand Dudú og højre wingback Corrales at blive nøglespillere. Mallorca med Michael Laudrup ønskes alt held og lykke forud for den nye sæson.

Transfers

Tilgang

Nsue (Real Sociedad, afsluttet lejeaftale)

Jonathan De Guzmán (Feyenoord)

Afgang

Mario Suarez (Atletico Madrid)

Filipe Mattoni (Espanyol)

Juan Callejón (Cordoba)

Aritz Aduriz (Valencia)


Dette var mit bud på favoritterne, outsiderne og den mulige overraskelse, som forventes at dele de europæiske pladser i mellem sig. Det er dog en lang sæson og alt kan ske. Jeg ønsker hermed alle en god sæson og lykke dertil.

Mvh. Peter Gram Pedersen