Af alle VM-favoritter må Italien siges at have klart den nemmeste vej til semifinalen. Støvlelandets sønner skal nemlig møde Australien i ottendedelsfinalen, og i tilfælde af en sejr, venter enten Schweiz eller Ukraine. Overkommelige modstandere, selv om man aldrig skal sige aldrig (især Schweiz kan vise sig at være en hård nød). I semifinalen bliver bjerget dog temmelig stejlt, da man her nok støder ind i Argentina - eller et hold, der har knækket argentinerne.

I den anden turneringshalvdel har England også en relativt nem ottendedelsfinale-modstander i Ecuador. Men efter en sandsynlig sejr venter Portugal eller Holland i kvartfinalen, og her bør England ikke være favorit. I hvert fald ikke baseret på , hvad PL-drengene har præsteret indtil videre.

Brasilien har også fået tildelt det der ligner en walk-over i Ghana (selv om Tjekkiet nok nødigt vil tildele det afrikanske land den betegnelse...) - men i kvartfinalen får man fornøjelsen af enten Spanien eller Frankrig. Ikke ligefrem barnemad, selv for Ronaldinho og co.

Odds

Italiens held kan dog også aflæses i oddsene. Hos Canbet kan man få odds 1,7 for at Italien når semifinalen. Det undergås kun af eet hold, Brasilien med odds 1,61. Mens 1,7 for Italien ikke er helt skævt (et valuebet er det dog næppe, da det svarer til, at landet skal have 79 procents sejrschance mod såvel Australien som Schweiz/Ukraine), så er det brasilianske odds decideret vanvittigt.

Selv om brasserne ikke har imponeret (bortset fra i sejren over allerede udslåede og ringe Japan), vil de stadig være favoritter, selv mod Spanien i kvartfinalen. Men de har naturligvis ikke gennemsnitligt 80 procents sejrschance i ottendedels- og kvartfinale. Mod Ghana vil Brasilien være storfavorit, men mod Spanien, eller selv mod Frankrig, kan man ikke tillade sig at give landet så store procenter.

Nr 3 på semifinale-favoritlisten er Argentina, som Canbet giver odds 1,77. Også for lidt, eftersom holdet trods alt skal igennem Mexico og derefter Tyskland/Sverige.

Ottendedelsfinaler

Lørdag kl. 17: Tyskland-Sverige
Lørdag kl. 21: Argentina-Mexico

Søndag kl. 17: England-Ecuador
Søndag kl. 21: Portugal-Holland

Mandag kl. 17: Italien-Australien
Mandag kl. 21: Schweiz-Ukraine

Tirsdag kl. 17: Brasilien-Ghana
Tirsdag kl. 21: Spanien-Frankrig