Det franske landshold er fløjet til Martinique for at spille venskabslandskamp mod Costa Rica onsdag – og med på turen til Caribien er stort set alle stjernespillerne, trods gråd og tænders gnidsel fra deres klubber og trænere. Især Lyon-manager Houllier og Arsenals Arsene Wenger (altid parat til at jamre) har brokket sig...

2 kampe på 4 dage


Med et fransk program der hedder kamp mod Costa Rica onsdag og en VM-forberedelseskamp mod Tyskland lørdag – og ind i mellem en flyvetur fra Caribien til Paris – kan man måske godt forstå trænernes frygt for, at de dyrebare spillere løber ind i en overbelastningsskade.

For Houllier gælder frygten godt og vel det halve af hans førstehold. Hele 6 Lyon-spillere er nemlig udtaget til de to landskampe. For Arsenal er det kun én mand, men det er så til gengæld Thierry Henry, og man skal vist lede længe efter ben der er mere kostbare end hans...

Kunne have sagt nej


Faktisk kunne Houllier og Wenger have afvist af give deres folk fri til Caribiens-turen, eftersom klubberne kun er forpligtede til at afgive spillere på de officielle FIFA-datoer. Lørdag d. 12. november er en sådan dato, men det er onsdag d. 9. ikke. Men det veg de trods alt tilbage for. Sagen er nemlig, at venskabskampen mod Costa Rica spilles på Martinique til ære for familierne til de 152 Martinique-borgere, der døde i et flystyrt i Venezuela i august. Og oven i det humanitære pres, dette lagde på trænerne, kom presset fra spillerne. En del af landsholdsspillerne har rødder i Martinique, der er en fransk koloni. Det gælder fx Henry, hvis mor er derfra.

Og derfor er landstræner Domenech taget afsted med alle stjernespillerne, bortset fra Zidane, der er skadet. Og bortset fra Arsenals Robert Pires, der for længe siden ragede uklar med Domenech.

Hvem spares?


Spørgsmålet er så bare, om Houllier og Wenger har formået at blødgøre landstrænerens hjerte, så han kun stiller med Henry og Lyon-spillerne i én halvleg mod Costa Rica? Det vil vise sig (hold øje med BetXpert onsdag, hvor vi forhåbentligt kan fortælle mere). Ligesom det vil vise sig, hvad det betyder for Frankrigs indsats mod Tyskland lørdag i Paris, at holdet har spillet en kamp i Caribien 3 dage forinden...

Hos Costa Rica stiller man med en trup, der næsten udelukkende består af spillere fra den hjemlige liga. Af udlandslegionærer er kun Douglas Sequeira, der spiller i USA, med - mens profiler som Wanchope, Martinez, Umana og Solis glimrer ved deres fravær.

Den franske trup


I mellemtiden kan man bemærke en anden interessant detalje ved sammensætningen af den franske trup: Nicolas Anelka er blevet udtaget efter flere års fravær. Og den lynhurtige angriber må siges at have øget sin chance for at få spilletid, efter at det er blevet klart, at Juventus-forwarden Trezeguet må stå over mod Costa Rica (han forventes dog at blive klar til Tysklands-opgøret).

Målmænd
Fabien BARTHEZ (Marseille)
Mickaël LANDREAU (Nantes)
Grégory COUPET (Lyon)

Forsvar
Jean-Alain BOUMSONG (Newcastle)
William GALLAS (Chelsea)
Gaël GIVET (Monaco)
Franck JURIETTI (Girondins Bordeaux)
Eric ABIDAL (Lyon)
Anthony REVEILLERE (Lyon)
Willy SAGNOL (Bayern München)
Lilian THURAM (Juventus)

Midtbane
Vikash DHORASOO (PSG)
Alou DIARRA (Lens)
Claude MAKELELE (Chelsea)
Patrick VIEIRA (Juventus)
Florent MALOUDA (Lyon)
Jérôme ROTHEN (PSG)

Angreb
Djibril CISSE (Liverpool)
Thierry HENRY (Arsenal)
Sidney GOVOU (Lyon)
Nicolas ANELKA (Fenerbahçe)
David TREZEGUET (Juventus)
Sylvain WILTORD (Lyon)