Sponsoreret indhold fra Danske Spil

En lørdag aften for nogle uger siden vil altid fremover stå lysende skarpt for en 36-årig Frederikshavner og hans to venner. De tre kammerater har igennem fire år haft tipsklubben R-6-4 864 – som netop er navnet på det system, de spiller efter. Her skal man spotte tre sikre sammensat med seks helgarderinger og fire halvgarderinger fordelt på 864 rækker.

Da milliongarantien på tipspuljen denne lørdag var forhøjet til fem millioner (den højeste pulje i 28 år) var der drysset en del ekstra spænding ud over deres kuponer.

Danske Spil* har talt med den hovedansvarlige for kuponerne, som hver uge bruger flere timer på at researche på hvilke krydser, der skal sættes på de forskellige kampe.

Den 36-årige frederikshavner er især stærk på engelsk fodbold, men fordi han selv er Barcelona-fan, så er der også stor interesse for de spanske stjerner.

-Jeg følger rigtig meget med. Det er man nødt til, hvis man vil være med i kampen om de store tipsgevinster. Så jeg opdaterer mig hele tiden på skader, statistikker og spillelister. Men det er jo en stor interesse, så det gør mig ikke noget, at jeg bruger så meget tid på det. Jeg har ikke kæreste eller familie som de andre i tipsklubben, lyder det.

Han understreger, at det især er på overraskelserne, man kan være heldig at vinde stort på.

Denne lørdag havde de tre tippere rationaliseret sig frem til, at nøglen til succes ville være at satse på, at Leeds ville tabe til Birmingham på legendariske Elland Road, og at Manchester United tog den uafgjort mod Wolverhampton. Begge kampe gik hjem, så de tre kammerater kunne næsten ikke holde ud at lægge øjne til det sidste kvarter af lørdagens kampe. To af dem sad sammen og så fodbold, mens de havde deres tredje kammerat i direkte linje på telefonen.

En af kampene var mellem Sheffield United og Preston i den næstbedste engelske fodboldrække, hvor hjemmeholdet førte 2-0, hvilket passede ret godt ind i spilleklubbens strategi. Men på to minutter vendte kampen, da Preston scorede to gange i det 80. og 82. minut. Heldigvis for tipsklubben fik hjemmeholdet scoret, da der blot var tre minutter igen.

-Det var næsten ikke til at holde ud at se på. Man fik jo helt ondt i maven, forklarer den nyslåede millionær og fortæller, at de selvfølgelig brød ud i en jubelscene, som om det var dem selv, der havde leveret det sidste sejrsmål.

På vinderkuponen vandt de i alt 5.004.953 kroner fordelt på en række med 13 rigtige, en række med 12 rigtige, tre rækker med 11 rigtige og 41 rækker med 10 rigtige.

De to, der så kampen sammen, skyndte sig straks at køre over til den tredje kammerat, hvor de fejrede gevinsten med millionbøf og champagne.

-Det virkede som den helt rigtige menu, siger Tips-vinderen med et grin.

Det er endnu ikke helt fastlagt, hvad de tre millionærer skal bruge pengene på. Men der er dog tale om at få udryddet noget gæld. Derudover har de aftalt, at de skal på en fodboldtur til Barcelona, hvor hjemmeholdet møder Inter i CL, og fire dage senere møder Real Madrid i El Clasico.