F.C. København møder torsdag aften hviderussiske Torpedo Zhodino i kvalifikationen til Conference League. Her får du odds og optakt til opgøret. 

”Løverne” fra Parken blev nummer tre i sidste sæson. Det betyder, at de skal forsøge at kvalificere sig til den nye europæiske turnering Conference League. Det skal i første omgang gå ud over hviderussiske Torpedo Zhodino. 

Odds på F.C. København – Torpedo hos NordicBet

Torpedo Zhodino har en umiddelbar fordel af, at de er i fuld gang med deres ligasæson. Dog imponerer en øjeblikkelig 10.-plads ikke synderligt. 

Dette er første opgør, og der spilles både ude og hjemme, og her er en plads i 3. runde af kvalifikationen på spil. 

Odds på F.C. København – Torpedo Zhodino: FCK er kæmpefavoritter

Herunder har BetXpert oplistet markedets bedste odds på F.C. København – Torpedo Zhodino. Opgøret spilles torsdag aften klokken 19.00 og kan følges på TV2 Sport X. 

Odds på FCK - Torpedo Zhodino (1X2) Højeste odds Bookmaker
F.C. København 1,22
Uafgjort 7,50
Torpedo Zhodino 19,00
Odds på FCK - Torpedo Zhodino (europæisk handicap) Højeste odds Bookmaker
F.C. København (-1) 1,62
Torpedo Zhodino (+1) (svarende til X2) 4,90
F.C. København (-1 X) (FCK skal vinde med præcis ét mål) 4,20
Odds på FCK - Torpedo Zhodino (over/under) Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,47
Under 2,5 mål 2,65
Over 3,5 mål 2,25
Under 3,5 mål 1,65
Odds på FCK - Torpedo Zhodino (begge hold scorer) Højeste odds Bookmaker
Ja 2,35
Nej 1,85

OBS: Odds er fra onsdag den 21. juli klokken 11.19.

Odds på FCK - Torpedo Zhodino hos Danske Spil

F.C. København skal selvsagt være pænt store favoritter hjemme mod Hvideruslands øjeblikkelige nummer ti. Det afspejler bookmakernes odds på FCK – Torpedo Zhodino da også, at de er. Højeste odds på en FCK-sejr er p.t. i 1,22 hos Danske Spil*. Dette alt imens du kan få odds 19,00 på Torpedo hos NordicBet*

Et uafgjort resultat kaster odds 7,50 af sig hos Onside Betting* og ComeOn*

F.C. København – ingen undskyldninger tilbage

Efter et par magre sæsoner i FCK-målestoksforhold er det nu tid til, at ”Løverne” skal slå tilbage. Mesterskabet skal i hus, og man skal tilbage i et europæisk gruppespil. Alt andet vil slet ikke kunne godtages i storklubben. Skulle det ene og/eller det andet glippe, snakkes der allerede nu i krogene om, at træner Jess Thorup kan være fortid i Parken. 

Klubben har investeret heftigt i spillertruppen i sommervinduet. Det er dog kun defensiven, der indtil videre har fået tilført nyt blod udefra (der er hentet offensive spillere op i Superliga-truppen fra U19-holdet). Det har man fået i skikkelse af målmand Kamil Grabara, centerforsvarer Davit Khocholava og højreback Kevin Diks. Sidstnævnte kom på en fri transfer, mens de to førstnævnte angiveligt kostede i omegnen af 45 millioner kroner. 

De nye spillere har imidlertid ikke været en øjeblikkelig succes. FCK lagde ud med at spille 2-2 hjemme mod AaB i den nye Superliga-sæson. Her så Kamil Grabara skidt ud ved jydernes første mål, mens Kevin Diks bestemt heller ikke var uden skyld i AaB’ernes andet mål. Dermed fortsatte hovedstadsholdets defensive kvaler, som de også led under i hele sidste sæson. Forhåbentlig kan FCK få mere styr på defensiven til denne kamp.  

Meldingerne går desuden på, at FCK og sportsdirektør Peter ”PC” Christiansen slet ikke er færdige med at handle i det her vindue. Næste mission er at finde nyt blod til offensiven. Det er dog ikke noget, som træner Jess Thorup når at få gavn af til denne kamp. 

FCK skal død og pine videre til næste runde, og de er heldigvis også store favoritter til at komme det. Dog er 2-2 hjemme mod AaB, hvor defensiven atter var i fokus for det negative, ikke nogen optimal optakt til mødet med Torpedo Zhodino. 

Torpedo Zhodino – i skidt forfatning

Hviderussiske Torpedo Zhodino kommer i dårlig form op til denne vigtige kamp. I Ligaen har de kun vundet ét ud af de seneste seks opgør, hvilket var mod den absolutte bundprop Sputnik. Senest tabte holdet med 1-2 hjemme mod nummer tre fra Dynamo Minsk. 

Ligesom F.C. København så er Torpedo Zhodino også først trådt ind i kvalifikationen til Conference Leage her i 2. runde. Dermed har vi ikke nogle resultater fra 1. runde, som vi kan bruge til at måle dem yderligere op med. 

Når vi tager et kig i historiebøgerne, kan vi dog se, at holdet fra øst ikke har de stolteste traditioner i europæiske turneringer. De har været med i kvalifikationen til Europa League tre gange tidligere. I 2010 blev de slået ud af OFK Beograd i 2. runde. I 2015 blev endestationen 1. runde, da FK Kukësi viste sig for stærke. I 2016 blev 3. runde og Rapid Wien endestationen, efter at man havde slået ungarske Debrecen ud i 2. runde. 

Det hviderussiske hold har gjort sig fortjent til at være med i denne kvalifikationsturnering via en 3.-plads i sidste års hjemlige turnering. I år ligger de dog kun nummer ti ud af 16 hold efter 14 spillerunder. 

Ifølge Transfermarkt.com er truppens p.t. dyreste spiller centerforsvareren Dmitri Yashin. Han har en markedsværdi på knap tre millioner kroner. 

Trupnyt og startopstillinger til FCK – Torpedo Zhodino

Denne FCK – Torpedo Zhodino optakt byder også på trupnyt og bud på startopstillinger.

F.C. København
“Løverne” var uden Bryan Oviedo mod AaB, hvilket meget vel også kan blive tilfældet her. Ude var også Victor Nelsson, men det var grundet karantæne. Den unge centerforsvarer får højst sandsynligt en startplads i denne kamp, selvom han også er ude med karantæne i næste Superliga-kamp.

Nicolai Boilesen fik rødt kort mod AaB, hvorfor han ikke er med i de to næste kampe i den hjemlige turnering. Spørgsmålet er nu, om man vil bruge denne Torpedo-kamp til at prøve noget nyt af, inden man skal undvære Boilesen i Superligaen, eller om forsvarsspilleren atter starter inde. Vi regner med det sidste, men vil ikke blive synderligt overrasket, hvis Jess Thorup eksperimenterer med en anden konstellation. 

Bud på FCK’s startopstilling mod Torpedo Zhodino (4-3-3):
Grabara; Kristiansen/Boilesen, Nelsson, Khocholava, Ankersen; Lerager, Zeca, Falk; Daramy, Wilczek, Biel

Der melder sig imidlertid nogle spørgsmål. Hvis Jonas Wind vurderes frisk nok til at starte inde, skal der så laves plads til ham, eller vil man hellere spare ham i dette opgør? Offensivspilleren startede ude mod AaB, men kom ind i det sidste kvarter i stedet for målscoreren til 1-1 Kamil Wilczek. 

På papiret er det en overkommelig opgave for FCK, og derfor kunne man også spekulere i, om man vil benytte lejligheden til at give Kevin Diks chancen fra start i stedet for Peter Ankersen. FCK-ledelsen har godt nok meldt klart ud, at et europæisk gruppespil er meget vigtigt i denne sæson, men der bør alt andet lige være plads til at prøve noget nyt hjemme mod upåagtede Torpedo Zhodino. 

Torpedo Zhodino
Ifølge Transfermarkt er anfører og defensiv midtbanespiller Andrey Khachaturyan ude med en skade.

Torpedo Zhodinos startopstilling så således ud i deres seneste kamp den 16. juli (4-3-3):
Bushma; Ustinov, Bordachev, Yashin, Burko; Klenye, Pavlyukovets, Aussi; Antilevskiy, Samiev, Gabovda

Læg mærke til, at anfører Khachaturyan ikke var med mod Dynamo Minsk. Det forventes han heller ikke at være i Parken torsdag aften.