På søndag er der sølvbrag i Parken, når FC København skal forsøge at forsvare 2.-pladsen mod jagtende AGF. BetXpert har fundet en række af de bedste odds til opgøret. 

Efter grundspillets 26 spillerunder havde FC København ni point ned til AGF på 3.-pladsen. Her med tre runder tilbage af mesterskabsslutspillet er forspringet skrumpet ind til blot to point. Dermed kan man roligt snakke om, at søndagens kamp i Telia Parken kan ende med at blive en lille finalekamp om sølvet. I hvert fald hvis hjemmeholdet trækker sig sejrrigt ud af den. 

Formen peger dog i hver sin retning for de to mandskaber. Ståle Solbakkens mandskab har ikke vundet en kamp siden 2-0-sejren over AaB i Parken den 17. juni. AGF ser ud til at have et mindre kompleks mod AaB, men er udover det meget godt kørende. 

FC København – AGF: De bedste odds

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
F.C. København 2,30
Uafgjort 3,50
AGF 3,26
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 1,86
Under 2,5 1,96
Scorer begge hold? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,70
Nej 2,20
Bedste slutplacering i Superligaen 2019/2020 Højeste odds Bookmaker
F.C. København 1,35
AGF 3,50

OBS: Odds er fra tirsdag den 14. juli klokken 12.30. 

Som det fremgår af oddsene, så mener bookmakerne, at FC København både skal være favoritter til kampen på søndag såvel som favoritter til at tage sølvmedaljerne. Dette til trods for ”Løvernes” dårlige stime af resultater og AGF’s modsatte ditto. 

FC København lagde ellers fint fra land i mesterskabsspillet. Uafgjort ude mod FCN, sejr hjemme mod AaB og uafgjort ude mod Brøndby er på papiret udmærkede resultater. At man så siden har tabt tre ud af fire kampe, heriblandt 0-1 til AGF i Aarhus, og senest kun fik 0-0 hjemme mod Brøndby, imponerer knap så mange. 

Omvendt godt kører det for AGF. De har i mesterskabsspillet tabt to kampe. Begge gange til AaB. Herudover har man spillet 0-0 i Brøndby, vundet ude og hjemme mod FC Midtjylland og besejret FC Nordsjælland på Ceres Park. Og sidst, men bestemt ikke mindst, vandt de som nævnt også hjemme mod FCK for et par uger siden. 

Det kører med andre ord ganske godt for David Nielsen og hans disciple, der i weekenden nedlagde de nykårede mestre fra FC Midtjylland med 3-0 i Smilets By. Midtjydernes motivation til opgøret kan muligvis have ligget på et fjernt sted, og de stillede da også med et alternativt hold, men det skal alligevel ikke tage noget fra AGF. 

Københavnerne kan imidlertid muligvis finde noget selvtillid ved at kigge på de seneste fem indbyrdes opgør i Parken. Dem har de hvidblusede nemlig vundet. 

FC København – AGF: Odds på målscorerne

Foruden sølvmedaljer kæmper AGF’s interne topscorer, Patrick Mortensen, også for at blive Superliga-topscorer. Med sine 16 scoringer er der kun ét mål op til Kamil Wilczek, som stadig topper listen på trods af sit vinterskifte til Göztepe i Tyrkiet. 

Med tre kampe igen skal den tidligere Sarpsborg 08-angriber have fine muligheder for at snuppe titlen. AGF-spilleren har dog også Ronnie Schwartz åndende i nakken. FCM-angriberen står p.t. noteret for 15 fuldtræffere. 

Spillermål Højeste odds Bookmaker
Jonas Wind scorer 3,05
Jonas Wind scorer 2 eller flere 15,00
Zeca scorer 7,50
Guillermo Varela scorer 13,00
Patrick Mortensen scorer 2,75
Patrick Mortensen scorer 2 eller flere 11,50
Bror Blume scorer 6,50
Casper Højer Nielsen scorer 8,00
Patrick Mortensen bliver Superliga-topscorer 2019/2020 1,70

OBS: Odds er fra tirsdag den 14. juli klokken 13.10. 

Spil på F.C. København - AGF hos 888sport

Patrick Mortensens chancer for at score i dette opgør – og dermed også for at blive Superliga-topscorer – bliver ikke ringere af, at han sparker straffespark for AGF. Fire af hans hidtidige 16 mål er scoret fra 11-meterpletten. Med to mål senest mod de nykårede danske mestre fra FC Midtjylland må man sige, at AGF-angriberen har fået en noget nær optimal optakt til denne på papiret svære udekamp mod FCK. Derfor er odds 2,75 på AGF-topscoreren måske ikke så ringe endda mod et FCK-hold, der kæmper med a finde melodien for tiden. To clean sheets er det blevet til i mesterskabsspillet første syv kampe. 

Omvendt ved vi også, at Ståle Solbakken er en mester til at sætte sit mandskab op til de kampe, hvor det hele kan vippe til den ene eller anden side. Vi har set det i de europæiske turneringer, og vi så det ikke mindst for et par sæsoner siden, da man efter en rædderlig sæson blev nummer fire og derfor skulle spille playoff-finalekamp om en billet til Europa. Her kværnede man netop AGF med 4-1 hjemme i Parken.

Heldigvis for AGF er de et langt bedre og mere stabilt hold den dag i dag. De skal dog formentlig alligevel holde et vågent øje med FCK's angriber Jonas Wind. Han kommer lige så stille tættere og tættere på det niveau, han viste inden sin langvarige skade. Således var overliggeren i vejen for ham to gange i kampen mod Brøndby. Får han puttet et par procenter mere på op til denne kamp, begynder odds 3,05 måske at ligne noget interessant. Han må desuden være en af favoritterne til at sparke straffespark, skulle F.C. København få tildelt et sådant. 

Dommerkendelser 

Og apropos straffespark og dommerkendelser. Med opgørets betydning in mente kan man godt foranlediges til at tænke, at der bliver smæk for skillingen. David Nielsen er kendt for at levere brandtaler, der kan få selv de mest inkarnerede nonner til at lægge vejen forbi Frederik Fetterleins bachelorhybel. AGF-træneren kommer med største sandsynlighed til at fodre sine spillere med råt kød op til denne kamp. Læg hertil, at "De Hviiii'" i forvejen blander sig i toppen af listen over flest gule og røde kort. 

F.C. København er omvendt det hold, der har fået færrest kort af alle, men Ståle Solbakkens mandskab kan godt gå til makronerne, når det er påkrævet. Ikke mindst anfører Carlos Zeca er ofte god for et gult kort. Indimellem også kort, der tenderer kraftigt til de orange eller røde af slagsen. 

Straffespark og kort Højeste odds Bookmaker
Straffespark dømmes: Ja 3,75
Straffespark dømmes: Nej 1,24
Rødt kort i kampen: Ja 5,10
Rødt kort i kampen: Nej 1,18
Over 3,5 kort 1,71
Under 3,5 kort 2,04
Over 4,5 kort 2,80
Under 4,5 kort 1,38

OBS: Odds er fra tirsdag den 14. juli klokken 13.30. 

Spil på F.C. København - AGF hos NordicBet

Der er endnu ingen bookmakere, der er ude med kortspil til de enkelte spillere. To oplagte bud kunne være Carlos Zeca og Nicolai Poulsen. Sidstnævnte er den spiller i Superligaen, der har fået flest kort i indeværende sæson. 12 gule og to røde er det blevet til. 

FCK-anføreren fik fire gule kort i 26 kampe i grundspillet. Det er ikke noget vildt tal, men han har ved flere lejligheder vist, at han ikke er bange for at gå lidt ekstra til den i de store kampe. Det vidner tre kort i seks kampe i mesterskabsspillet også en smule om. Det er da også blevet til tre kort i otte Europa League-kampe. 

Så måske det er værd at holde en smule øje med oddsene, når spillene kommer op engang i løbet af ugen. 

Lidt statistik om straffespark og røde kort:
AGF har i alt fået tildelt fem straffespark i sæsonen, hvilket også er tilfældet med FCK. Begge hold har scoret på alle deres straffespark. 

FCK har begået tre straffespark, hvoraf der kun er blevet scoret på ét af dem. Dommeren har fløjtet straffespark mod AGF to gange, og begge gange er chancen blevet omsat til mål. 

Hovedstadsholdet har fået ét rødt kort i sæsonen. Mandskabet fra Jylland har fået tre, hvoraf Nicolai Poulsen som nævnt tegner sig for de to af dem. 

Kampens dommer:
Manden, der skal passe fløjten til dette opgør, er Michael Tykgaard. Han har indtil videre dømt 15 Superliga-opgør i indeværende sæson. Her er det blevet til tre røde kort og fire straffespark. 

FCK er det hold, som Tykgaard har dømt næstflest gange i karrieren. I 33 kampe har han givet københavnerne to røde kort og tre straffespark. To gange har han dømt straffespark imod dem. 

Det er blevet til 25 kampe med AGF, og her har holdet fra Jyllands største by fået tildelt tre røde kort og to straffespark. Fire gange har Michael Tykgaard dømt straffespark til AGF's modstander. 

Trupnyt: FC København – AGF

FCK måtte grundet skader undvære Ragnar Sigurdsson, Michael Santos, Viktor Fischer, Andreas Bjelland og Dame N’Doye til den seneste kamp. Det vides endnu ikke, hvor mange af dem der kan være tilbage til dette opgør, men særligt Dame N’Doye har været lidt ind og ud af holdet på det seneste grundet skader. Senegaleseren kunne meget vel få en rolle mod AGF. 

Mustapha Bundu var tilbage i AGF-truppen senest mod FC Midtjylland efter en skadeperiode. Angriberen blev dog på bænken i hele opgøret. Ude af truppen var til gengæld Mustafa Amini, Gift Links og anfører Niklas Backman. Det vides endnu ikke, om de er klar igen. 

Nicolai Poulsen stod over med karantæne mod FCM, men han er tilbage igen til dette opgør. 

Bud på startopstillinger:

FC København (4-4-2):
Johnsson; Bengtsson, Papagiannopoulos, Nelsson, Varela; Falk, Zeca, Mudražija, Biel; Daramy, Wind

AGF (4-3-3):
Eskelinen; C. H. Nielsen, Tingager, Hausner, Munksgaard; B. Hvidt, N. Poulsen, Blume; Thorsteinsson, P. Mortensen, Ankersen

OBS: Trupnyt vil blive opdateret i løbet af ugen.