En velopdragen SAS Liga blev i dag tilsmilet af Lykkens Gudinde. Da UEFA trak lod om to ekstra UEFA Cup-pladser i næste sæson, blev Danmark og Tyskland trukket op af hatten.

Som det ser ud nu, bliver aftageren af den danske ekstrabillet FC Nordsjælland der dermed, trods en ydmyg placering som nr 7 i SAS Ligaen, kan se frem til europæisk fodbold efter sommerferien. Hvis holdet altså sørger for at opføre sig ordentligt på banen i de sidste tre spillerunder (og hvis FCK ikke går bag af dansen i kampen om anden-/tredjepladsen)...

"Fair Play" stod der nemlig på lodtræknings-hatten i Manchester, hvor UEFA i disse dage holder midlertidigt hovedkvarter fordi det er dér denne sæsons UEFA Cup-finale skal stå i morgen.

Fair Play-regnskab
Den europæiske fodboldorganisation belønner fair play ved at uddele tre special-pladser i UEFA Cuppen. England blev nr 1 på UEFAs fairplay-liste i denne sæson og fik dermed automatisk én af de tre pladser (endnu uvist om Manchester City eller Fulham snupper den).

Og i dag trak UEFA så lod blandt de syv næste lande på Fair Play-listen:
Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Spanien og Frankrig.

Og udtrukket blev altså Danmark og Tyskland.

Fair Play i SAS Ligaen: FCK fører
Den konkrete lande-billet går til det mest fair-spillende hold i ligaen. Hvis dette hold allerede har en CL- eller UEFA Cup-billet, går pladsen videre til det næste hold.

Efter 29 runder så den danske stilling sådan ud (kan være lidt anderledes efter 30. spillerunde): http://www.dbu.dk/sr/poolFairPlayPosition.aspx?poolid=52169

Ifølge den fører FCK fair play-racet, og forfølgerne hedder FCN, AaB og Randers. Men hvis FCK (og sådan ser det ud pt) snupper en UEFA Cup-billet via en 2.- eller 3.-plads i ligaen, går FP-billetten videre. Det vil altså sige at FCN ligger til at få den ekstra UEFA Cup-plads.

Danmark har i forvejen en Champions League-kvalifikationsbillet - som AaB ligger til at snuppe - samt tre UEFA Cup-billetter. Den ene af disse går til pokalvinderen (Brøndby), de to andre går til ligaens nr 2 og 3 (pt FCK og FCM).

Tyskland: Hertha Berlin
I Tyskland lå Hertha Berlin ved udgangen af april i spidsen af Fair Play-tabellen, efterfulgt af Wolfsburg. Bundesligaen har sidste spillerunde på lørdag.

Læs også denne artikel: http://www.betxpert.com/artikel/hvem-har-noget-at-spille-for-pr-16-5