Så gik den ikke længere for Felix Magath i Wolfsburg - lurer nye tider for Kahlenberg og Kjær i den tyske klub?

Meget er blevet sagt og skrevet om den tyske træner Felix Magath, og det er de færreste der ikke har en mening om den karismatiske manager. Grænsen mellem gal og genial er tilsyneladende hårfin, for til trods for at have tre tyske mesterskaber bag sig, er det ikke så lidt Magath har måtte lægge øre til gennem tiderne.

Det er dog heller ikke så lidt Felix Magath har udsat sine spillere for i sin tid som manager. Som træner for VfB Stuttgart bad han sine spillere om at møde op på træningsbanen dagen efter et nederlag. Her beordrede han dem til at stille sig i en rundkreds på banen og efterlod dem efterfølgende der i 90 minutter - vel at mærke midt om vinteren med temperaturer omkring frysepunktet. Moralen: spillerne skulle mindes om hvor vigtigt det var at løbe for hinanden og have bevægelighed på fodboldbanen - noget man tydeligvis havde glemt i gårsdagens nederlag.

Det er ikke fordi Magaths opførsel har ændret sig i løbet af årene. Vi skal ikke længere end et par uger tilbage i denne sæson, før den igen var gal. Wolfsburgspillerne var blevet sendt på en løbetur under træningen, men var ikke blevet informeret om hvor hen eller hvor længe de skulle løbe. Da Magath mente, at nu var det nok og kaldte til samling, kunne de tørstige og udmattede spillere erfare, at langt de fleste vandflasker var blevet tømt for deres indhold og der kun var få flasker tilbage. Ifølge Magath skulle det lære spillerne om teamspirit og samarbejde, men i virkeligheden førte det nok blot til endnu større modstand mod holdets træner.

Denne modstand kuliminerede i denne uge, hvor bestyrelsesformand Fransico Garcia-Sanz trak i bremsen og meddelte, at Magath var fortid i klubben. Han havde angiveligt mødtes med spillerne, der i fællesskab var blevet enige om at et trænerskifte var tiltrængt.

Omstrukturering i Wolfsburg - nye tider for danskerne?

Det har næppe været helt billigt at afskedige Magath, men penge er der nok af i den Volkswagen-sponsorerede klub. Der skal dog både en ny træner og en ny sportsdirektør på plads, eftersom Magath bestred begge roller i klubben (se holdets transferhistorik og bedøm selv om dét lykkedes).

Af kandidater til direktørrollen er folk som Christian Nerlinger (ex-Bayern direktør), Jörg Schmadtke (nu i Hannover 96) og Ralf Rangnick (tidl. Schalke- og Hoffenheim-træner, nu sportsdirektør i RB Salzburg og RB Leipzig).

I trænerrollen lyder rygterne på den tidligere hollandske landstræner, Bert van Marwijk, men indtil videre har assistenttræner Lorenz-Günther Köstner taget over.

Han havde også en midlertidig trænerrolle i klubben mellem januar og juni 2010, her vandt Wolfsburg 8 af 15 kampe.

Umiddelbart tyder det på lysere tider for mange af de spillere der er blevet frosset ude af Magath. Diego var bænket i seneste rundes nederlag til Freiiburg, men forventes igen at være at finde i startopstillingen. Det gælder noget overraskende også Simon Kjær, der er i truppen til Fortuna Düsseldorf-kampen og som rygtes som en mulig starter. Også Jan Polak, Makoto Hasebe og Rasmus Jönsson skulle alle være taget til nåde igen.

Alle spillerne har fået mundkurv på over for medierne, men at danske Thomas Kahlenberg nok får det lidt lettere, løftede Fru Kahlenberg sløret for på Facebook: "Sååå begynder der at dufte af en lidt mere normal og forudsigelig hverdag her i Wolfsburg."

Kjær, Kahlenberg og Köstners første opgave bliver lørdagens udekamp mod Fortuna Düsseldorf.