Der er trukket lod til slutspillet i Europa League, hvor Esbjerg fik en svær modstander, da Fiorentina dukkede op af bowlen, mens Laudrups Swansea trak Napoli. 

Det ligner en vanskelig opgave for de gæve Esbjerg-spillere, der kan se frem til en stor udfordring mod italienske Fiorentina. Og skulle Esbjerg nu igen levere en EL-sensation, så kan de i ottendelsfinalerne møde endnu en italiensk modstander, da vinderen af Esbjerg-Fiorentina kommer til at stå overfor vinderen af Juventus-Trabzonspor.


Men I første omgang skal Niels Frederiksen have gjort Esbjerg-spillerne klar til slutspilskampene mod Fiorentina, der kan stille op på Blue Water Arena med Mario Gomez, Juan Vargas og Serie A-topscoreren Giuseppe Rossi.


Michael Laudrup og Swansea kommer også til at skulle besøge Støvlelandet, da waliserne trak Napoli med Gonzalo Higuain og José Callejon i målhopla.

Dansker-klubben Ajax kommer også på en spændende opgave mod østrigske Red Bull Salzburg, der jo viste ret gode takter mod Esbjerg i gruppespillet.

FIORENTINA ER GIGANTFAVORITTER

Med en foreløbig fjerdeplads har Fiorentina fået en fornuftig start på sæsonen i Serie A. Det samme kan man ikke sige om Esbjerg, der ligger under nedrykningsstregen i Superligaen og har haft over to måneders kamppause, når de to hold tørner sammen.

Så italienske Fiorentina er naturligvis gigantfavoritter mod vestjyderne, og Nordicbet* er helt oppe i odds 5,35 på dansk triumf.

Går Esbjerg eller Fiorentina videre til kvartfinalen i Europa League?

Esbjerg: odds 5,35 Nordicbet*

Fiorentina: odds 1,12 Nordicbet*

 
"Der er i forvejen flere klassers forskel på Serie A og Superligaen, og når vi så tager et italiensk tophold over for et dansk bundhold, bliver forskellen naturligvis endnu mere markant. Umiddelbart ligger Esbjergs chance nok i, at italienerne enten undervurderer vestjyderne voldsomt eller ikke gider bruge alverdens kræfter på Europa League, som ikke er behæftet med den store prestige i støvlelandet. Spiller Fiorentina sig helt ud, kommer Esbjerg i store vanskeligheder og får i den grad brug for alle marginaler, hvis overraskelsen skal indtræffe," siger Nordicbets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Første kamp afvikles den 20. februar, mens der er returopgør den 27.

Europa League 1/16-finaler

Esbjerg FB - ACF Fiorentina 
FC Dnipro - Tottenham 
Real Betis - Rubin Kazan
Swansea - SSC Napoli 
Juventus - Trabzonspor
NK Maribor - Sevilla 
Victoria Plzen - Shaktar Donetsk 
FC Chornomorets - Olympique Lyon
Lazio - PFC Ludogorets
Ajax - Salzburg
Maccabi Tel-Aviv - FC Basel
FC Porto - Eintracht Frankfiurt
Dynamo Kiev - Valencia
PAOK FC - Benfica
Slovan Liberec - AZ Alkmaar
FC Anji - KRC Genk