Vi tæppebombes med fodbold på tv, og det kan gøre, at vi ikke husker at værdsætte det, vi ser.

For mit vedkommende er det hurtigt videre fra den ene livesending til den næste, hvilket står i skærende kontrast til fx tiden med Tipslørdags ensomme, men hellige kamp.

Og måske det især er konsekvenserne af de kampe og den Premier League-sæson som helhed, vi ser folde sig ud.

For det første er der Liverpools knusende vej mod mesterskabet. Den første titel af slagsen i 30 år, og intet tyder på, at det bliver guld, som fightes hjem i sidste spillerunde à la Citys triumf med overtidsmålene mod QPR. Det er et knusende mesterskab fra Klopps kompagni, grundlagt af en effektiv og tidssvarende spillestil samt dygtigt transferarbejde. Ser vi grundlæggelsen af et dynasti her? Eller vil City æde de røde op igen allerede næste sæson? 

Og vil de lyseblå fyre Guardiola, hvis ikke han vinder Champions League – et udfald, som han selv var ude og lufte denne uge? Det er dog muligt, at dette udsagn var et ønske og en lille presbold fra Peps side rettet til klubbens ejere om at få offentlig støtte og måske lovning på flere transfermidler.

En ting er førstepladsen. Noget andet er det samlede styrkeforhold. Det kan være en jordskredssæson, som vi ser her i 2019/20, hvor ligaens grundlæggende magtstruktur er under angreb.

Det var repræsentanter fra ’The Big Five’, der i 1990 udtænkte ideen om Premier League: Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Everton. Ikke mindst Tottenhams daværende ejer, Alan Sugar, der solgte paraboler, fandt ideen om at få livefodbolden over til kabel-tv tillokkende. Effekten af pengene fra Murdochs SKY TV vender jeg tilbage til i løbet af de næste uger, men skal det nævnes, fordi vi ved, at ’The Big Five’ hurtigt faldt fra hinanden.

Premier Leagues første tid handlede grundlæggende om Manchester United, der med Alex Ferguson i spidsen tog 13 mesterskaber, men Manchesters titel som fodboldmagtens centrum blev over tid udfordret af London-hold. Først Arsene Wengers Arsenal og derefter Chelsea med Mourinho, Ancelotti og Conte som de fremmeste trænere for ’The Blues’. I takt med flere billetter til Champions League opstod der et ’Big Four’: Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool. Med få undtagelser med angreb fra Newcastle og Everton udgjorde kvartetten Premer Leagues adel, der kunne købe sig til denne dominans.

Vi husker (eller gør vi?), at Martin O’Neills Leicester vandt to Liga Cupper omkring årtusindeskiftet takket være en hårdtarbejdende bande med Matt Elliott, Robbie Savage og Muzzy Izzet, der fik gamle Filbert Street til at gynge, men først og fremmest Emile Heskey gjorde forskellen. Da først Liverpool bød på den store angriber, kunne Leicester ikke sige nej og faldt ned gennem rækkerne. Newcastle kunne over tid heller ikke hænge på, og ’Big Four’ virkede uangribelige. Lige indtil de ikke var det længere. Tottenham og især Manchester Citys opstigning øgede feltet til et ’Big Six’, men heller ikke dette prædikat går længere an.

Vi ser mægtige Manchester United underpræstere og kæmpe med sig selv i en identitetskamp, der har stået på siden 2013. Vi ser et Arsenal i samme båd. De kom sig aldrig over, at de ikke holdt og byggede videre på Fàbregas-generationen. Odds 6,50 hos bet365* på, at de slutter i topseks viser også med al tydelighed, at det er et hold, der kæmper bare for at komme med i Europa næste sæson. Vi ser ikke mindst hold som Leicester, Wolves og Sheffield United angribe parnasset med en forberedelse, grundighed og effektivitet, der taler for, at især Leicester og Wolves for alvor har tænkt sig at blive liggende i baronens seng – Leicester gav som bekendt topholdene og den øvrige del af Premier League en slem forskrækkelse med titlen i 2016.

Sheffield United er lidt en succeshistorie for sig, og det bliver interessant at se dem håndtere ’second season’, når de ikke længere er de nye drenge i klassen, og de andre hold er blevet bedre til at læse dem. NordicBet* giver i skrivende stund odds 15,00 på, at Sheffield slutter i topfire. Ej at forglemme Everton, der under Ancelottis ledelse virkelig træder i karakter og accelerer mod topseks, hvilket vil udløse odds 6,00 hos NordicBet*.

Spørgsmålet vil over tid være, om denne sæson er en ’freak season’, eller vi er vidner til en permanent krakelering af Premier Leagues grundlæggende magtstruktur.

Det er værd at huske på, inden der zappes videre til næste kamp.

Wolverhampton – Leicester

Kampen spilles fredag klokken 21.00. Den vises på Xee. Se mere information i vores matchcenter. 

Dampen er gået af kedlen for begge hold her. Wolves har blot en sejr i de seneste otte kampe i alle turneringer, og for Leicesters vedkommende er det blevet til en enkelt sejr i de seneste fire kampe i Premier League.

Ruben Vinagre er ude for værterne, og der er tvivl om Adama Traoré. Leicester vil krydse fingre til det sidste for at få Ndidi klarmeldt. Der er scoret over 2,5 mål i Leicesters seneste otte kampe i Premier League, og der er nok på højkant for begge hold her til, at der kan vente en intens affære. Leicester skal holde Chelsea på afstand, men kan med tre point overhale City på andenpladsen.

Wolves skal kickstarte en positiv resultatstime for ikke at falde bag om dansen i det europæiske felt, og her bliver effektiviteten afgørende for hjemmeholdet, der på eget græs blot snitter en on target-statistik på 3,8 skud per kamp. Wolves er et af de hold, der spiller med ’slagside’, idet 42 procent af "Ulvenes" angreb kommer via højre flanke, hvilket naturligvis må tilskrives stærke Traoré. Engelsk presse spekulerer i, om Brendan Rodgers vil stille om med en kæde med tre for at dæmme op for Wolves’ 3-4-3, hvorfor Fuchs vil komme ind som den yderste venstre stopper i samarbejde med Chilwell, der så skal patruljere som wingback. Der kan vel godt opstå en situation eller to, der kan kalde på et kort, trods Leicester ikke trækker mange advarsler.

1X2 odds, Wolverhampton - Leicester, Fre. 14. feb. 2020 kl. 21:00

Wolverhampton

Uafgjort

Leicester

Southampton – Burnley

Kampen spilles lørdag klokken 13.30. Den vises på TV3 Max. Find mere information i vores matchcenter.

Det kan blive en underholdende end to end game her. Burnley har samlet sig selv op med syv point i de seneste tre kampe og har nu behagelige syv point ned til stregen. Det samme har Southampton, hvilket blandt andet skyldes tre sejre ud af de seneste fem ligakampe.

Spørgsmålet er så, om vi her får en kamp, hvor begge hold et eller andet sted vil være fint tilfredse med det ene point, eller om vi får en mere åben affære. Jeg forventer det sidste og en del hjørnespark.

Næsten halvdelen af Burnleys angreb begynder ude i venstre side hos McNeill, og kantspilleren står sammen med Westwood noteret for ni assists hidtil. Det er de to, der sætter Woods i scene, og en lille detalje, der skal med, som i min optik taler for hjørnespark, er, at de to hold her er dem med flest afslutninger sendt af sted fra 6 yards-feltet. Chancer og fight derinde har det med at give hjørnespark. Southampton har i deres to sidste kampe fået 19 hjørnespark. Det skal dog med, at i seneste hjemmekamp fik de blot ét mod Wolves.

1X2 odds, Southampton - Burnley, Lør. 15. feb. 2020 kl. 13:30

Southampton

Uafgjort

Burnley

Norwich – Liverpool

Kampen spilles lørdag klokken 18.30. Den vises på TV3 Max. Find mere information i vores matchcenter. 

Man kan vel ikke fortænke Norwich i, hvis ikke de dukker op lørdag eftermiddag, men blot har hængt en seddel: ’Nøglen ligger under måtten. Vi er gået på pub’, når Liverpool kommer på besøg.

Norwich ligger hele syv point fra redning, uret tikker, og nu kommer Liverpool forbi. De røde har vundet de seneste 16 ligakampe i rap og har holdt buret rent i de seneste ni ud af ti kampe.

Jeg bryder mig ikke om den type kampe her med så tung og formstærk en favorit, så jeg vil blot henlede opmærksomheden på, der kan komme mange hjørnespark her. Det er to varianter af den tyske genpresskole, der mødes her, og kampe med Norwich involveret snitter 12 hjørne, og for Liverpools vedkommende knap 11.

Man kan naturligvis ikke sammenligne Bournemouth med Liverpool, men sidst Norwich spillede hjemme, var de først til tre hjørnespark. Kan de nu åbne med et lille pres på de mægtige gæster, der kommer lige fra en lille vinterpause, så er der ret højt odds på, at Norwich er først ude ved hjørneflaget tre gange.

Begge hold scorer til odds 1,95 hos bet365

Af Fønix
Det vil være sæsonens overraskelse, hvis Norwich slår Liverpool, men mindre har også ret. 72 timer efter slutfløjtet på Carrow Road starter Liverpools CL-ottendedelsfinale ude mod Atletico Madrid. Så hvornår slipper Liverpool koncentrationen?

Læs hele spilforslaget her.

1X2 odds, Norwich - Liverpool, Lør. 15. feb. 2020 kl. 18:30

Norwich

Uafgjort

Liverpool
  

Aston Villa – Tottenham

Kampen spilles søndag klokken 15.00. Den vises på Xee. Find mere information i vores matchcenter

På trods af store investeringer i spillertruppen, så vil det ikke rigtigt tage fart for Aston Villa, der hænger fast i bundzonen med en placering lige over stregen. Aston Villa har taget fire point ud af de seneste 12 mulige og er låst fast i et hundeslagsmål med Watford, West Ham, Bournemouth og Brighton, så skal der til at ske noget snart.

Værterne har haft en del skader at slås med; senest er Keinan Davies ude. Nyerhvervelsen Borja Bastón ventes at spille en rolle. For Tottenham er det ikke superkønt, men det virker. Syv point i de seneste tre kampe og samme mønster i seneste opgave, som var i FA Cuppen. Her blev det til en 3-2-sejr over Southampton, hvilket ikke just var fair, men hvis vi begynder at se et Mourinho-udtryk, så er det effektiviteten samt evnen til at erobre bolden fra modstanderne. Alene i 2-0-sejren over City havde Spurs en konverteringsrate på 66 procent af afslutninger indenfor rammen. Da der samtidig er scoret over 2,5 mål i fem af Villas seneste seks kampe, er det rimelig plausibelt, at begge hold kommer på måltavlen. 

1X2 odds, Aston Villa - Tottenham, Søn. 16. feb. 2020 kl. 15:00

Aston Villa

Uafgjort

Tottenham

Arsenal - Newcastle

Kampen spilles søndag klokken 17.30. Den vises på Xee. Find mere information i vores matchcenter. 

Call it a draw then? Arsenal har spillet uafgjort fire gange i træk, og Newcastle har delt i to af deres seneste tre kampe, så den ligger vel lige til højrebenet.

Arsenal har dog et godt tag på Newcastle og har siden august 2011 blot tabt en enkelt kamp til The Magpies. De resterende 13 kampe er vundet. 

Jeg har skrevet det før, men Artetas Arsenal virker som et hold med en plan. Emery var i ugens løb – fair nok – ude at beklage, at han ikke fik tiden til at gøre arbejdet færdigt med henvisning til, at han mistede fire lederskikkelser i sommerens løb. Point taken, men under Emerys ledelse lignede Gunners en kanonbåd uden styrmand. Der er en anderledes slagplan over dem nu, men evnen til at gøre arbejdet færdigt mangler stadig. Det vilde (BIP BIP BIP klikmadding-ords alarm!!) er, at Arsenal jo faktisk ikke er sat af det europæiske felt endnu og en vild (BIP BIP BIP!!) stime kan redde sæsonen i en eller anden forstand, hvis ikke Europa League gør det. Bevares, det er ved at være sidste udkald, men de har over de næste fire kampe: Newcastle, Everton og West Ham plus City. Everton er godt kørende, men er dog en direkte rival, der kan sættes til vægs.

Newcastle gennemgår stadig et skadeshelvede med mindst ni spillere ude, så hold øje med line up på den her.

Newcastle +1,5 til odds 1,74 hos NordicBet

Af Fønix

Arsenal mangler offensiv kreativitet, og Özil er ikke nøglen. Problemet er, at han åbenbart er den eneste nøgle i øjeblikket. 

Læs hele spilforslaget her.

Chelsea – Manchester United

Kampen spilles mandag klokken 21.00. Den vises på TV3+. Find mere information i vores matchcenter

Gæsterne begynder virkelig at savne skadesramte Marcus Rashfords 14 ligamål. De har ikke scoret i de seneste tre ligakampe, og den måltørke giver ikke just "De Røde Djævle" et spirende håb før turen til Fulham ..err .. Chelsea. Eller noget.

Det her er en direkte duel om fjerdepladsen. Det ved Lampard, det ved Solskjær, det ved alle andre. Det vi sige, at udfaldet af kampen ikke blot vil være point, men også det grundlag, som de to træneres sæson hidtil vil bedømmes på.

Der er seks point mellem Chelsea og Manchester United. Med andre ord er det en must win-kamp for gæsterne, selvom man altid kan spinne en uafgjort til noget brugbart. Gæsterne er som nævnt stadig uden Rashford og Pogba, og den noget overraskende signing i januar, Ighalo, er muligvis med i truppen efter Coronavirus-karantæne. Det samme er Matić efter endt karantæne.

888sport: Få odds 8,00 på Chelsea-sejr som ny spiller

  • Opret konto hos 888sport
  • Spil 50 kroner på Chelsea-sejr som dit første væddemål
  • Få odds 8,00 og vind 400 kroner, hvis Chelsea vinder
  • Gevinst skal gennemspilles seks gange til odds 1,50 indenfor 60 dage

Få odds 8,00 på Chelsea nu

Chelsea er stadig uden Pulisic og Loftus-Cheek. Chelsea har ikke vundet i deres seneste fem kampe (11. januar mod Burnley), og efter Manchester United venter der et intenst og endnu et fjerdepladsafgørende opgør, når kampkalenderen siger Tottenham. Det er virkelig ikke nu, at Frank Lampard har brug for impotens.

Manchester United har vundet ry for at være et kontrahold under Solskjær, men ifølge statistikken er det blot 11 procent af deres mål, der er scoret efter en kontra. Det er ni procent for Chelseas vedkommende. Til gengæld har Chelsea scoret et tilsvarende antal mål efter dødbolde med otte kasser efter den opskrift. Her har United kun scoret fire gange. Så vil vi se en kamp, hvor Chelsea har fokus på at frustrere et tørkeramt Manchester United-hold og straffe dem på dødbolde? Med gule kort til Fred, Shaw og Jorginho undervejs i kampens 90 minutter?

1X2 odds, Chelsea - Manchester United, Man. 17. feb. 2020 kl. 21:00

Chelsea

Uafgjort

Manchester United