Ashley Young er igen kommet i fokus, da han filmede sig til et straffespark i Champions League-kampen mod Real Sociedad. Er skuespil blevet part-of-the-game?

Handler det om at vinde for enhver pris eller er der stadig nogle værdier tilbage i fodbold, der er vigtigere end de tre point?

Shakhtar Donetsk-brasseren Luiz Adriano fik en spilledages karantæne fra UEFA for usportslig optræden, da han i sidste sæsons Champions League scorede skandalemålet mod FC Nordsjælland i Parken. Nu var Luiz Adriano-episoden også speciel, men er skuespil ikke i samme boldgade, da man forsøger at fremkalde en fejlkendelse, der kan være kampafgørende?

Bør UEFA slå hårdere ned på film med karantæner eller bøder for at bringe spillet i miskredit? Skal dommeren have mere fokus på film i feltet og f.eks kunne give udvisning for usportslig optræden eller er det i sidste ende spillernes og klubbernes ansvar at bevare respekten for fair play-principperne?

Det er vel for naivt at forestille sig, at fodboldkampe afgøres ved at 22 spillere kæmper i 90 minutter, og de bedste på dagen løber med sejren.

"This is pathetic"

Nu er Ashley Young hverken den første eller sidste fodboldspiller, der har held med at snyde sig til et straffespark.

Vi oplevede f.eks også en Mario Balotelli kaste sig rundt i feltet i Milans kamp mod Ajax, indtil dommeren til sidst gav den ellers ret robuste ´Super-Mario´ et straffespark. Men i engelsk fodbold skulle der gerne være ære og respekt for fodboldspillet, og derfor er der stærke reaktioner på Ashley Youngs skuespil.

"This is pathetic. This is as bad for me as all these over-the-top tackles we're getting at the moment because that is a conning of the referee.

I just wish Ashley would cut this out because he's a good player but he's getting a bad name" 


Ray Wilkins, tidligere United-spiller


Ashley Young viser med de gentagende usportslige teater-optrædener i feltet, at han netop ikke har denne respekt for modstanderne, og da han i forvejen ikke rigtig leverer varen på grønsværen er han ikke videre populær for tiden.

Se straffesparket her

Er Young bare en presset spiller, der jagter en plads i startopstillingen og bruger alle midler for at hjælpe sit hold til sejr?

Skal vi placere ansvaret hos den italienske dommer Rizzoli eller kan man bebrejde manager David Moyes, der tidligere har kritiseret Young for hans evne til at falde i straffesparksfeltet, men alligevel sendte ham på banen.

David Moyes kunne omgående have hevet Ashley Young ud af kampen som indikation af, at det ikke er acceptabel optræden for en United-spiller. 

Manglende klasse og stolthed

Nu måtte Manchester United rejse fra Spanien uden de tre point (Robin van Persie misbrugte straffesparket), men også uden værdighed, da den engelske storklub tilsidesatte fair play og forsøgte at snyde sig til sejren. 

Premier League-mestre fra Manchester United burde kunne vise stolthed og mesterklasse. De burde ikke have behov for at filme sig til straffespark for at vinde deres kampe.

United kan hvert år hente verdensstjerner til klubben, og Manchester-klubben scorede sidste år over 60 millioner pund i TV-penge. Med den nye broadcasting-aftale med Sky kan United ende med at hive over 100 millioner pund ind i denne sæson, mens Nike skulle være parat til at indgå en historisk 13-årig sponsoraftale, hvilket kan give ikke mindre end 1 milliard pund - knap 9 milliarder kroner - i United-klubkassen for det nye sponsorat.


Imens render Real Sociedad rundt i en økonomisk kriseramt La Liga og hiver en årlig tv-indtægt på omkring 12 millioner euro i land. De må hvert år sælge deres største profiler for at få biksen til at løbe rundt.

Det er 10 år siden Real Sociedad sidst var i Champions League og besøget af Manchester United var udset som årets højdepunkt for fodboldfansene på Estadio Municipal de Anoeta i San Sebastián.

De havde fortjent en bedre forestilling end det Ashley Young leverede.

Næste United-kamp er Premier League-braget på søndag mod topholdet Arsenal på Old Trafford.

Manchester United Uafgjort Arsenal
Odds 2,24 Odds 3,45 Odds 3,30
Danske Spil
Bet365