AaB spillede onsdag aften 1-1 mod Brøndby og er dermed sikret den ene plads i pokalfinalen, som spilles den 21. maj.

Her bliver modstanderen FC København, men allerede inden disse ting var kendt, slog DBU fast, at man planlagde at sende observatører til søndagens kamp mellem de samme hold i Parken.

Sagen er nemlig den, at AaB drager en klar fordel af, at FC København bliver mestre – og så er der jo, ifølge DBU, en risiko for at, at nordjyderne på forhånd lægger sig ned i Parken.

Alt sammen godt hjulpet på vej af en række bogsælgende udtalelser fra David Nielsen vedrørende samme scenarie i 2004 og et nyligt mediestunt fra bookmakeren Scandic Bookmakers (der har lukket for spil på søndagens FCK-AaB-kamp).

Er Beauchamp som angriber snyd?

Bærer man AaB’s nuværende SAS Liga-form i baghovedet, kan man med rimelighed påpege, at DBU’s observatører får svært ved at overbevise omverdenen om, at nordjyderne skam spiller op til deres bedste. Det gør de nemlig ikke for tiden.

Og spørgsmålet er, om observatørerne havde rynket på næsen ved udsigten til, at en tilsyneladende skadesfri Steve Olfers blev holdt uden for truppen, mens den kronisk uheldige centerforsvarer Michael Beauchamp optrådte som tankcenterforward – sådan som det altså var tilfældet mod Brøndby onsdag aften.

Og hvor meget forlanger observatørerne egentlig fra et FCK-hold, der tirsdag havde visse problemer med en række fyraftensproffer fra Holbæk?

Uvist hvad DBU kigger efter

Det helt store spørgsmål er nemlig, hvad DBU’s observatører kigger efter i en kamp, der i forvejen er sikret et sekscifret antal tilskuere og tv-seere?

DBU har ikke rigtigt meldt noget ud.

Forklaringen er måske travlhed. For med AaB’s kvalifikation til pokalfinalen er situationen nemlig den for FC Midtjylland, at de skal håbe på, at FC København vinder pokalen – samtidig med, at alle andre vinder mesterskabet.

Ligelig fordeling af svindelmistanke

Man må derfor formode, at DBU tillige sender observatørkorpset af sted sidst i maj, når hedens ulve først møder OB på hjemmebane og derefter slutter sæsonen i Brøndby.

Begge er jo i princippet kampe, som FC Midtjylland helst skal tabe.

Og så forstår man pludselig, hvorfor unionen ikke har meldt det helt store ud hidtil. Der er trods alt sket større sensationer i fodboldens verden, end hvis FC København skulle besejre AaB. Og de to kampe med FC Midtjylland?

I fair play-åndens navn må man håbe, at DBU for fremtiden holder sig for fine til at mistænkeliggøre enkelte klubber, mens andre går ram forbi.

Ellers skulle man måske nedsætte et udvalg, der sørgede for, at også den slags blev ligeligt fordelt?