Weekenden byder på fire spændende kvartfinaleopgør i den prestigefyldte Davis Cup-turnering, og selv om der er mange af de største stjerner, der ikke skal i aktion i denne omgang, så er der stadig masser af kvalitet tilbage i de udtagne otte trupper. Lars Baes chancevurderer kvartfinalerne.

Det største af de fire opgør kunne have fundet sted i Beograd, hvor serberne tager imod de britiske titelindehavere, men verdens nummer ét, Novak Djokovic, har meldt fra til kampen, hvilket gør, at briterne må betegnes som storfavoritter, såfremt den nyslåede Wimbledon-mester, Andy Murray spiller.

Når nu ikke Serbien-Storbritanien kan leve helt op til dét, mange af os havde håbet på, så ser det anderledes ud i Portland, der lægger scene til to fuldtallige mandskaber, når USA og Kroatien krydser klinger. John Isner, Jack Sock, Marin Cilic og Borna Coric samt fire doublespecialister kan gøre denne landskamp til weekendens højdepunkt.

Tjekkiet må undvære Tomas Berdych hjemme i Trinec, hvor Yannick Noahs franske tropper kommer på besøg. Frankrig har en klar trumf i Herbert/Mahut i double, men de ser en smule sårbare ud på singlesiden, hvor Lucas Pouille er foretrukket som næstbedste kort i stedet for Gilles Simon, og samtidigt har Noah været tvunget til at se bort fra både Gasquet og Monfils.

Det sidste opgør mellem Italien og Argentina lyder eksotisk, og det kan bestemt også sagtens ende med at blive en spændende og seværdig omgang tennis, de to stolte nationer får leveret. Juan Martin Del Potro og Juan Monaco gør Davis Cup-comeback for argentinerne, mens Italien skal sætte deres lid til, at Andreas Seppi og Fabio Fognini begynder at præstere på deres højeste niveau igen.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at der ikke er odds ude på kvartfinalerne i skrivende stund.

Serbien vs. Storbritanien: Skuffende afbud fra Djokovic

Sted: Beograd, Serbien

Underlag: Grus (udendørs)

Efter Djokovic' afbud, som jeg personligt finder meget skuffende, er der kun ét stort, men samtidigt meget afgørende, spørgsmål tilbage i denne landskamp: Spiller Andy Murray, eller sidder han over hele weekenden? Jeg forventer ikke, Murray spiller om fredagen, men jeg har en klar idé om, at han indtræder både lørdag og søndag, hvis briterne ikke fører 2-0 efter fredagens singler.

Serbien er decimeret på mandskabssiden nu, hvor hverken Djokovic eller Troicki spiller (med mindre de laver en udskiftning i løbet af ugen), og det virker umiddelbart vanskeligt at se, hvordan Lajovic, Krajinovic og Tipsarevic skulle kunne slå et britisk hold med Andy Murray på banen. Spiller Murray ikke, så kan vi forvente tætte singler, eftersom Evans og Edmund ikke på papiret er stærkere grusspillere end den serbiske trio.

Murray trækker briterne med videre

Som nævnt tvivler jeg på, at Murray sidder i boksen hele weekenden, hvis der er hårdt brug for ham, men briterne har alligevel ikke råd til at tabe to singler fredag. Det tror jeg heller ikke, de gør, men Tipsarevic er alligevel en dark horse, eftersom han er begyndt at vise lidt form igen.

Det er en lidt farlig match at spille outright på, fordi det er en afgørende ubekendt faktor med Murrays deltagelse, men min fornemmelse siger, at han bliver sat ind ved behov, hvorfor jeg heller ikke tøver med at give Storbritanien mindst 75% for samlet sejr.

USA vs. Kroatien: Nu skal det være for amerikanerne

Sted: Portland, Oregon, USA

Underlag: Hard court (udendørs) 

Amerikanerne har ikke været godt forvænt på herresiden i mange år og har kun vundet Davis Cup én gang de seneste tyve år (2007). Kritikken af herrespillerne har været hård siden den gyldne generation med Courier, Agassi og Sampras lagde ketcheren på hylden, og selv om der ikke umiddelbart ligger amerikanske Grand Slam-triumfer og venter lige om hjørnet, så er der i år en god mulighed for længe ventet amerikansk Davis Cup-succes.

USA slog et stærkt australsk hold i Melbourne i første runde, og i tilfælde af sejr over Kroatien har amerikanerne sågar fordel af hjemmebane i en semifinale mod Tjekkiet eller Frankrig. Derfor er der mange, der ser USA som en farlig outsider til titlen i år.

Men Kroatien er bestemt ingen "pushover". De fører 3-0 over USA i den indbyrdes statistik, og så kommer de til Portland med Marin Cilic i absolut storform, efter han nåede kvartfinalen ved Wimbledon, som han endda burde have vundet over Federer. Det unge stjerneskud, Borna Coric, sikrede Kroatien sejren i afgørende rubber mod Belgien i første runde, og han kan meget vel ende i en lignende situation mod Jack Sock på søndag.

Jeg synes, amerikanerne er lidt tynde på singlesiden, hvor en skade til Isner eller Sock vil gøre livet yderst umuligt for dem, fordi de har udtaget Bryan-brødrene, som ikke har samme evner i single som hverken Cilic, Coric eller Dodig. Kan USA undgå skader, så tror jeg, Cilic skal præstere på sit absolutte topniveau, hvis Kroatien skal herfra med en sejr, fordi Bryans er uhyggelige i Davis Cup-doublerne.

Bryans er nøglen til sejr

Kroatien har kompetente doublespillere med i form af Dodig og Draganja, og jeg tror, de kan forvolde lidt skade på Bryans i lørdagens vigtige double. Men mere end lidt skade bliver det næppe til, og jeg tror egentlig, kroaterne står bedre, hvis de stiller med Cilic og Dodig. Skulle det ske, venter der formentlig et godt 3-1/3-2-spil i retning af Bryans.

Jeg har svært ved at se Isner eller Sock tabe til Coric på hjemmebane under de givne forhold, og jeg ligger på mindst 65% på amerikansk sejr.

Tjekkiet vs. Frankrig: Kan Tjekkiet stryge til tops igen?

Sted: Trinec, Tjekkiet

Underlag: Indendørs hard

Tjekkerne må noget skuffende undvære Tomas Berdych, som tilsyneladende ikke kan finde glæde i Davis Cup-turneringen længere, efter han i både 2012 og 2013 var med til at løfte trofæet. Det kunne ellers have været endnu et gyldent år for Tjekkiet, som ikke har verdens sværeste vej til finalen, og et ganske godt hold med Stepanek i double og formstærke Vesely på andensinglen.

Berdychs frafald gør dog, at holdet pludselig ser meget middelmådigt ud. Vesely er ingen fremragende førstesingle, og selv om Rosol er farlig for enhver på sit bedste, så vil jeg stadig mene, at der er for langt op til Tsonga for både Vesely og Rosol. Pouille, som formentlig debuterer for Frankrig på fredag, kan såmænd også vinde sine singler, og generelt er Frankrig et mere komplet hold end Tjekkiet.

Skulle Tsonga komme til skade har Frankrig stadig to gode indendørsspillere i Herbert og Mahut, som ellers kun er med for at spille lørdagens double - en metier, som de i øvrigt er verdens bedste til pt. 

Formstærke Tsonga banker Frankrig videre

Tjekkerne har valgt et underlag, som passer de franske spillere fortrinligt, og det overrasker mig egentlig lidt, at de ikke har valgt grus, hvor Rosol har mange gode meritter og Vesely en nylig sejr over Djokovic fra Monte Carlo Masters.

Jeg har meget svært ved at se, hvordan Tsonga, Pouille og Herbert/Mahut skal tabe til Vesely, Rosol og Stepanek/Rosol, og selv om intet selvfølgelig er givet, så ligger jeg alligevel på omkring 75% på fransk sejr.

Italien vs. Argentina: Del Potro kan være Argentinas nøgle til succes

Sted: Pesaro, Italien

Underlag: Grus

Weekendens på papiret klart tætteste opgør, og jeg må indrømme, at jeg er helt blank på, hvem der vinder denne kamp. Mange forventer sikkert, at Del Potro gør et storslået comeback og fører Argentina til sejr, men han har ikke ligefrem været imponerende fysisk i sit comeback indtil videre, og jeg tror ikke på, han kan holde til tre kampe på tre dage. Slet ikke.

Det tror jeg egentlig heller ikke, Monaco kan, så den argentinske kaptajn, Orsanic, skal tænke alternativt, hvis han vil have både Monaco og Del Potro i spil her. Jeg forestiller mig, at Delbonis og Monaco spiller fredag, Delbonis/Pella lørdag og Delbonis og Del Potro søndag. Det er en uhyggelig giftig trumf at kunne sætte ind i femte og afgørende rubber søndag; en frisk Del Potro. Det er ikke just sådan en duel, jeg forventer, Seppi vinder.

Spørgsmålet for mig er så, om Italien kan gøre det af med Argentina inden femte rubber, og det kan bestemt ikke afvises. Fognini må være favorit i sine to kampe, og så skal det huskes, at Fognini tilmed er en fremragende doublespiller. Problemet for italienerne er nok, at de breddemæssigt er et stykke dårligere end Argentina, så en Fognini under par (og det forekommer trods alt ganske ofte) vil gøre det nærmest umuligt for italien at sejre sammenlagt. 

Det ser helt tæt ud i Pesaro

Jeg har meget svært ved at kalde en favorit her, så umiddelbart vil jeg mene, at alt over odds 2 på enten Italien eller Argentina indeholder værdi. Det ligner en klassisk 50/50-duel, men meget kan ændre sig efter torsdagens lodtrækning. Jeg tror f.eks. ikke på, at Lorenzi, hvis han er udset til at spille, kan slå nogen fra Argentinas trup, og viser det sig, at Del Potro ikke er helt klar, så svinger pendulet endog temmelig meget i italienernes retning.