Der er omsider Champions League-fodbold på programmet igen efter en lang pause. Fire ottendedelsfinaler mangler en returkamp, og de bliver alle afgjort, inden ugen er omme. BetXpert giver dig her optakt og odds på de fire kampe. 

Europas fineste klubturnering er langt om længe tilbage efter næsten fem måneders stilstand grundet den globale pandemikrise, der stadig hærger i store dele af verden. Det kommer også til at kunne mærkes i den resterende del af Champions League-sæsonen, der bliver afviklet på 16 dage i et slutrundeformat med kun en knockout-kamp gældende fra kvartfinalerne. Alle kampe fra kvartfinalerne og fremad bliver spillet i Portugal, hvor finalen finder sted på Estádio da Luz i Lissabon, der til dagligt er hjemmebane for Benfica og som har afholdt en enkelt Champions League-finale før. Det var tilbage i 2014, hvor Real Madrid slog Atlético Madrid efter forlænget spilletid.


De fire ottendedelsfinaler, hvor returkampen endnu ikke er spillet, afvikles som normalt på klubbernes egne stadions. Dog uden tilskuere og sådan vil det være resten af indeværende Champions League-sæson. Netop de fire ottendedelsfinaler kigger vi på i denne artikel. Der spilles to kampe fredag og de sidste to dagen efter.

Juventus - Lyon

På Allianz Stadium i Torino tørner Juventus og Lyon sammen fredag aften klokken 21.00. Første kamp på Parc Olympique Lyonnais endte 1-0 til hjemmeholdet på et mål scoret af midtbanemanden Lucas Tousart, der ikke er tilgængelig for Lyon i returkampen, da hans lejeophold er afsluttet, og han nu er i Hertha Berlin, som han skiftede til i januars transfervindue. Han har dog endnu ikke optrådt for Hertha, da han blev lejet ud til Lyon resten af sæsonen til og med 30. juni. 

Juventus blev italienske mestre for niende gang i træk, og det suveræne italienske mesterhold er da også storfavoritter til at tage sejren mod Lyon. Der har dog været lidt slinger i valsen på det seneste for Maurizio Sarris mandskab. Tre af de sidste fire kampe i Serie A-sæsonen blev tabt, og de endte faktisk kun med at vinde ligaen med et points forspring ned til Inter. Dog er det værd at notere sig, at Scudettoen var i hus med to spillerunder tilbage, og Sarri sparede nøglespillere i de to sidste kampe i Serie A-sæson, der blev tabt til henholdsvis Cagliari og Roma. 

Lyon har, i modsætning til Juventus, slet ikke spillet ligafodbold siden verden for alvor blev ramt af coronaudbruddet. Ligue 1-sæsonen blev nemlig aflyst i slutningen af april måned. Lyon sluttede dermed som nummer syv i rækken. Rudi Garcias mandskab har holdt sig i gang ved at spille en masse træningskampe, og den 31. juli spillede de finale i Coupe de la Ligue, hvor de tabte efter straffesparkskonkurrence til de franske mestre fra Paris Saint-Germain. Danske Joachim Andersen scorede på sit straffespark, men holdkammeraten Bertrand Traoré brændte Lyon sjette spark i straffesparkskonkurrencen, og dermed kunne Pablo Sarabia afgøre finalen, hvis han scorede på sit forsøg, og det gjorde den 28-årige spanier.

Da Lyon Juventus mødtes for over fem måneder siden i første kamp i Frankrig, var det en relativt chancefattig affære, hvor Juventus sad mest på spillet med 61 procent i boldbesiddelse. Lyon havde et hovedstødsforsøg på overliggeren, inden de kom foran ved Tousart i første halvleg. Juve havde to udmærkede muligheder i kampen, men ingen af dem var for alvor tæt på at gå i mål. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Juventus 1,45
Uafgjort 4,80
Lyon 7,75
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,77
Under 2,5 mål 2,10
Hvem går videre? Højeste odds Bookmaker
Juventus 1,90
Lyon 2,05

Odds er senest opdateret onsdag den 5. august klokken 14.00. 

Som odds angiver er Juventus altså pæne favoritter til at vinde fredagens ottendedelsfinale, men det handler ikke kun om at vinde, men om at gå videre i turneringen, og her er det langt mere lige i bookmakernes øjne. Hvis Lyon scorer i kampen, skal Juventus lige pludselig score minimum tre mål for at avancere, og det kan blive svært for Juve, der ikke har for vane at banke masser af mål ind i Champions League. Kun én gang i denne sæson har Juventus scoret over tre mål, og det skete på hjemmebane mod Leverkusen i gruppespillet, hvor "Den gamle dame" sejrede med 3-0. 

Formodede startopstillinger

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Bentancur, Pjanic, Rabiot - Bernardeschi, Higuain, Ronaldo  

Lyon: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet - Depay, Dembele

Juventus må undvære Sami Khedira, Douglas Costa og Mattia De Sciglio til kampen, mens stjernen Paolo Dybala er tvivlsom. Hos Lyon er venstrebacken Youssouf Koné ude med en skade, mens Marcelo og Tete er tvivlsomme.   

Manchester City - Real Madrid

Fredagens anden ottendedelsfinale bliver spillet på Etihad Stadium i Manchester, hvor Real Madrid gæster Manchester City. Første opgør vandt City med 2-1 på mål af Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne. Real Madrid kom ellers foran ved Isco, men det endte helt galt for Los Blancos i slutningen af kampen, hvor også Sergio Ramos så rødt. Det betyder altså, at Real Madrid er uden deres anfører på Etihad fredag aften. 

Første kamp blev spillet den 26. februar, og der er sket meget siden da. Real Madrid sikrede sig det spanske mesterskab foran FC Barcelona, og det mest vindende hold i Champions League-historien har generelt set stærke ud siden genoptagelsen af sæsonen. Det kommer blandt andet til udtryk, når man ser på Real Madrids resultater siden genopstarten. Zidanes tropper har ikke tabt én eneste kamp i La Liga siden pausen, og det var kun i sidste spillerunde mod Leganes, at madrilenerne ikke fuldt udbytte. Det vil altså sige, at Real Madrids statistik lyder på ti sejre og en uafgjort, siden fodbolden begyndte at rulle igen i Spanien. 
Det er dog ikke, fordi Real Madrid har kørt over modstanderne i La Liga, hvor mange af sejrene lyder på et mål, men de er kommet i hus, og der er kommet en vindermentalitet ind på holdet igen. 

For Manchester City har der stort set kun været et mål for øje siden genstarten af sæsonen, og det er at vinde Champions League. Mesterskabet var tabt for længst, og da City tabte FA Cup-semifinalen mod Arsenal, var Champions League den sidste mulighed for at få succes i indeværende sæson. City vandt EFL Cup'en den 1. marts i en finale mod Aston Villa, men det er alt andet lige ikke tilfredsstillende for Manchester City blot at vinde et trofæ og så tilmed EFL Cup'en, der, kan vi vist godt skrive uden at fornærme nogen, er den mindst prestigefyldte titel, man kan vinde som engelsk topklub. 

City gjorde det nogenlunde i de sidste ti spillerunder af Premier League-sæsonen, hvor Pep Guardiolas mandskab vandt otte kampe og tabte to. Mest bemærkelsesværdige sejr kom mod Liverpool, der på det tidspunkt allerede var engelske mestre. City kørte Liverpool over og vandt 4-0 på Etihad mod et Liverpool-hold i stærkeste opstilling vel at mærke. De to nederlag efter genopstarten i Premier League kom mod Chelsea og Southampton. Begge nederlag var på udebane. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Manchester City 1,73
Uafgjort 4,60
Real Madrid 4,50
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,52
Under 2,5 mål 2,75
Hvem går videre? Højeste odds Bookmaker
Manchester City 1,16
Real Madrid 6,50

Odds er senest opdateret onsdag den 5. august klokken 14.00. 

Manchester City er, som det fremgår af oddsene gigantiske favoritter til at gå videre til kvartfinalerne i Champions League, men Real Madrid er et hold, man aldrig skal afskrive. Også selvom de mangler Sergio Ramos til returen og ikke længere råder over Cristiano Ronaldo. Karim Benzema har siden Ronaldos afgang trådt mere i karakter, og den rutinerede franskmand blev Real Madrid-topscorer for anden sæson i træk. Benzema har scoret 21 mål i La Liga i både 18/19- og 19/20-sæsonen. 

Formodede startopstillinger

Manchester City: Ederson - Walker, Fernandinho, Laporte, João Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündoğan - Mahrez, Jesus, Sterling 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Éder Militão, Mendy - Casemiro, Kroos, Modric - Hazard, Vinícius Júnior Benzema

Manchester City må undvære Sergio Agüero og Benjamin Mendy til kampen. Argentineren er ude med en knæskade, mens Mendy har karantæne. Hos Real Madrid er, som tidligere nævnt, kaptajn Ramos ude med karantæne, og Mariano Díaz er ukampdygtig grundet coronavirus. Marcelo er i øvrigt tvivlsom.

FC Barcelona - Napoli

Lørdag aften på Camp Nou mødes FC Barcelona og Napoli, og det må betegnes som en must-win-kamp for Messi og co. Første opgør på Stadio San Paolo endte 1-1. Her kom Napoli foran efter en halv times spil på et klassemål af Dries Mertens. Antoine Griezmann udlignede for Barcelona i anden halvleg, hvor også Arturo Vidal gjorde sig bemærket, da han fik to gule kort inden for samme minut. Den iltre chilener er dermed ude af returkampen med karantæne.  

Inden genopstarten af sæsonen førte FC Barcelona La Liga med to point ned til rivalerne fra Real Madrid. Sådan endte stillingen som bekendt ikke. Real Madrid blev spanske mestre med fem points forspring ned til Barca. Mens Real vandt ti kampe og kun afgav point i sidste spillerunde. Anderledes så det ud for Barcelona, der vandt syv kampe, tabte en og spillede tre uafgjort. 

Derfor er Champions League den sidste mulighed for Barcelona i denne sæson til at få succes. Der har været meget uro omkring klubben den seneste tid, og nogle spekulerer blandt andet i om Lionel Messi kunne finde på at skifte væk fra klubben, han har spillet i gennem hele sin karriere. 

Gæsterne fra Napoli havde en rigtig skidt sæson i Serie A, hvor det blot blev til en syvendeplads. De sluttede dog sæsonen flot af med en 3-1-sejr mod Lazio, hvor Gattuso stillede i noget nær stærkeste opstilling. Fabián Ruiz, Lorenzo Insigne og Matteo Politano kom på tavlen for napolitanerne. 

Den samlede vinder af opgøret møder med stor sandsynlighed FC Bayern München i kvartfinalen.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Barcelona 1,67
Uafgjort 4,20
Napoli 5,30
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,64
Under 2,5 mål 2,32
Hvem går videre? Højeste odds Bookmaker
Barcelona 1,40
Napoli 3,25

Odds er senest opdateret onsdag den 5. august klokken 14.00.

Barcelona har det bedste udgangspunkt forud for returkampen, da de fik et udebanemål med fra Italien og samtidig fik uafgjort. Napoli skal derfor score på Camp Nou for at kunne gå videre. Bookmakerne har Barcelona som pæne favoritter til at gå videre, og det vil da også være en overraskelse, hvis ikke de er at finde blandt de otte kvartfinalister.

Formodede startopstillinger

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Sergi Roberto, Rakitic, de Jong - Messi, Suárez, Griezmann 

Napoli: Ospina - Hysaj, Di Lorenzo, Koulibaly, Mário Rui - F. Ruiz, Demme, Zieliński - Callejón, Mertens, Insigne

FC Barcelona må undvære Sergio Busquets, Arturo Vidal, Ousmane Dembélé og Samuel Umtiti til kampen. Vidal og Busquets er ude med karantæne, mens de to franskmænd er skadede. To andre Barca-franskmænd, Griezmann og Lenglet, er også tvivlsomme til kampen.   

Hos Napoli er Kostas Manolas ude med en skade, mens Maksimovic og Insigne meldes tvivlsomme. 

Bayern München - Chelsea

Den på forhånd mindst interessante ottendedelsfinale må siges at være kampen mellem Bayern München og Chelsea. De tyske mestre vandt overbevisende 3-0 på Stamford Bridge. Serge Gnabry og Robert Lewandowski tegnede sig for Bayerns mål. Gnabry med to og den polske topscorer med en enkelt og to assists. 

Det ligner derfor en umulig opgave for Frank Lampards tropper at få vendt kampen til et samlet avancement. Dels fordi Bayern München af flere er udråbt til turneringens største favorit, men også fordi Chelsea i denne sæson ikke helt har holdet til at bide skeer med de bedste.  

Bayern har spillet 11 betydningsfulde kampe siden genopstarten, og de er alle blevet vundet. Bayern har dog ikke været i aktion i en betydningsfuld kamp siden 4. juli, hvor de vandt pokalturneringen med en 4-2-sejr over Leverkusen i finalen. 

Chelsea derimod har spillet gennem hele juli måned, og den seneste betydningsfulde kamp for The Blues var FA Cup-finalen mod Arsenal, som de tabte med 2-1. Det var i øvrigt tredje gang, at Chelsea tabte en FA Cup-finale til netop Arsenal. 

Da Chelsea vandt Champions League i 2012, skete det netop mod Bayern München og endda også på Allianz Arena, men det vil være en gigantisk overraskelse, hvis ikke Bayern formår at holde den samlede føring. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Bayern München 1,39
Uafgjort 5,75
Chelsea 8,50
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,44
Under 2,5 mål 3,00
Hvem går videre? Højeste odds Bookmaker
Bayern München 1,01
Chelsea 81,00

Odds er senest opdateret onsdag den 5. august klokken 14.00.

Som oddsene også tydeligt indikerer, er der ikke megen tro på, at Chelsea får endnu en succesoplevelse på Allianz Arena i denne omgang. Bayern er kæmpefavoritter til at gå videre til kvartfinalen, hvor Barcelona eller Napoli venter. 

Formodede startopstillinger

Bayern: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Thiago, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

Chelsea: Caballero - Rüdiger, Christensen, Zouma - James, Kovavic, Barkley, Emerson - Mount, Giroud, Hudson-Odoi

Bayern må undvære Benjamin Pavard, der er skadet. Hos Chelsea er skades- og karantænelisten lang. Marcos Alonso er Jorginho er ude med karantæner, mens Pulisic, Azpilicueta og Loftus-Cheek blandt andre er ude med skader. Derudover er N'Golo Kanté og Willian tvivlsomme. 

Du kan følge alle Champions League-kampe direkte på Viaplay og TV3-kanalerne 3+ og TV3 Sport.