Champions League-gruppespillet står for døren. Vi har taget et kig på grupperne, holdene og oddsene.

Så skal vi til det igen! Champions League - turneringen med deltagelse af Europas absolutte tophold og arena for historiske opgør mellem de største kæmper på tværs af landegrænser.

Barcelona fejede al modstand til side sidste sæson og betegnes igen i år som favoritter til at vinde turneringen. Landsmændene fra Real Madrid følger lige efter, mens de engelske mestre fra Manchester United også forventes, at være med til det sidste.

Både Barcelona og Manchester United er kommet på overkommelige opgaver i deres respektive grupper, mens Real Madrid skal på en lidt sværere opgave i Gruppe D, hvor Lyon, Ajax og Dinamo Zagreb venter.

Turneringens Gruppe A må nok betegnes som den stærkeste gruppe med Bayern München, Villarreal, Manchester City og Napoli, men førsteseedede Arsenal får det bestemt heller ikke nemt i Gruppe F, hvor man møder Marseille, Olympiakos og Dortmund.

Hermed følger et kort oprids over de bedste odds på vinderne af turneringen og dermed en gennemgang af hver enkelt gruppe og holdene heri.

 

ODDS

 

Favoritterne:

Barcelona 3 (betsson* & expekt*)

Real Madrid 6 (Ladbrokes)

Manchester United 8 (188bet)

Chelsea 12 (bwin*)

Manchester City 12 (bwin*)

Bayern München 22 (betsson*)

AC Milan 26 (Sportingbet)

Arsenal 30 (betsson*)

Inter 35 (betsson*)

Dortmund 40 (betsson*)

FC Porto 40 (betsson*)

 

OPTAKT

 

GRUPPE A

Bayern München

Villarreal

Manchester City

Napoli

Gruppe A må nok vurderes som lodtrækningens stærkeste gruppe med fire hold der alle råder over klassespillere med europæisk erfaring.

Bayern München mangler ikke motivation forud for denne omgang Champions League. Man tabte som bekendt finalen i 2010 og vil meget gerne revanchere denne bedrift i år, da finalen spilles på Allianz Arena.

Under den nye træner Jupp Heynckes fik man en slingrende start på Bundesliga-sæsonen, men har i de seneste uger sat sig igennem og ligner igen et bud på en vinder. Heynckes har forsøgt at skabe et stærkere defensivt fundament og med Manuel Neuer i målet, er det muligt det kan lykkes at få lukket af for den defensiv der ofte har kostet dem i Champions League.

Offensiven fejler intet og er alle mand klar, er der meget få hold der kan matche Bayerns offensive spil.

Villarreal er i Champions League for tredje gang, men har længe gjort det godt i Europa League/UEFA Cuppen og sidste sæson blev det til en semifinaleplads, da man røg ud til de senere vindere fra FC Porto.

Den Gule Ubåd råder over et fremragende angreb med Rossi og Nilmar, det svage punkt synes derfor at være i forsvaret. Hjemme på El Madrigal er Villarreal dog utrolig stærke og seks point hentet på eget græs virker ikke helt udenfor sandsynlighedens grænser.

Manchester City's stjerner skal nu for første gang i krig i Champions League efter man blev slået ud af Dynamo Kiev i sidste sæsons Europa League. Skeptikere stiller stadig spørgsmålstegn ved om Mancini er den rette mand til at få de mange stjerner til at arbejde sammen. 

En ting er dog sikkert; bredden er der til at kunne gøre sig gældende i flere turneringer på samme tid og med navne som Edin Dzeko, Sergio Aguero, Carlos Tevez og David Silva, er Manchester City et hold man aldrig kan afskrive.

SSC Napoli havde sin bedste sæson i næsten 20 år, da man blev treer i Serie A. Som Villarreal, har Napoli stor fokus på det offensive spil og stiller i en noget ukonventionel 3-4-2-1 formation med wingbacks. Når det fungerer kan Napoli's spil være en fryd for øjet, men taktikken har også sin mangler.

Træner Walter Mazzari har relativ lidt erfaring og har aldrig trænet et CL-hold før, og sidste sæson så vi også hvordan holdet havde problemer mod de større hold (man blev bl.a. slået ud af Villarreal i EL), men med stjerner som Lavezzi, Hamsik og Cavani skal holdet bestemt frygtes.

 

GRUPPE B

Inter

CSKA Moskva

Lille

Trabzonspor

Inter er storfavoritter til at gå videre fra gruppen. Holdet er godt besat på alle pladser og formåede at holde Manchester United fra Wesley Sneijder. I angrebet kan folk som Diego Forlán, Diego Milito og Mauro Zárate skabe skræk og rædsel for de fleste forsvarer.

Holdet har måtte sige farvel til Samuel Eto'o, men ser ud til at være godt dækket ind i offensiven.

Otte ud af de sidste ni gange har Inter kvalificeret sig til knockout-fasen, og igen i år er forventningen at italienerne går videre uden de store problemer.

CSKA Moskva var sidst i Champions League i 2009/10-sæsonen hvor det blev til en rekordplacering i form af en kvartfinaleplads. Russerne har bestemt en mulighed for videre avancement (mange hold har det svært når de gæster Moskva), men at det skulle blive til en gentagelse af 09/10 er svært at se. 

Holdet må nemlig undvære førstekeeper og anfører, Igor Akinfeev, i hele sæsonen, mens Keisuke Honda (midt) og Tomas Necid (angreb) er ude til omkring december.

Lille havde en super sæson, da man satte både Marseille, Lyon og PSG til vægs i kampen om det franske mesterskab. Det er fjerde gang, at Lille er at finde i Champions League og franskmændene har aldrig tabt en hjemmekamp i CL-gruppespillet.

Til denne sæson har man sagt farvel til et par vigtige spillere, men handlet fornuftigt ind og holdet kan bestemt være med i kampen om det videre avancement.

Trabzonzpor er for første gang med i CL-gruppespillet og dét selvom de tabte samlet til Benfica i playoffs. Holdet er kommet ind som en erstatning for Fenerbahce, der blev trukket ud af turneringen af det tyrkiske fodboldforbund.

Selvom det vidst nok før er sket, at et hold er kommet med på et wildcard og vundet hele turneringen (92, anyone?), levnes tyrkerne ikke mange chancer for videre avancement fra Gruppe B. Det er dog aldrig nemt at spille udekampe i Tyrkiet og med folk som Burak Yilmaz, Halil Altintop og Paulo Henrique, har tyrkerne da også folk der kan bide fra sig.

GRUPPE C

Manchester United

Benfica

Basel

Otelul Galati

Manchester United har trukket hvad der på papiret ligner en overordentlig overkommelig gruppe og må forventes, at nå knockoutfasen uden de store problemer. Holdet har allerede imponeret stort i Premier League, omend på en lidt billig baggrund.

Man har fået handlet fornuftigt ind i transferperioden, men fik ikke den midtbanedynamo man hungrede efter. Holdet kan derfor se lidt tyndt besat ud på den centrale midt, men i gruppespillet bør det ikke blive noget problem.

Benfica nåede hele vejen til semifinalen af Europa League sidste sæson, hvor man dog blev slået af landsmændene fra Braga. Man var dog også en tur i CL, men i en tid hvor det gik dårligt i alle turneringer for portugiserne. På udebane havde holdet store problemer og fik slet ikke scoret i de tre gruppekampe. På eget græs slog man bl.a. Lyon 4-3.

Det portugisiske hold er stærke i offensiven, men har visse defensive mangler. Der bliver spillet efter devisen "angreb er det bedste forsvar", hvilket kan komme til at koste mod de stærkere hold. Benfica ligner dog et godt bud på en kvalifikant til de videre runder.

Basel er med i CL for fjerde gang, men er kun gået videre fra gruppespillet en enkelt gang. Skal der laves om på den statistik kræves der nok en sejr i åbningskampen mod rumænerne Otelul Galati. Det bliver dog ikke en walkover, for sidste sæson tabte man åbningskampen til et andet upåagtet rumænsk hold, CFR Cluj.

Basel råder over en god blanding af unge og erfarne spillere. Xherdan Shaqiri og Yann Sommer imponerede i U21-slutrunden, mens Alexander Frei og Marco Streller er de erfarne herrer i angrebet.

Otelul Galati er et noget ubeskrevet blad i europæisk fodbold, selvom de to gange har været i Europa i forbindelse med deltagelse i Cup Winners Cup og UEFA Cuppen. Begge gange blev det dog til exit i første runde.

Sidste sæson vandt man det rumænske mesterskab for første gang i klubbens historie, men CL ligner en uoverkommelig opgave for holdet der hovedsageligt består af rumænere hvis samlede værdi på transfermarkedet overgås af ét af Manchester Uniteds indkøb denne sæson.

GRUPPE D

Real Madrid

Lyon

Ajax

Dinamo Zagreb

Real Madrid har vundet CL intet mindre end ni gange, men vi skal tilbage til 2002 for at finde sidste gang holdet kunne hæve pokalen. Sidste sæson blev man slået ud i semifinalen af rivalerne fra FC Barcelona.

Holdet har hentet et par forstærkninger ind og ser rigtig stærke ud på papiret. Jose Mourinho fik spillet til at køre i slutningen af sidste sæson og måske dette er året hvor Real Madrid igen kan triumfere i Champions League?

Lyon blev kun treer i den franske liga sidste sæson, men er endnu engang at finde i Champions League. Her har holdet været stabiliteten selv og er avanceret fra gruppespillet de sidste otte sæsoner i træk.

Holdet har dog ikke den styrke de har haft de seneste sæsoner og især bredden ser tynd ud i truppen. De 11 startende er dog stadig verdensnavne, men der er ikke råd til mange fejl hvis man skal sikre sig avancement for niende sæson i træk.

Ajax vandt ligaen sidste sæson, i en knivskarp dyst mod Twente og PSV. I år er man startet godt med 13 point i fem kampe, men om man har truppen til at kæmpe med i Champions League er stadig et spørgsmålstegn.

Man har sagt farvel til keeper Stekelenburg, men råder over en stærk midtbanetrio i form af Siem de Jong, Christian Eriksen og Theo Janssen. I angrebet har man Sulejmani og islændingen Kolbeinn Sigthorsson; unge spillere med potentiale, men ikke just navne der signalerer europæisk topklub.

Dinamo Zagreb er gruppens markante outsider. Holdet har været gennem tre kvalifikationsrunder for at nå til gruppespillet (slog bl.a. HJK og Malmø FF) - et sted man ikke har været siden 1999.

Holdet består hovedsageligt af kroater og den store profil er den brasilianskfødte Sammir, der på den offensive midt leverede 10 scoringer og 7 assists i ligaen sidste sæson og scorede tre og lagde op til to i kvalifikationen. Med en stærk holdindsats kan Zagreb måske få noget ud af hjemmebanefordelen, men ellers ligner holdet denne gruppes bundprop. 

 

GRUPPE E

Chelsea

Valencia

Bayer Leverkusen

Genk

Chelsea er de absolutte favoritter til at toppe gruppen. Med navne som Lampard, Terry og Drogba har man et af  de mest erfarne hold i turneringen og det kan vise sig vigtigt. Derudover har man spændende folk i Juan Mata og Lukaku, samt en Fernando Torres der i topform er én af verdens bedste.

Med den nøjeregnende Villas Boas i spidsen kan Chelsea meget vel gå langt i CL - en turneringsform der kræver den taktiske snilde portugiseren besidder.

Valencia sluttede treer i sidste sæsons La Primera og præsterede særdeles godt på udebane. Kan man videreføre det til Champions League, hvor der skal kæmpes for hvert point, har man en god chance for videre avancement.

Som så mange andre spanske hold er Valencias styrke deres angreb, mens defensiven synes noget usikker. Dét kan komme til at koste i en så stærk turnering som CL, og skal man gå langt i turneringen er det et problem man skal tage sig af.

Bayer Leverkusen skal kæmpe med Valencia om andenpladsen. Tyskerne er med i turneringen for første gang siden 2005 (kun Rene Adler og Castro var med dér). Holdet har fået ny træner i Robin Dutt, der har fået sat skik på defensiven på det seneste, så man nu både råder over en god defensiv organisation og et stærkt angreb.

Holdet er dog temmeligt uerfarent CL-mæssigt, men man kan håbe på at en mand som Michael Ballack kan bidrage med erfaring i denne turnering.

Genk ser ud til at få sin sag for i Gruppe E. De belgiske mestre er med i turneringen for første gang i 10 år og må formodes, at slutte på sidstepladsen i gruppen.

I den hjemlige liga er man ikke startet for godt og ligger efter seks kampe på 8. pladsen med kun ni point. Den nye træner, Mario Been, ser derfor ud til at få sin sag for i både den hjemlige liga og Champions League - og det kan komme til at koste.

GRUPPE F

Arsenal

Marseille

Olympiakos

Dortmund

Arsenal har ikke trukket en en let gruppe og skal præstere for at kvalificere sig til den videre fase. Det var ellers lige ved det slet ikke lykkedes at nå gruppespillet, da man over to kampe spillede 3-1 med Udinese.

Arsenals mandskabsproblemer er tydelige for enhver og kommer til at starte turneringen uden Vermaelen og Wilshere. Med Arsenals hjemlige problemer in mente bliver det spændende at se hvordan den unge og nye trup klarer sig i CL. En førsteplads er slet ikke givet.

Marseille sluttede toer i Ligue 1 og har til denne sæson forstærket truppen med flere tilføjelser. Det er femte sæson i træk, at franskmændene deltager i turneringen og med Didier Deschamps ved roret, er det bestemt et hold af en vis styrke.

Rémy, Ayew og Gignac udgør et stærkt trekløver i offensiven, men Ayew er dog ude i første gruppekamp pga. en skade.

Over hele linjen har Marseille en solid trup og bør kunne kæmpe med om en top 2-placering.

Olympiakos er ofte at finde i Champions League. Fra 1997 og 11 år frem var man at finde i turneringen, men kun tre gange i 12 forsøg er det lykkes holdet at nå videre fra gruppespillet.

Den økonomisk trængte klub råder dog ikke over den stærkeste trup og flere af spillerne er ved at være godt oppe i årene. Hjemme i Grækenland kan man dog skabe rammerne for en stærk hjemmebane, men det vil alligevel overraske gevaldigt hvis grækerne gik videre.

Dortmund havde stor succes sidste år da man vandt det tyske mesterskab i overlegen stil. De unge og godt kombinerende tyskere imponerede alle og det bliver spændende, at se hvordan et så ungt hold klarer sig i Champions League.

Denne sæson har været en blandet affære for Dortmund og holdet ser ud til at lide en smule under Nuri Sahins afgang til Real Madrid og Lucas Barrios skadesfravær. Holdet har dog vist, at de stadig hører til i Tysklands top og må bestemt regnes som en kandidat til videre avancement.

GRUPPE G

Porto

Shaktar Donetsk

Zenit

Apoel

Porto har trukket en på papiret ret overkommelig gruppe, men udebaneture til Ukraine og Rusland er aldrig rare. Europa League-vinderne råder over en trup med masser af kvalitet, men skal denne sæson klare sig uden træner Villas Boas og Falcao, der er draget på nye eventyr.

Alligevel må holdet betegnes som favoritter til at vinde gruppen.

Shaktar nåede rekordlangt i sidste sæsons Champions League, da man blev slået ud af kvartfinalerne af Barcelona. Ukrainerne vandt UEFA Cuppen i 2009 og er ret bevendte i europæisk sammenhæng.

Med en defensiv næsten udelukkende bestående af ukrainere og en offensiv næsten kun brasilienere, kan holdet både klare sig forsvars- og angrebsmæssigt.

Hjemme i Ukraine står man stærkt og holdet bør være i stand til at konkurrere med om det videre avancement.

Zenit er i gruppespillet for anden gang i klubbens historie - første gang i 08/09, samme sæson som man vandt UEFA Cuppen. Ligesom Shaktar er holdet stærke hjemme, men kan få problemer på fremmed græs.

Lodtrækningen har ikke været alt for ond ved Zenit og en plads i knockout-fasen synes ikke uden for rækkevidde, selvom truppen ikke indeholder decideret international klasse.

Apoel er for anden gang i klubbens historie, at finde i Champions League-gruppespillet, siden man i 09/10 slog FCK ud af playoff-kampen. Det år havnede man i en svær gruppe med Chelsea, FC Porto og Atletico Madrid, men formåede alligevel at hente to uafgjorte mod Atletico og 2-2 i sidste kamp på Stamford Bridge (Chelsea var dog videre).

Denne gang ser gruppen noget mere overkommelig ud og man kan måske hente et resultat hér og dér, men med ex-FCK'eren Ailton som den nok største profil mangler holdet en del.

GRUPPE H

Barcelona

AC Milan

Bate Borisov

Viktoria Plzen

Barcelona regnes igen som de absolutte favoritter og et kig på gruppen sænker ikke denne favoritværdighed.

Holdet spillede blændende fodbold sidste sæson og var noget nær ustoppelige, og med indkøbet af Fabregas og Alexis Sanches er truppen bestemt ikke blevet svagere.

Barcelona har ikke tabt en åbningskamp i gruppespillet siden man i 1997 tabte til Newcastle.

AC Milan kan også se sig tilfredse med denne lodtrækning. Man får lov at prøve sig selv mod ét af turneringens bedste hold og bør derudover have let adgang til knockout-fasen.

Holdet har klassespillere på alle pladser og et hav af rutine, men alligevel mangler der ét eller andet før man kan blande sig den absolutte top. Med Pato, Robinho, Cassano, Inzaghi og Ibrahimovic har man ét af turneringens stærkest besatte angreb og flasker det hele sig for italierne, kan de måske blande sig i ræset om at gå hele vejen.

Bate fra Hviderusland har været igennem en lang kvalifikation for at nå gruppespillet, som man også nåede i sæsonen 2008/09. Her drillede man Juventus og hentede uafgjort to gange mod italienerne (og en enkelt mod Zenit), men sluttede alligevel på sidstepladsen.

Med meget få undtagelser består truppen udelukkende af hviderussiske spillere, der nok ikke forventer at kunne spille med om det videre avancement. Med lidt held kan holdet dog kvalificere sig til Europa League alt afhængigt af hvordan det går mod Viktoria Plzen.

Viktoria Plzen er for første gang nogensinde at finde i Champions League-gruppespillet. På vejen hertil sendte man overraskende Rosenborg og FCK ud i mørket og de tjekkiske mestre viste, at de ikke var en walkover der bare skulle overstås.

Som Bate, består Plzen hovedsageligt af spillere fra den hjemlige liga og holdets ambition rækker til en eventuel plads i Europa League. I den hjemlige liga er man ikke startet så godt, med kun 10 points i seks kampe.