BetXperts esportsekspert, Eagles, kigger i denne artikel frem mod CS-turneringen BLAST Premier Global Finals, og han har stor fidus til Vitality i turneringen. 

BLAST Premier Global Finals-turneringen er en af de større på grund af pengesummen, der er tilknyttet turneringen. Det er måske ikke den turnering, som betyder mest for holdene på året, men når det er sagt, så ser vi seks hold fra top-10, der deltager. Feltet er altså stærkt, og alle ville nyde godt af at starte sæsonen med et trofæ til skabet.


Nu har alle de store hold holdt en pause og er klar med fornyet energi. Der har været forskellige udskiftninger på holdene. Så imens andre kører med et lineup med seks mand, så har andre valgt at udskifte på de vigtige positioner. Andre hold har måttet tage sig til takke med en stand-in, så det kan blive en turnering, hvor de to største hold vil dominere - her tænker jeg på Astralis og Vitality.

Odds på BLAST Premier Globals Finals: Vinderen

Herunder finder du de bedste odds på den store Counter-Strike-turnering. Længere nede i artiklen finder du et spilforslag fra Eagles.

Hvem vinder turneringen? Højeste odds Bookmaker
Astralis 2,40
Vitality 3,15
Natus Vincere 6,00
G2 Esports 15,00
FURIA 15,00
Team Liquid 21,00
Evil Geniuses 25,00
Complexity 30,00

Odds er senest opdateret mandag den 18. januar klokken 12.08.

Dette er en turnering, der normalt ville have været spillet på LAN. Grundet covid-19 må vi tage os til takke med lidt online CS, som vi også efterhånden er vant til.

BLAST er en turnering, hvor de to store hold Astrails og Vitality er store favoritter til trofæet - og med rette. Astralis og Vitality er uden tvivl de to hold, som har vist bedst form før julepausen. Derudover er det også de to mest konstante hold, og spillet er utrolig stabilt. Generelt har jeg svært ved at se, hvem der skal kunne udfordre de to storhold.

Complexity, Liquid og FURIA har alle lavet ændringer på holdet op til denne turnering. Complexity og FURIA er blevet nødsaget til at have stand-in med, og hverken Complexity eller FURIA har vist godt spil længe. Det er to hold, som er i en mindre krise, og hvor spillet ikke fungerer.

Liquid har lavet en spændende signing. Fallen er kommet til, og han har erstattet den store stjerne Twistzz. Personligt synes jeg, Fallen er en færdig spiller på scenen. Men på den anden side tror jeg, at han kan give holdet noget ro. Han fylder meget på et hold, og han kan give en masse erfaring fra sig. Jeg er sikker på, at spillere som Grim og Elige nyder godt af tilgangen af Fallen. Jeg har dog svært ved at se nogen af de førnævnte hold udfordre de store i denne turnering.


Spilforslag fra Eagles

Herunder kan du se ekspertens spilforslag til turneringen.

Vitality vinder turneringen: Odds 3,15 hos Danske Spil*

Mit konkrete spiltip: Jeg er endt på Vitality til at vinde turneringen. Odds 3.15 kan hentes hos Danske Spil*. Vitality er et af de få hold som normalt sidder tungt på både Astralis og Navi. Det er forventeligt, at det er de to hold, som Vitality skal slå for at vinde turneringen. Zywoo og Co. er bare et hold, som besidder det hele. Derudover har de Nivera som sjettemand, som altid kan blive skiftet ind. Niveauet er højt, og det har det været i de fleste turneringer, som Vitality har deltaget i. Vitality plejer at være klar fra start efter en længere pause. Det er noget, Astralis nogle gange halter med. Astralis har været et hold, som har kæmpet lidt med at være i topform fra start af. Men Astralis plejer dog at ramme formen, når de skal.

Holdnyt

BLAST bliver afholdt henover fem dage. Turneringen starter tirsdag den 19/1 og afsluttes søndag den 24/1. Vinderen stikker af med 600.000 dollars. I alt er der præmier for 1 million dollars, så der er rigeligt at kæmpe for.

Lad os kigge på de forskellige hold i turneringen:

Astralis:
De danske vikinger prøver at komme tilbage på det gode gamle Astralis-niveau. Personligt tror jeg aldrig, vi kommer til at se dem så gode igen. Ja, de ligger nummer 1 i verden, og det er også positivt, men jeg synes, at flere bærende spillere er faldet i niveau henover 2020. Havde 2021 været et LAN-år, så tror jeg, vi ville se Astralis lide. Men nu er det hele online, og det kommer de til at nyde godt af. Astralis er et af de bedste hold, når vi kigger på det taktiske, og de har en af verdens bedste trænere i form af Zonic.

Zonic og Gla1ve er, hvis man skal tro på rygtet, den duo som bruger mest tid på taktik og lignende. Det ses også fra kamp til kamp. Der er altid ændret på nogle småting her og der. Astralis teamplay og fire-power er noget af det bedste, vi ser på scenen. Selvom de måske ikke er det hold med de fleste individualister, så er de lavet af et stof, mange ikke kan følge. Deres kemi og erfaring findes næsten ikke bedre.

Vitality:
Den franske hær kommer fra et godt 2020. Spillet blev kun bedre, jo længere hen i 2020 vi kom. Vitality er bygget godt op med erfaring og raw talent. Zywoo, Nivera og Misutaa er alle under 20 år og er/bliver nogle af de bedste spillere på scenen. Deres in-game IQ og skill er toppen af kransekagen. De har en in-game forståelse, som mange hold ikke kan matche. Det til trods for at Vitality tit skifter spiller mellem de to map, men det virker bare til, at det spiler og er optimalt gang på gang.

En force, som jeg synes Vitality har, som de andre hold tit mangler, er, at de er klar fra start. Førhen var jeg nervøs for deres fundament. Men det virker til at en sjettemand og en fremragende slutning på 2020, har ændret min holdning. De kører bare videre på deres gode spil og er klart en af forhåndsfavoritterne i denne turnering. Et hold med hele pakken, der vil gøre ondt på alle hold. Jeg ser Vitality som favorit sammen med Astralis.

Navi:
Jeg ville ønske, at Navi spillede bedre, end de gør. Deres resultater er bare afhængige af, at s1mple går amok. Leverer han ikke sine +30 kills pr map, så lider Navi. Det er et hold, som har behov for, at alle stepper en del procenter op. Gør de ikke det, så står der talentfulde spillere klar til at overtage pladserne. Her taler jeg om Navis ”ungdomshold”. Navi har hele pakken, når de spiller som en enhed, og alle leverer. De mangler en del på det mentale plan, men kan de holde tungen lige i munden og bevare optimismen ligegyldigt, hvad man som hold kommer bagud med.

De kunne derfor sagtens overraske. Navi plejer altid at levere en fin præstation mod de bedste hold, men jeg ser Navi få det svært. De møder Liquid i første kamp, og vinder Navi der, så kan det være Vitality, som står som næste udfordrer.

Liquid:
Uha uha, hvilken vej går dette hold? Liquid har uden tvivl holdet til at overraske lidt her og der. Men de får mange problemer i denne turnering. Twistzz, der var en af holdets bedste spillere, er stoppet og er blevet erstattet med Fallen. Fallen er en spiller, som ikke har spillet en kamp i fire måneder. Personligt har jeg lidt svært ved, at se hvad han laver på holdet. Men måske Fallen og Co. overrasker. Liquid har ikke haft lang tid til at finde hinanden. Dette er lidt en gratis turnering for dem. Jeg har svært ved at se, hvordan Liquid skal kunne gøre sig gældende. De har en svær kamp mod Navi, og skulle de vinde, så kan det hedde Vitality. Individuelt har Liquid gode spillere, men har svært ved at se dem gøre sig gældende mod de etablerede hold.   

G2:
Dette hold kan overraske. G2 har et af de mest interessant lineups i min optik. Jeg håber virkelig, de kan få det til at fungere. Fungerer dette G2 lineup ikke i nær fremtid, så kan det være sidste chance for flere spillere såsom Kennys og Amanek. Jeg håber, at tilgangen af Niko samt en længere pause kan gøre underværker. Personligt tror jeg kun, at G2 er blevet bedre, men det må tiden vise. G2 er et hold, som kan udfordre alle gode hold. De har spillerne med det høje topniveau, og taktisk er de gode. En fin map pool. Og så er de et hold, hvor alle har prøvet alt. Erfaringen er enorm, og det skal kunne ses i de pressede situationer. En god start mod FURIA, skal være deres vej mod en god turnering. Jeg ser selv G2 løbe nemt forbi FURIA med en 2-0 sejr. Derefter burde det blive Astralis, som står for skud.

Complexity:
Av av, kan jeg starte med at sige. Complexity lider og har gjort det længe. Der er ikke meget, der spiller for dem. Det eneste, dette hold kan være stolte af, er, at BlameF ramte en 6.-plads på HLTV top-20. Complexity har op til denne turnering stand-in med i form af Jugi. Jeg ser dem som chanceløse i denne turnering. Det er et hold, som skal tage denne turnering som en omgang træning, og så kan de takke for at have været med. Der skal findes noget ro på holdet, og så skal en fast femtemand findes hurtigst muligt.

FURIA:
FURIA har holdet på plads. De har bare ikke fået deres nye mand med til denne turnering. Så de har været nødsaget til at finde en stand-in i form af Honda. FURIA har kæmpet med spillet den seneste tid, og det vil de fortsætte med. Der vil gå måneder, før de igen viser tænder. FURIA har en vild spillestil, som har givet holdet fine resultater. Taktisk ser jeg dem ikke som særligt stærke. Men de har så vild en fire-power, som er svær at lukke ned for. Deres måde, de går til kampene på, er speciel. Ikke mange hold ved, hvordan de skal tæmmes. FURIA har alt at vinde og intet at tabe. Vi vil se kampe fra FURIAs side, som er vilde som altid, men jeg ser dem få problemer i denne turnering.

Evil Geniuses:
Det bliver så fedt at se dette team tilbage. De har ikke spillet en turnering i cirka to måneder. De har uden tvivl holdet og fire-power til at udfordre alle hold. De har som hold haft en masse tid til at pracce. Derudover har EG holdt fast i samme stamme. EG møder Astralis i første kamp, og her kan jeg godt se EG presse Astralis. Dette bliver absolut ingen walkover. EG skal nu vise, at de godt kan udfordre de bedste hold i verden. De er med taktisk og har individualisterne til at gøre ondt. Rammer EG formen og er forberedte, så er der ingen tvivl om, at Cerq og Co. kan spille med, hvor det er sjovt.