Den amerikanske hard court-sæson går for alvor løs, når der bydes op til dans i den amerikanske hovedstad Washington. Det bliver med spanske Rafael Nadal og generelt et stærkt felt. Klaus F fokuserer traditionen tro på værdi i jagten på et spilforslag.

Det plejer at være voldsomme temperaturer i Washington, hvor vi også har hurtige baner, så det begunstiger de store servere. Nick Kyrgios havde en fest ved denne turnering, da den senest blev afholdt i 2019, og australieren gik også hele vejen til titlen. 


I 2017 og 2018 vandt Alexander Zverev, hvilket underbygger, at de store servemaskiner har optimale betingelser ved ATP Washington. Lodtrækningen er spækket med stærke navne, og det hele toppes med Rafael Nadals deltagelse. 

ATP Washington

Turneringen i Washington er kendt for at kickstarte den store hard court-sæson i USA. Derfor finder store navne ofte vej til Washington. I år er ingen undtagelse, og der venter formentlig en masse kvalitet på de hurtige hard court-baner i USA's hovedstad. Nick Kyrgios er som tidligere nævnt forsvarende mester, og hvis han kan finde samme kvaliteter som i 2019, kunne han godt gentage den succes. Kyrgios blev også en publikumsyndling i 2019 i Washington, da han blandt andet løb ud til en tilskuer ved matchbold i alle sine kampe og lod dem bestemme, hvor han skulle serve på matchbolden. 

Den spanske favorit

Selvom jeg er enig i favoriseringen af Rafael Nadal, så synes jeg, at markedet har tildelt ham lige lovligt meget kærlighed. Odds nede omkring 2.5 på en mand, der ofte har vist sig sårbar på dette tidspunkt af sæsonen, er fornærmende lavt i min optik. Nadal kommer med en monumental skuffelse i bagagen i form af nederlaget til Djokovic ved French Open. Han skal langsomt finde sit momentum igen og toppe i New York til US Open om en måneds tid. Med det in mente, så kan jeg sagtens se, at Nadal får problemer mod de spillere i denne lodtrækning. Derfor finder jeg ikke nok værdi på spanieren, der får sin debut ved ATP Washington. 

De tre farlige forfølgere 

Jannik Sinner skuffede i sidste uge, hvor han tabte i to sæt, men jeg til tilskrive det omstillingsvanskeligheder fra en lang sæson på andre underlag. Italieneren har vist, at han kan finde sit topniveau på hard court. Tidligere i år vandt han en ATP-titel i Australien, og Sinner var også i finalen i Masters 1000-turneringen i Miami. Han har dog en dårlig lodtrækning, da han både har Ruusuvuori og Korda i sine første par kampe. Den lodtrækning holder mig væk fra et spilforslag.

Felix Auger-Aliassime havde endelig fundet formen under græssæsonen og spillede et fremragende Wimbledon. Han kom hurtigt ned på jorden, da han sensationelt tabte mod Purcell ved OL. En eklatant skuffende indsats fra canadieren, der skal forsøge at løfte sig i Washington. Lodtrækningen er optimal, og han bør ramme minimum en semifinale, hvis han præsterer sit højeste niveau. Nederlaget fra OL er dog svært at ignorere, og det kan sidde i kroppen endnu hos Felix. 

Sebastian Korda er en anden ung spiller, der har fået sit gennembrud i år. Korda er søn af den legendariske Petr Korda, der vandt Australian Open i 1998. Moderen var også tennisspiller, og søstrene er nogle af de bedste golfspillere i verden. Dette pres har dog ikke tynget Sebastian, der har stået i to ATP-finaler i år og vundet den ene. Hans lodtrækning er også tricky, og derfor tøver jeg med at komme helt ud over rampen på den unge amerikaner. 

Australiere med god historik

Alex De Minaur gik i finalen ved ATP Washington i 2018, og han var oppe og runde odds 100 inden turneringsstart. Han var dog chanceløs mod Alexander Zverev i finalen. Det er dog australierens favoritperiode på sæsonen, hvor han kan spille på sine elskede hard courts. Han har allerede vundet én titel på hard court i år, og han viste god form på græsset inden Wimbledon. Lodtrækningen er ikke umulig, derfor kunne Minaur godt være et interessant spilobjekt. 

Den forsvarende mester Nick Kyrgios kan spille guddommeligt, som han gjorde mod Kevin Anderson i Atlanta. Han kan så også præstere det stik modsatte i løbet af ingen tid, og det så man mod Cameron Norrie i runden efter. Man ved simpelthen ikke, hvad man får fra den flamboyante australiers side. Han har potentialet til at vinde det hele, men han har på ingen måder udvist en spillemæssigt kontinuitet, der kan berettige et spilforslag på ham. 

Spilforslag til ATP Washington

Jeg kigger mod historik og en mentalitet, der næsten altid garanterer en stærk fightervilje.

Alex De Minaur til at vinde ATP Washington: Odds 13 hos bet365*

Jeg kan godt lide, at Alex De Minaur har en blød opstart i de indledende runder. Her kan han langsomt finde momentum til at gå langt i turneringen.

Man ved næsten med sikkerhed, at Minaur kommer til at give alt på banen - det er måske hans største kompetence. Han er udlært hos Lleyton Hewitt, der havde nøjagtig dette varemærke. Derfor er hans bundniveau højt, og jeg tror, at der skal en meget formstærk spiller til at slå ham her. 

Han har før vist, at han kan lide betingelserne i Washington, og efter en lang græssæson har han fået en god pause. Dette har mange af hans konkurrenter ikke, og nogle af dem har været med ved OL. Det kan blive hans fordel. 

Regnskab:
Spil i alt: 61
Vundne spil: 13
Tabte spil: 48
Profit: 23,98
Tilbagebetalingsprocent: 139