Indendørssæsonen er nået til den sidste Masters 1000 i sæsonen. Paris Masters eller Paris Indoor, som den blev kaldt førhen, er en af de helt store klassikere. Det er samtidig stedet, hvor Novak Djokovic gør comeback, og hvor de sidste pladser til slutspillet skal findes. Klaus F vil lede efter værdi i det franske, der munder ud i et spilforslag.

Der er mange interessante aspekter ved denne turnering, hvor vi igen får samlet verdenstoppen - dog med undtagelse af Rafael Nadal og Roger Federer, der er færdige for denne sæson.

Den forsvarende mester er Daniil Medvedev, men han er ikke favorit, når den serbiske verdensetter Novak Djokovic deltager. De bedste spillere er ved at toppe spillemæssigt op til slutspillet og Davis Cup finalerne i november, hvilket borger for kvalitet den kommende uge.

Du kan finde diverse bonusser fra bookmakerne her.

ATP Paris Masters

Novak Djokovic må trække alle overskrifter i den franske hovedstad i den kommende uge. Først og fremmest bliver det spændende at se, hvilken version af serberen der dukker op efter en turmultarisk sommer med to mislykkede missioner i form af OL og US Open.

Dernæst vil debatten gå på Covid-19-vaccine, som serberen efter alt at dømme endnu ikke har fået. Det kan resultere i, at han ikke deltager ved Australian Open, hvor kravet lige nu er, at alle deltagende spillere skal være vaccinerede. 

Den forsvarende mester Daniil Medvedev kommer også efter en pause, da han ikke har spillet siden Indian Wells. Spørgsmålet er, om det kommer til at koste for de to verdensstjerner, at de ikke har haft noget indendørstennis kontra stort set resten af feltet, der har kæmpet i mindre turneringer de sidste ugers tid. 

Hvem har de bedste kort på hånden?

Hvilket parameter er mest relevant på denne tid af sæsonen, når man skal vurdere spillernes chancer? Er det momentum fra indendørs, mentalt og fysisk overskud efter en lang sæson, historik ved turneringen eller grundkvalitet generelt? Jeg vil vægte momentum og fysisk og mentalt overskud.

Især når jeg ser på Novak Djokovic. Serberen har haft en voldsom sæson, og jeg tvivler stærkt på, at han har det fysiske og mentale overskud til at gå hele vejen her i Paris. Det er heller ikke et  større mål for Djokovic, der har sigte mod slutspillet og Davis Cup. Især sidstnævnte har en stor plads i hans patriotiske hjerte. Fordelen for Djokovic er, at Medvedev og Zverev er landet i samme halvdel. 

Daniil Medvedev har historikken på plads i Paris. Russeren vandt titlen i 2020. Medvedev har dog også haft et krævende 2021, hvor han endelig vandt en Grand Slam i New York. Han har dog ikke lignet sig selv siden, og han meldte da også fra til turneringen på hjemmebane i Moskva i forrige uge. Lodtrækningen i Paris er heller ikke gunstig for Medvedev, der potentiet skal slå både Zverev og Djokovic for at genvinde titlen. 

Alexander Zverev har været uhyggelig i forhold til stabilitet i 2021. Han taber yderst sjældent kampe mod lavere rangerede spillere, og han har lige haft en uge i Wien til at finde sig selv indendørs. Zverev vandt ATP Wien i overbevisende stil, hvilket igen underbygger hans voldsomme stabilitet i 2021. Han kunne dog også godt have presset citronen for meget i løbet af sæsonen, så han måske mangler nogle procenter i det franske. 

Disse tre er favoritterne i Paris, men jeg stræber også efter at finde værdi, da markedet også er dybt bevidst om dette. 

Momentum

Vi kommer ikke udenom Jannik Sinner, når emnet falder på "momentum". Italieneren har vundet Sofia og Antwerpen inden for den seneste måned. Han så dog lidt træt ud i kampen mod Tiafoe i Wien, hvor han måtte forlade turneringen i semifinalerne. Sinner er dog så ekstrem formstærk, at man ikke kan ignorere ham i forhold til aspirant til titlen. Det stramme program gør mig dog skeptisk, når det kommer til Sinner. 

Casper Ruud har nærmest haft momentum hele sæsonen. Nick Kyrgios lavede på et tidspunkt sjov med nordmanden og påstod, at han kun kunne spille på grus - australieren må befinde sig i en skammekrog nu. Ruud har vist i 2021, at han præstere på alle underlag. Hans arbejdsdisciplin er fremragende, og han bliver ved med at bygge på sit spil. Jeg kunne dog alligevel foranlediges til at tro, at han har en begrænsning, når det gælder de bedste i verden indendørs. Derfor lander vi nok ikke flere spilforslag på nordmanden i 2021.

Pilen peger nedad 

Stefanos Tsitsipas har siden nederlaget ved French Open mod Djokovic lignet en skygge af sig selv. Han gav den fuld skrue i den første del af sæsonen og har siden lignet et spøgelse. Nuvel, der har været momenter, hvor grækeren har ramt sit niveau, men aldrig gennem en hel turnering.

Tsitsipas trænger til en pause fra tennis, hvor han også skal få styr på sit bagland. Han får simpelthen ikke kompetent nok vejledning og træning af sin far, der har siddet i boksen gennem hele hans karriere. 

Andrey Rublev virker udkørt efter en tilsvarende hård sæson. Russeren har som tidligere nævnt ikke forstået at "dosere" sin præstationer over en sæson. Nu betaler han prisen og taber uge efter uge. Han ser frustreret ud og ligner ikke den Rublev, vi så i begyndelsen af 2021. 

Jeg har ingen tiltro til disse to spillere og leder efter spots i lodtrækningen imod dem. 

Spilforslag til ATP Paris Masters

Selvom markedet har kalkuleret tyskerens form ind i hans pris, så ser jeg noget edge mod de største konkurrenter her i Paris: 

Alexander Zverev til at vinde ATP Paris Masters til odds 6,5 hos Bet365*

De to største konkurrenter til Zverev i Paris kommer med nogle minusser i bagagen, som får mig ud på tyskeren: Djokovic har været mislykket i to store missioner i 2021, som var OL og US Open. Det må have kostet på den mentale konto. Kan han løft sig og være motiveret i denne Masters 1000? Jeg er i tvivl. 

Medvedev har vundet sin første Grand Slam, og en reaktion på dette er naturlig. Det har vi allerede set ved Indian Wells, hvor han tabte tidligt til Dimitrov. Medvedev har udover Laver Cup spillet én turnering siden US Open-sejren. Det må være en ulempe for russeren.

Ovenstående taget i betragtning, så synes jeg, at Zverev står bedre end sine to konkurrenter. Når han samtidig har haft en uge i Europa indendørs med sejr i Wien, så har han de bedste kort på hånden. Det skal selvfølgelig tilføjes, at hvis Djokovic og Medvedev begge mod forventning rammer deres topniveau, så er dette spil udfordret i forhold til værdi.

Lodtrækningen er ganske fin, og det er vigtigt for mig, at Zverev begynder blødt, hvilket han gør med potentielle modstandere i form af McDonald, Lajovic, Dimitrov eller Khachanov i de første par runder. 

Du kan læse alle eksperttips fra BetXperts ekspertpanel her.

Regnskab:
Spil i alt: 76
Vundne spil: 17
Tabte spil: 59
Profit: 33,56
Tilbagebetalingsprocent: 144