Et nyt storhold i dansk herrehåndbold er en realiatet.

AG Håndbold og FCK's håndboldherrer fusionerer og bliver til AG København fra næste sæson.

Det har FCK's bestyrelsesformand Flemming Østergaard og Kasi Group-direktør Jesper Nielsen, der ejer AG Håndbold, bekræftet på et pressemøde på Nimb Hotel i København.

Målsætningen er at skabe Danmarks dominerende herrehåndboldklub, og ambitionerne er store: Klubben vil spille med i toppen af europæisk håndbold.

Hjemmebane i Brøndby Hallen?
"Målsætningen fremover er at skabe Danmarks dominerede herrehåndboldklub - med ambitioner om ikke alene at blive dansk mester, men også at have en betydende rolle i toppen af europæisk håndbold," sagde Flemming Østergaard på pressemødet.

Alle spillere med kontrakt i FCK Håndbold i næste sæson vil blive tilbudt at fortsætte i AG København, hvor de sammen med AG Håndbolds nuværende og kommende spillere skal trænes af Søren Herskind og Klavs Bruun Jørgensen.

AG København skal træne i Frederiksberg Hallen, og klubbens hjemmekampe bliver i første omgang fordelt mellem Glostrup og Frederiksberg. På sigt vil 'Kasi-Jesper' - som Jesper Nielsen bliver kaldt - gerne, at AG København skal have hjemmebane i Brøndby Hallen.

Mens FCK's herrer altså nu slår sig sammen med AG Håndbold, fortsætter FCK's håndboldkvinder i FCK-regi og vil fortsat både træne og spille sine kampe i Frederiksberg Hallen.

Fakta om AG København
Det nye hold bliver en realitet fra 1. juli 2010

Kasi Group kommer til at eje 56 procent af AG København, mens FCK kun ejer 10 procent. De øvrie ejere er Albertslund IF Håndbold og Glostrup Håndbold.

Flemming Østergaard fra FCK træder ind i bestyrelsen i det nye AG København.

Kilde: sporten.tv2.dk