Blev Adriano bortført? Efter en landskamp for Brasilien vendte Inter-angriber Adriano ikke tilbage til Italien. Han var pist væk, og dramatiske bud på årsagen til hans forsvinden fyldte de italienske (og danske) medier.

Nu viser det sig at det ikke er Adriano der er forsvundet; det er simpelthen hans spilleglæde. I hvert fald hvis det handler om at spille i Italien…

Fest er sjovere end træning

Brasilianske fodboldspillere kan være lidt specielle. Disciplin og flittighed står ikke just højest på kendetegns-listen. Brasserne gør sig mere bemærket ved deres livsglæde og festlige spillehumør, hvor der helst skal være karneval og sambastemning både på og uden for banen.

Et klassisk eksempel er Adriano der har haft en del sære episoder i de seneste år, og José Mourinho render nu sikkert igen rundt i Milano og undrer sig over, hvad der egentlig foregår med Adriano for tiden.

Brasilien tørster efter en målsluger efter Ronaldo har været ramt af alvorlige skader, og der var store forventninger til at Adriano skulle udfylde den rolle på det brasilianske landshold. En Adriano i topform ville måske kunne hjælpe Dunga med at hente VM-titlen i Sydafrika næste år, men alt for ofte i de seneste år har den ellers målfarlige angriber været umotiveret og ude af form.

Ikke desto mindre bliver Dunga ved med at udtage Adriano til landsholdssamlingerne, og også i Inter bliver der taget hensyn til den skrøbelige Adriano. Han har gang på gang, gennem flere sæsoner, fået en ny chance af Roberto Mancini og nu Mourinho i Inter efter dårlige præstationer og disciplinære problemer med udeblivelser fra træninger.

Nu er det nok slut

Nu virker det dog til, at Adriano er fortid i Italien, da den store angriber ikke vendte tilbage til Inter efter Brasiliens VM kvalifikationskamp mod Perú.

Herefter mente den fantasifulde italienske presse, at Adriano måske var blevet kidnappet, men det har vist sig, at Adriano har gemt sig på et hotel i Rio de Janeiro. Adriano vil ikke længere bo i Italien og har tænkt sig at holde en længere pause fra fodboldbanerne.

Den brasilianske presse fangede ham i et åbenhjertet interview, hvor Adriano forklarede den kedelige situation:

”Jeg var ulykkelig i Italien”

”Jeg mistede spilleglæden i Inter. Alle har ret til at være glad, og jeg var ulykkelig i Italien. Jeg ved ikke, om der kommer til at gå én, to eller tre måneder uden fodbold. Jeg vil overveje min karriere. Jeg er glad i Brasilien sammen med mine venner og familie.

Jeg vil gerne forklare, hvad der er sket i de seneste dage. Der har været så meget i aviserne, men alt hvad der er sket, har været velovervejet. Jeg har snakket med min familie, venner og agent. Jeg har intet imod Inter, men jeg kunne bare ikke li´ at bo i Italien. Jeg følte et stort pres, og jeg har levet med dette siden jeg var 18 år…”

Fars dødsfald gav depression

Adrianos karriere har været domineret af flere uheldige episoder udenfor skridtstregerne, hvor farens død i 2004 satte gang i en lang nedtur for Adriano. Det er kommet frem, at Adriano har været plaget af depression siden og har haft vanskeligt ved at finde glæden ved fodbolden. En glæde han så har forsøgt at finde andetsteds.

VM-slutrunden i 2006 afslørede en tung Adriano langt fra topformen, og pressen kunne afsløre en Adriano med høj cigarføring på adskillige diskoteker i selskab med champagne og damer.

Inter sendte sidste år Adriano til São Paulo for at finde topformen, og selvom Adriano genfandt vejen til netmaskerne, så var der stadig bekymringer om hans personlige problemer og specielt hans vennekreds. Adriano er opvokset i slumkvarteret Vila Cruzeiro i Rio de Janeiro og er ofte set til fester med områdets narkobaroner.

”Adriano Imperador”

”Kejseren” Adriano tænker lige nu især på sin rolle som forbillede, hvor han føler, at han har svært ved at leve op til forventningerne fra de mange fans. De vil selvfølgelig helst se deres idol score mål på samlebånd i den brasilianske landsholdstrøje.

”I min barndom fulgte jeg selv de store stjerner, og jeg er ked af at måtte tage denne beslutning. I dag er der mange børn, der råber ”Adriano Imperador” og spiller med mig på playstation.”

Det er endnu uvist, hvad fremtiden bringer for Adriano, der udtaler, at han stadig er fodboldsulten og ønsker at vende tilbage til grønsværen. Han udviser stor respekt for Inter og den behandling, han har fået af klubben. Han har sendt agenten Gilmar Rinaldi til Milano for at foreslå, at lønnen indtil videre bliver suspenderet.

Indtil videre må fansene nøjes med virtuelle Adriano-scoringer på Playstation, men Adriano afslører dog, at han godt kunne tænke sig at gøre comeback hos Rio de Janeiro-klubben Flamengo.