Blog » VM 2014 - Det er nu chancen er der!

VM 2014 - Det er nu chancen er der!
Af Eastern-tipper, Søn. 1. jun. 2014, 02:31
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (4) Til kommentarer

 

 

Hvad får mig til at tro mere (måske i nogles øjne optimistisk meget) på Capellos Rusland i år i Brasilien, end Capellos England i Syd Afrika i 2010?

 

Der er en masse faktorer som er på spil.

 

Capello har aldrig brilleret på landsholdscenen. Tiden i England var en skuffelse for mange, men for mig var det også forventet. Et job som engelsk landstræner tilfører automatisk et vanvittigt pres. Store præstationer er forventet, og du bliver hele tiden fulgt nøje.

 

Rusland - d. 26. juli 2012

 

Efter den gigantiske skuffelse ved EM i Polen & Ukraine i 2012, hvor man var en af favoritterne til at vinde det hele. Men røg ud i gruppespillet. Det startede ellers fantastisk med en 4-1 sejr over Tjekkiet. Og efter en 1-1 uafgjort imod Polen skulle man bare undgå at tabe i sidste kamp mod Grækenland. Men det skete ikke. Et 1-0 nederlag sendte russerne hjem, og det tog lang tid at komme sig over. Daværende landstræner Dick Advocaat trak sig tilbage som landstræner, og et par uger senere betalte man store pengesummer for at hente den gamle ræv Capello til som træner. En mand der er skræddersyet til Ruslands mentalitet og landshold.

 

VM-kval'en:

 

Capellos era startede d. 7 september 2012. Der vandt man i bedste Capello stil komfortabelt 2-0 over upåagtede Nord Irland. Fire dage senere tog man til Ramat Gan for at møde noget stærkere Israel. Men de blev gennemtævet 4-0, og det var for alvor der man sendte et signal til Portugal om at denne her gruppe ikke blev en let en af slagsen.

 

 

Fordi i næste kval kamp den 2. oktober mødtes de to storhold på Luzhniki i Moskva. Der brillerede Cappelo endnu engang, og Rusland vandt 1-0 efter et flot mål af Aleksandr Kerzhakov efter 6.min.

 

Så var tonen sat, men i næste kamp hjemme mod Azerbaijan havde man problemer med at bryde Azerbaijans forsvar ned, og måtte vente til det 84. min hvor Bystrov fik tilkæmpet sig et straffespark som Shirokov køligt

omsatte.

 

Status efter 4 kampe.

 

-12 point

-8-0 målscore

-og en klar førsteplads i gruppen.

 

 

Efter den overbevisende start måtte Rusland vente 8 måneder før næste kval kamp i Lissabon imod Portugal. Her indkasserede Rusland sit første nederlag, og dermed også første mål. Det var en dødbold efter 9. min hvor Postiga fik sidste fod på der bragte Portugiserne foran. Ingen af holdene skabte ekstremt meget efter scoringen, og dermed sluttede den 1-0.

Næste kamp var den 14. August i Belfast imod Nord Irland. Kampen var oprindeligt sat til at blive spillet i marts, men pga. massiv senfald blev den flyttet til August. 

 

Det var her russerne stødte ind i deres første store skuffelse. Et flot hovedstød af Martin Paterson sent i første halvleg sikrede Nord Irland en historisk flot 1-0 sejr over Rusland. 

 

Nu var Portugal lige pludselig igen inde i kampen om 1. pladsen. Og i næste runde stod opgaven på pligtsejr imod Luxembourg. De blev da også sendt hjem med et 1-4 nederlag. Og et par dage senere endnu en pligtsejr imod Israel. Kampen endte 3-1, bla. med et drømmemål fra Kokorin. (LINK spol frem til 1:50).

 

I Oktober 2013 skulle man så møde Luxembourg igen, denne gang på udebane. Der vandt man også sikkert 4-0, og samtidig med at Portugal smed point hjemme imod Israel behøvede man nu bare uafgjort i gruppens sidste kamp ude mod Azerbaijan for at kvalificere sig direkte til Brasilien uden brug af play-off kampe. Lige præcis det skete. En 1-1'er ude imod Azerbaijan (som udlignede i sidste minut) var nok for Capellos mandskab.

 

VM kval gruppe F:

 

Og sådan så tabellen ud til slut. 

 

Team

Pld

W

D

L

GF

GA

GD

Pts

 Russia

10

7

1

2

20

5

+15

22

 Portugal

10

6

3

1

20

9

+11

21

 Israel

10

3

5

2

19

14

+5

14

 Azerbaijan

10

1

6

3

7

11

−4

9

 Northern Ireland

10

1

4

5

9

17

−8

7

 Luxembourg

10

1

3

6

7

26

−19

6

 

Pragtpræstation af Rusland og Capello.

 

 

Hvad skal der til?

 

 

Rutinen er afgørende, og det har den russiske trup masser af. Fordi da Ruslands landshold havde sin storhedstid (EM 2008) og nåede semi-finalen hvor de tabte til Spanien, var fire back kæden sådan set den helt samme. Akinfeev var også på mål dengang, midterforsvar makkerparret Vasiliy Berezutskiy og Sergei Ignashevich var også den samme, venstre back dengang var Yuri Zhirkov er også i VM-truppen i dag, dog spiller han nu venstre kant.

 

Den eneste som ikke er med til sommer fra dengang i forsvaret er Aleksandr Anyukov. Han har mistet sit niveau, og Kozlov og Eschenko er kommet foran ham i køen. Anyukov spillede dog det meste af kval'en. Forsvaret er helt sikkert noget der bliver en faktor for Rusland. De er utrolig vel sammenspillet, og det viste sig også i kval'en hvor de kun lukkede fem mål ind i ti kampe. En utrolig præstation ligegyldigt modstanderen.

 

Midtbanen er ændret en del. Den gamle fire-mands centrale kæde med Semak, Zyrianov, Semshov og Saenko var på toppen af deres niveaumæssige kurve, og har for længst toppet. De tre førstnævnte er alle +35 nu, og Saenko (30) blev nødt til at stoppe sin karriere tilbage i 2010 pga. skader.

 

Den nye midtbane garde består af Denisov, Shirokov, og så på skift Fayzulin/Glushakov. Tilbage i 2008 var Denisov i EM-truppen, men var lige et tak efter den gamle garde på holdkortet. Shirokov var et sent fund i russisk fodbold. Lige nu er han nok Ruslands MVP, men dengang var han lige skiftet fra Khimki til Zenit, men blev alligevel udtaget til EM. Daværende landstræner Guus Hiddink satte ham på en noget uvant position i åbningskampen mod Spanien. En plads i midterforsvaret blev det til, men efter utalige fejl, og et 1-3 nederlag fik Hiddink nok. Efter kampen skældte han forsvaret ud i pressen, og Shirokov blev droppet resten af turneringen. Fayzulin var kun 22 dengang, og var ikke i nærheden af landsholdet. Han fik debut i 2012 imod Elfenbenskysten. Glushakov var også langt fra landsholdet dengang som 21-årig. Han fik først debut i 2011 mod Qatar.

 

Angrebet som i dag består af Zhirkov på venstre, Kerzhakov/Kokorin i midten, og Samedov/Dzagoev på højre, har heller ikke mange gengangere fra dengang. Kun en var med i 2008, og det var Yuri Zhirkov (nævnt tidligere oppe). Kerzhakov blev ikke medtaget i Hiddinks trup til EM 2008. Hans dårlige form i Sevilla og mindre end imponerende sæson i Dynamo Moskva førte til en periode med udelukkelse fra landsholdet, der varede næsten 18 måneder. Kerzhakov blev endelig bragt tilbage i truppen i maj 2009 til en VM-kval kamp i mod Finland i Helsinki. Samedov var ligesom Shirokov et sent fund. Tilbage i 2008 spillede han i FC Moskva (nu konkurs) og ikke i nærheden af landsholdet. Han fik debut i 2011 i mod Slovakiet i en EM-kval kamp. Dzagoev var kun 17 år i 2008, men er nu helt sikkert et kæmpe talent. Dog hæmmer hans mentale indstilling fremgangsniveauet både på og uden for banen. Men holdet er velsammenspillede, og har spillet sammen siden 2012 (hele holdet).

 

Angrebet dengang bestod af Arshavin i en 10'er rolle lige bagved Roman Pavlyuchenko. Begge spillere har forlængst toppet, og ingen af dem er at finde i Ruslands bruttotrup i år.

 

 

Belgien som er i gruppe med Rusland har jeg på fornemmelsen fejler. Der ligger et enormt pres på deres skuldre, alle forventer noget af dem. Men det er en flok gode individer, og ikke et gennemspillet hold. De har ikke nok rutine, og desuden er Marc Wilmots længder efter Fabio Capello i at levere taktiske genistreger.

 

Capello elsker at arbejde med rutinerede spillere, og han kunne ikke ønske sig et mere gennemrutineret hold end Rusland. Et andet problem for Belgien efter min mening er at deres spillere er spredt ud over hele Europa, og er meget lidt sammenspillet. Alle undtagen stortalentet Cheryshev i Ruslands bruttotrup spiller i Rusland. Og mange af dem i Zenit, Dynamo og CSKA.

 

Den russiske liga har også haft en lang vinterpause, og spillerne har ikke været overbelastet i foråret som mange af Belgiens Premier League spillere har været. Når man ser på hvordan russerne i nyere tid har fået succes, har det været via strenge og velorganiserede trænere. Der er nok intet bedre eksempel end Capello.

 

Folk har let ved at glemme at det her hold sluttede over Portugal i kval’en, og kun lukkede 5 mål ind i hele kval’en, og jeg ser dem som større favorit til at vinde gruppen end Belgien. Det er fordi jeg ”stoler” mere på Rusland og Cappelo end Belgien og Wilmots.

 

 

1/8 FINALE

 

Hvis vi så antager at de går videre fra gruppen som 1'er. Så skal de møde Nr. 2 i Gruppe G, som er enten Tyskland, Portugal, Ghana eller USA. Jeg forventer at Tyskland går videre som 1'er, og Portugal som 2'er. Hvilket giver match-up'et Rusland-Portugal.

 

Rusland har vist de har godt styr på Portugal, især Ronaldo. Portugals eneste farlige våben over de to kampe i kval'en var dødbolde (hvilket også bragte dem en 1-0 sejr). Men den kamp ser jeg som 55-45/60-40 i Russernes favør.

 

 

1/4 FINALE

 

Hvis Rusland slår Portugal og går videre til kvart-finalen. Skal de enten møde vinderen af gruppe F, eller 2'eren fra gruppe E

 

Gruppe F:

Argentina, Bosnia, Iran, Nigeria.

 

Det er ret åbenlyst hvem vi tror på 1'er her.

 

Gruppe E:

Schweiz, Ecuador, Honduras, Frankrig.

 

Her ser jeg umiddelbart Frankrig som 1'er, meeeeen man ved jo aldrig med de Franskmænd. Og som 2'er mener jeg Schweiz er et niveau over både Honduras og Ecuador.

 

Det vil sige min match-up ville være Argentina-Schweiz. Jeg kunne godt se denne her kamp blive spændende, men jeg tror Argentina har mere at give af.

 

Det ville sige Rusland vs. Argentina i kvart-finalen

 

 Argentinas defensiv er utrolig svag, især i forhold til deres angreb. Jeg kunne godt se denne her kamp blive helt vanvittig god, og håber meget på at den evt. kommer. Jeg ville sige 55-45 i Argentinas favør (med russiske briller på).

 

 

Men jeg tror ikke det her er endestationen for Rusland på en god dag, men vil også holde denne her blog realistisk, og ikke alt for lang lige nu, hellere gemme det til senere. Det her var bare mit overblik over Rusland, hvorfor jeg tror de overrasker alt og alle, og når langt. Når alt kommer til alt er de ukendt, og undervurderet. En titel som gør dem endnu mere spændende at holde med.

 

 

Mvh Eastern-tipper :-)

Seneste blogs fra Eastern-tipper
20/06-2014 18:53 Klassemålmanden, der blev kendt som kvajemålmanden
01/06-2014 02:31 VM 2014 - Det er nu chancen er der!
20/05-2014 23:49 Kosovo - Bookmakernes ukendte hold

Brugerprofil

Eastern-tipper Eastern-tipper har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 6. marts 2014


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 109%
Balance 0.00 0.00 0.00 +6.95
Hitrate 0/0 0/0 0/0 44/78
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

 

Fodbold

Baltic Cup
0%
0%
0%
165%
0.00
0.00
0.00
0.65
0/0
0/0
0/0
1/1
Champions League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
Champions League Kvalifikation
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
Danmark Bet25 Liga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Danmark DBU Pokalen
0%
0%
0%
250%
0.00
0.00
0.00
3.00
0/0
0/0
0/0
2/2
EM U-19 kval.
0%
0%
0%
167%
0.00
0.00
0.00
0.67
0/0
0/0
0/0
1/1
EM U-21
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Esiliiga B
0%
0%
0%
170%
0.00
0.00
0.00
0.70
0/0
0/0
0/0
1/1
Estland - Esiiliga B
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Estland - Esiliiga B
0%
0%
0%
215%
0.00
0.00
0.00
1.15
0/0
0/0
0/0
1/1
Estland - Pokal
0%
0%
0%
137%
0.00
0.00
0.00
0.37
0/0
0/0
0/0
1/1
Estland - Træningskamp
0%
0%
0%
575%
0.00
0.00
0.00
4.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Estland Esiliiga
0%
0%
0%
190%
0.00
0.00
0.00
2.70
0/0
0/0
0/0
3/3
Estland Meistriliiga
0%
0%
0%
191%
0.00
0.00
0.00
2.73
0/0
0/0
0/0
2/3
Europa League
0%
0%
0%
106%
0.00
0.00
0.00
0.45
0/0
0/0
0/0
4/7
Europa League Kvalifikation
0%
0%
0%
136%
0.00
0.00
0.00
2.49
0/0
0/0
0/0
6/7
Hviderusland Premier Division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Letland Virsliga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Litauen A Lyga
0%
0%
0%
154%
0.00
0.00
0.00
1.07
0/0
0/0
0/0
2/2
Polen - Regionalpokal
0%
0%
0%
161%
0.00
0.00
0.00
0.61
0/0
0/0
0/0
1/1
Polen 1. Division
0%
0%
0%
165%
0.00
0.00
0.00
1.96
0/0
0/0
0/0
3/3
Rusland Premier League
0%
0%
0%
158%
0.00
0.00
0.00
3.50
0/0
0/0
0/0
4/6
Rusland SUPRA-Championship
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
Russia promotion/relagation
0%
0%
0%
168%
0.00
0.00
0.00
1.35
0/0
0/0
0/0
2/2
Serbien 1. Division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Venskabskampe
0%
0%
0%
87%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
8/15
VM
0%
0%
0%
45%
0.00
0.00
0.00
-2.20
0/0
0/0
0/0
1/4
VM 2014
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt