Betsson » Anmeldelse

Betsson
Betsson - Stærk livebetting
BetXpert rating:
Stort udvalg
Livebetting i toppen af markedet
Højt support-niveau
Kreditkort-gebyr
Tendens til kundespecifikke limits

Tilbagebetaling, snit

%
Vis alle tilbagebetalinger (fold ud)
Anmeldelse af Betsson
Betsson ratings
Spiludbud
Spilvarianter
Odds/tilbagebetaling
Livebetting
Website
Ind/udbetalinger
Support
Indsatspolitik

BETSSON HAR PR. 29/10-2013 INDSTILLET SINE AKTIVITETER PÅ DET DANSKE MARKED. ALLE DANSKE KUNDER ER PR. DENNE DATO OVERFLYTTET TIL Betsafe.

Betsson glimrer med fine odds, stort udvalg og en stærk livebetting platform. Den svenskejede bookmaker (med aktuel base i Malta) har siden lanceringen som spillebørs i 2002 foretaget et mindre skifte i fokus, og er i dag en særdeles anerkendt aktør indenfor både sportsbetting, poker og casino.

I maj 2011 opkøbte Betsson den norsk-baserede bookmaker Betsafe, og har gradvist overført flere af de gode elementer fra deres sportsbetting hertil.

Bemærk: Siden indtoget på dansk licens i januar 2012 har Betsson og Betsafe opereret med stort set identisk udbud overfor det danske marked, men meldingen er at dette er en overgangsperiode. De to udbydere adskiller sig dog på flere områder på oddsene, primært i kraft af at odds ikke justeres op og ned synkront efterhånden som kunderne placerer spil.

 

Spiludbud
Spiludbud - sådan rater vi
Når vi rater bookmakerens spiludbud kigger på vi den samlede mængde af spilobjekter. I den proces undersøger vi bl.a. på følgende:
 • Hvor mange og hvilke sportsgrene og ligaer udbydes der spil på?
 • Er der tale om et standardiseret udbud eller specialiserer bookmakeren sig i niche-sportsgrene eller -ligaer?
 • Hvor dybt ned i rækkerne/divisionerne går bookmakeren i de forskellige lande?
 • Har bookmakeren en unik dækning af specielle sportsgrene eller ligaer?

Betsson dækker et stort udvalg af sportsgrene. Ud over de obligatoriske som fodbold, håndbold, ishockey, basketball og tennis, tilbyder man også et ganske gedigent udvalg på især vintersport, mens der også er odds på lidt mindre, men stadig vigtige områder som travløb, golf, baseball, cykling, atletik og motorsport. De skandinaviske rødder afspejler sig i udbuddet, som også dækker bandy og floorball. Dertil kommer diverse special-spil som f.eks. Melodi grand prix og politik.

I udbuddet af spil er bredden større end dybden. I fodbold går man ganske vist langt ned i rækkerne i visse, udvalgte lande (f.eks. England, Sverige, Norge), men i mange lande stopper man ved den bedste række. Det er altså ikke her, man skal spille på den græske 3. division.

Betsson er flinke til at sætte odds på specialudfald (fx H2H-sæsonspil) hvis man som bruger henvender sig til dem.

 

Spiltyper
Spiltyper - sådan rater vi
Rating af spiltyper er et udtryk for hvor mange markeder og spilmuligheder bookmakeren tilbyder for hver enkelt kamp/begivenhed. Herudover ser vi bl.a. også på følgende faktorer:
 • Tilbyder bookmakeren typisk mange eller få spiltyper?
 • Er der stor forskel i antal spiltyper for en almindelig ligakamp hhv en kamp med international bevågenhed?
 • Har bookmakeren specialspil eller andre særligt attraktive spiltyper i udvalget, fx spil på målscorere, gule/røde kort, hjørnespark mv.?
 • Tilbydes flere varianter af asian handicap og over/under?

Betsson tilbyder et ganske pænt udvalg af spiltyper på den enkelte begivenhed, hvor fodbold klart er den sportsgren med det højeste antal spilvarianter.

Det svinger dog en del fra liga til liga, og hvor de store ligaer har et enormt udvalg er det ofte mere sparsomt på de mere sekundære ligaer. På en lang række fodboldkampe findes der mere end 120 forskellige spil, lige fra over/under (med flere forskellige linier) til målscorere og halvlegsspil til spillerspecials, men kampene skal også have en vis bevågenhed for at komme op i det leje. Det "normale" antal spil på en given kamp ligger typisk på 30-40 stk.

På ishockey er der ofte udfalds- og mål-spil på de enkelte perioder, og generelt ligger antal spiltyper på 15-20 på ishockeykampe. På tennis kan der som oftest spilles 5-10 forskellige spil, herunder sætspil, over/under og handicap.

 

Odds
Odds - sådan rater vi
Oddsene er bookmakerens egentlige kerneprodukt. Når vi rater oddsene er den teoretiske tilbagebetalingsprocent naturligvis afgørende, da den har betydning for hvor høje oddsene er, og hvor mange penge bookmakeren teoretisk lader gå tilbage til kunderne. Derudover ser vi også på følgende:
 • Varierer de teoretiske tilbagebetalingsprocenter mellem de forskellige ligaer/sportsgrene?
 • Er bookmakeren som regel blandt de første eller sidste der kommer med odds på begivenheder/kampe?
 • Er bookmakerens start-odds baseret på en lavere tilbagebetaling som så justeres opad når når kampstart nærmer sig? I så fald, hvor sent løftes odds-niveauet?
 • Opererer bookmakeren med lav markedslimit på udgangsoddsene, så de dermed er mere tilbøjelig til at slashe evt. tidligt publicerede odds?
 • Virker bookmakerens odds påfaldende "automatiserede", således at de stort set aldrig stikker ud med højeste odds på et givet udfald?
 • Har bookmakeren mod til at fastholde odds selvom de stikker ud som markedets højeste på et givet udfald?
 • åbner bookmakeren en kamp med alle markeder, eller er det indledningsvist kun udvalgte markeder som fx 1X2, over/under, og så følger alle de øvrige markeder senere?

Betsson har relativt gode, men ikke overordentligt høje teoretiske tilbagebetalinger. Indenfor fodbold har de en tendens til at ligge højt, ofte endda markedsledende, på favoritoddset.

Som hos mange andre bookies har Betsson deres bedste tilbagebetaling på fodbold i de mest profilerede ligaer, mens de mindre eksponerede ligaer oddsmæssigt ligger noget dårligere. Ingen steder ligger Betsson dog så lavt at de kan siges at skrabe bunden.

Indenfor enkelte ligaer (fx. Champions League og internationale kampe) sættes tbp vidt forskelligt, afhængigt af hvilke hold der mødes. Tilbagebetalingen kan her variere så meget som fra 92% til 95%.

Bemærk: I forhold til samhørigheden med Betsafe skal det nævnes at de to udbydere adskiller sig på flere områder på oddsene, primært i kraft af at odds ikke justeres op og ned synkront efterhånden som kunderne placerer spil.

 

Livebetting
Livebetting - sådan rater vi
Når vi rater bookmakerens livebetting ser vi på alle forhold omkring livebetting platformen, herunder:
 • Hvor stort er spiludbuddet, dvs. hvor mange live betting kampe kan man spille på?
 • Hvor mange spiltyper finder man på de enkelte live events?
 • Kan man kun spille singlespil, eller kan man også kombinere live bets (evt. også med spil fra pre-match udvalget)?
 • Tilbyder bookmakeren live streaming, og i hvilken kvalitet?

Betsson's livebetting fremstår i dag som én af de mest aktive - både hvad angår spiludbud og udvalget af spiltyper, og på livebetting krydser de efterhånden klinger med de stærkeste af konkurrenterne.

Hovedvægten af live events er baseret på fodbold fra hele verden, men kampe fra tennis, ishockey, basketball, håndbold mv. er også ganske pænt repræsenteret.

Livebetting sektionen er bygget op med stort fokus på brugervenlighed, og det er med meget få klik muligt at navigere rundt mellem aktive begivenheder, oversigter over kommende kampe mv.

På udvalget af spil på de enkelte kampe er Betsson ret godt med, og tilbyder diverse udfaldsspil og specialspil. Undervejs i kampene er kører ajourføringen af odds upåklageligt, og det er meget sjældent at der lukkes for udfald mens de justerer odds.

 

Website
Website - sådan rater vi
Bookmakerens website er den primære platform hvor man som kunde møder det egentlig produkt; oddsene. Når vi rater en bookmakers website ser vi bl.a. på:
 • Er bookmakerens website logisk opbygget med fokus på brugervenlighed?
 • Er hjemmesiden hurtig, velfungerende og tilgængelig 24/7, eller er der hyppig nedetid?
 • Er det nemt at finde og afgive spil?
 • Kan man som kunde lave personlige tilpasninger af siden, så man får fokus på de ting der er væsentligt for en selv?
 • Findes en brugbar søgefunktion, som gør det lettere at finde et specifikt spil i det aktuelle spiludbud?
 • Tilbyder hjemmesiden andre understøttende features eller tillægsprodukter som fx statistik?
 • Tilbydes ekstra services, som fx spil-notifikation, hvor man via email eller sms får besked når et spil er afgjort?

I forbindelse med lanceringen af den danske platform i 2012 er Betsson fortsat på deres klassiske og ganske velfungerende platform. Udseende, navigation mv. er i den forbindelse helt identisk med Betsafe, som har adapteret denne platform. Kender man den ene side, kender man derfor også den anden.

Den udfoldelige menustruktur gør det overskueligt at finde den ønskede sportsgren og liga, og sidestrukturen for hver liga giver et hurtigt overblik over mulige spiltyper når ligaen er valgt. En løbende spilkupon i højre side gør det muligt at følge med i sammensætningen af ens kupon, og det er nemt og hurtigt at placere et spil.

 

Ind- og udbetalinger
Ind- og udbetalinger - sådan rater vi
Ved rating af en bookmakers udbud af muligheder for at lave ind- og udbetalinger til sin bookmaker-konto ser vi bl.a. på følgende:
 • Hvor mange forskellige ind- og udbetalingsformer tilbyder bookmakeren?
 • Opererer bookmakeren med gebyrer, og i hvilket omfang?
 • Er ind- og udbetalinger hurtige eller langsomme?
 • Hvor ofte skal man gennem sikkerhedscheck i forbindelse med ind- og udbetalinger?

Mulighederne for ind- og udbetalinger begrænser sig til de allermest gængse metoder som kreditkort (Dankort, VISA og Mastercard), samt Neteller og Moneybookers. Tidligere kunne man indbetale via bank, men denne mulighed er fra januar 2012 fjernet.

Indbetales man med kreditkort koster det et mindre gebyr, hvilket er en hæmsko i et marked hvor bookmakerne i stigende grad påtager sig alle gebyrer.

Ved udbetaling med Neteller eller Moneybookers vil din overførsel lande den efterfølgende dag, mens der ved ind- og udbetalinger med bank skal forventes 3 bankdages ekspeditionstid.

 

Support
Support - sådan rater vi
I vores vurdering af en bookmakers support (kundeservice) vurderer vi følgende parametre:
 • Gennem hvor mange forskellige kanaler kan man kontakte bookmakeren?
 • Hvor mange timer i døgnet er de forskellige support-muligheder tilgængelige?
 • Hvor hurtig er responsen fra support?
 • Kan man kontakte support på dansk eller evt. kun på engelsk?
 • Agerer support professionelt (forstående, undersøgende, seriøs)?

Har man behov for assistance kan man henvende sig (på dansk) via email og telefon, og svartiden er blandt de bedste i branchen.

Hele døgnet stilles også en live chat til rådighed, hvor man kan komme i direkte forbindelse til en support-medarbejder i løbet af få sekunder. Mellem kl. 8 og midnat er live chatten bemandet af dansktalende personale, mens det resten af tiden foregår på engelsk. Man oplever nu og da at kommunikationen foretages på et forholdsvist "mekanisk" dansk med hyppig brug af standardsætninger, men i det store hele er supporten meget effektiv.

 

Indsatspolitik
Indsatspolitik - sådan rater vi
En bookmakers indsatspolitik dækker over de forskellige former for indsats-begrænsninger man som kunde kan risikere at støde ind i (også benævnt som limits). Når vi rater en bookmaker på dette område ser vi bl.a. på følgende:
 • Skilter bookmakeren med markeds-specifikke limits, dvs. hvor høje indsatser der tillades på enkelt-begivenheder?
 • I hvilket omfang praktiseres personlige limits, og hvor skrappe er bookmakeren mht at tildele disse?
 • Praktiseres personlige limits på en sådan måde at man som kunde stadig kan spille på visse sportsgrene/markeder selvom man har limit på andre?
 • Kan man som kunde få forklaring på en evt. personlig limit?

Som oftest har hver begivenhed en generel grænse for maksimal indsats. Overskrides denne vil et evt. resterende indsats-beløb blive sendt til manuel godkendelse hos Betsson, som i de fleste tilfælde modtager indsatsen.

Der er rapporteret om tilfælde, hvor spillere ikke får godkendt sine indsatser og sågar tilfælde hvor indsatsen er begrænset ret kraftigt. Betsson praktiserer altså - ligesom alle andre udbydere - personlige limits på den enkelte kunde ved større og kontinuert overskud over en periode. Denne limit kan i nogle tilfælde være meget lav, fx:

Juni 2007: Flere kunder beretter om indsats-limits på 8-73 kr.

Oktober 2011: En kunde beretter om personlig indsats-limit på 300 kr.

I nogle tilfælde sker den personlige indsats-limitering endda mens kunden er ved at gennemspille en startbonus. Betsson insisterer på sin ret til at limitere og henviser til at kunden, hvis han/hun ønsker det, kan få annulleret sin bonus.

 

Samlet vurdering 4.0 af 5

Som kunde hos Betsson bliver man mødt af et af markedets største udvalg af spil, og blandt de mange odds der i løbet af en uge kan spilles hos Betsson, vil man i mange tilfælde kunne finde markedets højeste - ikke mindst på de forskellige specialspil der ofte tilbydes på kampe fra de større turneringer/ligaer.

Er man til livebetting er Betsson ligeledes et must i porteføljen, da deres udbud af både kampe og spiltyper på denne front er blandt de allerbedste i markedet, hvilket også gælder deres support, som er tilgængelig hele døgnet og som oftest er både hurtig og effektiv.

 

Anmeldelse opdateret d. 28. oktober 2013, kl. 14:09 af

Behov for hjælp?

Har du problemer med en bookmaker, eller føler du dig uretfærdigt behandlet?

 

Så send en email til mail@betxpert.com og beskriv problemet så detaljeret som muligt.

 

Så vil vi hjælpe dig så godt vi kan!

Bookmaker ratings Top 10

Ti seneste artikler

Betsafe: Barcelona-træner er fortid til sommer
Barcelona-træner er fortid til sommer
15/04-2014 kl. 11:41
De forsvarende spanske mestre har skuffet fælt på det seneste, og Betsafe vurderer, at trænerjobbet i Barcelona kan være ledigt allerede til sommer...
15/04
NordicBet: AaB-komet bliver forårets Superliga-topscorer
AaB-komet bliver forårets Superliga-topscorer
14/04-2014 kl. 18:58
Seks gange har Lukas Spalvis bombet for mesterskabsfavoritterne i foråret, og NordicBet ser AaB-kometen som favorit til titlen som forårets topscorer...
14/04
Danske Spil: Historisk udbetaling på Oddset - spillerne vandt 13 mio. kr.
Historisk udbetaling på Oddset - spillerne vandt 13 mio. kr.
14/04-2014 kl. 16:58
Dagen efter Oddsets 20 års fødselsdag fik spillerne en utilsigtet gave.   I lørdags var det 20 år siden, at Oddset blev lanceret. Men spillerne så ingen grund til at gå næns...
14/04
NordicBet: Second Chance-tilbud til søndagsbrag
Second Chance-tilbud til søndagsbrag
12/04-2014 kl. 23:30
Der er fuld damp på Nordicbets Second Chance-kampagne, hvor der kan hentes gode tilbud til flere af søndagens topkampe. Se mere her....
12/04
NordicBet: Vind VIP-billetter til Påskemandags-bold: FCM-Viborg
Vind VIP-billetter til Påskemandags-bold: FCM-Viborg
12/04-2014 kl. 19:00
Sammen med NordicBet udlodder BetXpert 2x2 VIP-billetter til FCM-Vibog (Påskemandag, 21. april). Spil på en Superliga-kamp og deltag i lodtrækningen...
12/04
NordicBet: Konkurrence: Vind VIP-billetter til Esbjerg-Randers
Konkurrence: Vind VIP-billetter til Esbjerg-Randers
11/04-2014 kl. 11:43
Sammen med NordicBet udlodder BetXpert 2x2 VIP-billetter til Efb-Randers Skærtorsdag (17. april). Spil på en Superliga-kamp og deltag i lodtrækningen...
11/04
Danske Spil: Fine odds hvis Hradecky holder buret rent
Fine odds hvis Hradecky holder buret rent
11/04-2014 kl. 11:24
Danske Spil har sat en række odds på hvordan Brøndbys formstærke keeper Hradecky klarer sig i søndagens Superliga-brag mod AaB...
11/04
MermaidBet: 100% tilbagebetaling på Superliga
100% tilbagebetaling på Superliga
10/04-2014 kl. 15:26
Superligaen går ind i den afgørende fase. Hos Mermaidbet kan man i denne spillerunde hente en teoretisk tilbagebetaling på 100%. Se deres tilbud her...
10/04
NordicBet: AGF blandt favoritterne til at rykke ned
AGF blandt favoritterne til at rykke ned
09/04-2014 kl. 12:20
Tre nederlag i træk har bragt AGF faretruende tæt på nedrykningsstregen. Sammen med SønderjyskE er AGF nu favorit til rykke ned...
09/04
NordicBet: Konkurrence: Vind VIP-billetter til SønderjyskE-FCV
Konkurrence: Vind VIP-billetter til SønderjyskE-FCV
04/04-2014 kl. 13:46
Sammen med NordicBet udlodder BetXpert 2x2 VIP-billetter til SønderjyskE-FCV (11. april). Spil på en Superliga-kamp og deltag i lodtrækningen...
04/04