Blog » Rumo a Japão: Invasão Corintiana

Rumo a Japão: Invasão Corintiana
Af Frank, Brasilien, Man. 10. dec. 2012, 15:45
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (3) Til kommentarer

Den 5. december 1976 skulle Corinthians møde Fluminense på Maracanã i semifinalen i Brasileirão. Corinthians vandt efter straffesparkskonkurrence, og det er blevet en mærkedag i brasiliansk fodbold med samme legendariske magi som 4-2 Sovjetkamp i Idrætsparken.

 

Ikke så meget selve kampen, men hele kulissen omkring opgøret. Corinthians fansene lavede en opvisning i kærlighed til deres klub, og Rio de Janeiro blev invaderet af Timão hæren, der indtog byens stolthed; det store fodboldstadion Maracanã.

Der blev dannet en enorm karavane af busser, biler og tog, hvor over 70.000 Corinthians fans festede hele vejen fra São Paulo til fodboldmekkaet Maracanã.

 

Det er nu kendt som A Invasão Corintiana ao Maracanã, og i disse dage er Timão hæren klar med en ny invasion, Denne gang har Corinthians indstillet sigtekornet på Japan.

--------------------------------

 

Timão - Det store hold - På vej til Japan

Corinthians vandt årets Copa Libertadores finale med en forrygende 2-0 sejr over Boca Juniors på et tætpakket "Pacaembu" stadion i São Paulo. Dermed er Timão kvalificeret til VM for Klubhold, som repræsentant for Sydamerika.

VM For klubhold afvikles i Japan med semifinaler den 12. dec og finalekamp den 16. dec. (Corinthians skal møde Al-Ahly i semifinalen, mens de forventer at skulle møde Chelsea i finalen).

 

Brasilianske fodboldfans er i det hele taget ikke helt normale, og det kan være svært at forstå deres meget stolte forhold til deres hjerteklub. Det er klart, at alle fans elsker deres klub, men der er noget særligt over Corinthians fansene, og de er denne gang gået helt amok over VM for Klubhold turneringen.

 

Der er rigtig langt fra São Paulo til Japan, men lige siden Libertadores triumfen har fansene set frem til at følge deres helte over på den anden side af kloden, og der bliver nu fulgt intenst med i alle forberedelserne, mens fansene også følger med på liveopdateringer fra træningerne, hotellerne og selv spillernes juleshopping kan finde vej til fansene gennem de sociale medier.

 

BANDA DE LOUCAS

I sidste uge (mandag d 3. dec) var der et usædvanligt trafikfænomen i São Paulo´s gader. Der var lange bilkøer langs Via Dutra og Marginal Tietê, hvor propfyldte, dyttende biler sneglede sig afsted mod lufthavnen. Der blev skreget slagsange, affyret kanonslag og romerlys og overalt kunne man se de store flag og bannere sætte kursen for karavanen.

Folk hang ud af busserne og de mest modige kravlede endda op på taget for at vise klubbens farver. Det var ren kaos, og så var Corinthians fansene endda ikke engang på vej til en fodboldkamp.

 

Corinthians fansene, denne "Banda de Loucos", ville sørge for en festlig afsked til spillerne i lufthavnen og omtrent 15.000 skøre Corinthians fans overrumplede de øvrige rejsende og især sikkerhedsfolkene i Aeroporto de Guarulhos:

 

http://www.youtube.com/watch?v=TmolMK47XDM

 

Fantastisk stemning blandt de festglade fans, der omdannede en lufthavn til et fodboldstadion. Corinthians delegationen brugte bla. Twitter til at udtrykke deres respekt og glæde over den uventede afskedsfest, og de kan helt sikkert se frem til endnu en sambafest i Guarulhos, hvis det lykkes at vende tilbage med VM for Klubhold trofæet.

 

Lille sjov detalje. Denne video fra Guarulhos er også nået frem til Chelsea truppen. Fernando Torres fortæller:

 

"- David Luiz showed me a video of Corinthians fans at the airport cheering the team and travelling to Japan to support, so it is important. In Europe maybe we don't give it as much attention, and to some people it might not mean much, but to me it does, so this is not a holiday or a break, this is a World Cup."

 

Militærpolitiet valgte til sidst at rydde lufthavnen med tåregas og gummikugler, hvilket skabte et endnu større kaos, da 15.000 fans nu pludselig løb i alle retninger efter at blive beskudt. Da gassen lettede lignede Guarulhos noget, der var ramt af et terrorangreb, og især bagagevognene var ret populære blandt Corinthians fansene.

 

TSUNAMI CORINTIANO

Japan har adskillige gange tidligere afholdt VM for Klubhold, og de har også før haft besøg af brasilianske storhold, men mon de dog er forbedredte til mødet med Corinthians fansene. Der kommer denne gang langt flere og det er som sagt ikke helt normale fans.

 

I september åbnede FIFA for billetsalget til kampen i Yokohama og Toyota, som bliver solgt i en samlet pakke med flybilletter, hotelophold og indgangsbillet til en pris på omtrent 45.000 d.kr pr. stk. 

Corinthians blev i første omgang tildelt 8500 billetter. Der var hurtigt udsolgt ved lugerne, hvilket kom bag på FIFA, der måtte sende endnu en pakke billetter til São Paulo klubben.

 

Mange fans er taget afsted udenom klubben og også uden billetter til kampene. Corinthians regner derfor med, at ialt 30.000 fans tager turen til Japan. Det tal er udregnet i samarbejde med den japanske ambassade, der har sørget for visum og indrejsetilladelse til de mange brasilianere.

 

Der vil blive festet igennem i både Toyota og Yokohama, der omdannes til Little Brazil i den kommende uges tid. Det bliver ganske unikt, og selvom de op imod 30.000 ellevilde Corinthians fans kan virke skræmmende i gadebilledet, så er der ikke bekymringer om optøjer eller større uroligheder. Fansene er kommet til Japan for at feste og støtte deres hold på ved mod verdensmesterskabet.

 

Og Corinthians har gjort meget for at få fansene til at tage med til Japan. Der er lanceret en Epidemia Corinthiana kampagne store rosende ord om fansene, der gerne skulle hoppe med på bølgen og investere i den nye spillertrøje og alt det andet merchandise til fansene med Invasão Corintiano sloganet.

 

http://www.youtube.com/watch?v=WQsoG1nMlY8

 

Corinthians er dygtige med deres marketingsafdeling, der har sikret et stærkt samarbejde mellem klub og fangrupperingerne. Der er sat store reklameskilte op i London med Corinthians slogan. Ikke så meget for at advare Chelsea, men mere for at sende et signal til denne "Banda de Loucos", og det har selvfølgelig vakt glæde, at Timão´s farver hænger i Londons gader.

 

Der er adskillige organiserede fangrupper omkring Corinthians, hvor "Gaviões da Fiel" er klart den største og mest magtfulde i Sydamerika. "Fiel" kan få fyret både spillere og trænere, da klubbens succes afhænger af opbakningen (også økonomisk set) fra fansene.

Det er en livsstil at være "Fiel", hvilket oftest vises med store tatoveringer af klublogoet.  

 

Klubben håber selvfølgelig på succes ved dette VM for Klubhold, der måske ikke har den store betydning for Chelsea fansene, men det er noget helt særligt for brasilianerne.

 

Det er derfor vigtigt for Corinthians også vise overfor fansene, at VM for Klubhold er en vanvittig afgørende turnering i klubbens historie, og kampene i Japan kan bruges til at skabe et endnu stærkere sammenhold mellem klub og fans i jagten på en finalesejr over Champions League mesterne Chelsea.

 

Og Corintians spillerne får brug for opbakningen på lægterne mod David Luiz, Ramires og Oscar. Med denne imponerende invasion af Japan laver Corinthians fansene endnu en imponerende opvisning i kærlighed til deres klub.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt