Blog » Jeg er ikke Wenger!

Jeg er ikke Wenger!
Af Frank, Brasilien, Søn. 24. feb. 2013, 15:46
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

"I'm not Arsene Wenger. We're different. I want to win"  - Roberto Mancini

 

Prisen som årets kollega går nok ikke til Manchester City-manager Roberto Mancini for den udtalelse, der rammer en sårbar Arsene Wenger, som er under beskydning efter endnu en skuffende sæson hos Arsenal.

 

Det bliver så heller ikke i denne sæson, at Arsenal vil kunne udfordre Manchester klubberne om mesterskabet.

Men også Capital One Cup nederlaget til League Two klubben Bradford sammen med en pinlig FA Cup exit mod Blackburn har skabt frustrationer. Og med 1-3 nederlaget på Emirates Stadium i Champions League til Bayern München er der gang i fyringsrygterne.

 

Arsene Wenger satte sig i trænersædet på Highbury tilbage i 1996, og han fik samlet et fantastisk hold med det ubesejrede mesterskab i 2004 som højdepunktet. Det var med profiler som Ashley Cole, Kolo Toure, Patrick Vieira, Robert Pires, Dennis Bergkamp og Thierry Henry.

 

Den franske træner henrykte med en forfriskende ny spillestil, og imponerede ved at hente uslebne diamanter og få dem til at funkle på Highbury. Det har igennem årene skabt et godt brand omkring klubben. Arsenal har i dag mange fans, og der sælges godt med merchandise og spillertrøjer i hele verden.

 

Men præstationerne har ikke kunnet følge med.

Først Chelsea og senest har Manchester City rykket ved magtforholdet i Premier League, og Arsenal kan ikke følge med de nyrige klubber, der henter megastjerner og overgår hinanden i svimlende transfer-rekorder.

 

Arsenal står nu uden trofæer i de seneste 7 sæsoner, hvor London klubben er gledet længere og længere efter topklubberne i mesterskabskampen.

Wenger´s "køb billigt og sælg dyrt" strategi er derfor under pres, og kan føre til, at den franske træner forlade Arsenal til sommer.

 

ARSENAL - FOR STOR TIL AT VÆRE FEEDER CLUB

Det er efterhånden længe siden, at Arsenal fansene har haft noget at fejre. Salget af topscoreren Robin van Persie har skabt store frustationer, og det er svært at finde optimisme og opbakningen til den nuværende, profilfattige trup.

Kritikken af Wenger´s transferpolitik har været massiv i de seneste år, og fansene kan ikke acceptere, at Arsenal er en udviklingsklub, der sæson efter sæson leverer stjernespillere til storklubberne.

 

I de seneste par sæsoner har Wenger mistet bærende spillere Cesc Fabregas, Samir Nasri, Alex Song og Robin van Persie, og samtidig har de billige erstatninger og unge talenter ikke slået til.

Stjernespillerne ved, at de er nødt til at skifte væk fra Wengers mandskab, hvis de vil vinde mesterskaber og trofæer.

Det er et stort problem, at der ikke er opbakning og tiltro til Wengers projekt.

Arsenal er hægtet af, da de matcher ikke konkurrenterne på transfermarkedet, men satser på at udvikle unge spillere som Walcott, Ramsey, Gibbs, Oxlade-Chamberlaine og Wilshere.

Og hvis disse talenter når et niveau, hvor de kan føre Arsenal til triumfer, så kommer de større klubber som regel på banen med en mere attraktiv kontrakt.

 

Wengers strategi har i de seneste år slået fejl, og truppen er nu for langt efter topholdene. Selv rivalerne fra Tottenham fornemmer et magtskifte mellem London klubberne:

 

"- Jeg mener, at for fem eller ti år siden var Arsenal milevidt foran Tottenham. Men det har ændret sig de seneste år. Over de sidste fem sæsoner har vi lukket hullet, og jeg mener, vi har overhalet dem på banen. Jeg synes, vi har en stærkere trup". - Gareth Bale

 

Tabellen giver lige nu Gareth Bale ret, da Tottenham har samlet flere point end rivalerne og "Spurs" indtager lige nu den vigtige 4. plads, der giver adgang til Champions League.

 

Det øger selvfølgelig presset på Arsene Wenger. Med de svingende præstationer er Arsenal ofte kritiseret blandt fansene og i den engelske sportspresse. Generelt er konklusionen, at truppen mangler superstjerner.

 

Den spanske playmaker Santi Cazorla kæmper bravt i Arsenal offensiven, men han er omringet af for mange middelmådige spillere, der er faretruende tæt på at være fejlkøb; Gervinho, Olivier Giroud, Lukas Podolski, med Tomáš Rosický og Andrei Arshavin på bænken. Og så nævner vi ikke Chamakh!

 

ONE-NIL TO THE ARSENAL

Arsene Wenger er en offensiv træner, og derfor er det meget naturligt, at kritikken især har ramt hans defensive organisation. Og det ser godt nok også skidt ud.

 

Arsene Wenger havde i ´96 sæsonen en defensiv med legender som Tony Adams og Martin Keown med David Seaman på mål.

 

Mod Bayern München kunne fansene se tyskerne drible rundt om de udskældte Mertesacker, Koscielny, Vermaelen og Sagna. Den polske keeper Wojciech Szczesny udståler heller ikke ligefrem ro og stabilitet og målmandsposten har i det hele taget været en cirkusforestilling med adskillige klovne i manegen under Arsene Wenger.

 

Arsenal burde være med i topstriden hvert år, og trods Roberto Mancini´s udtalelse, så vil Arsene Wenger selvfølgelig gerne vinde.

Men den franske træner er stædig og det skal være på hans måde.

 

Fansenes krav om stjerneindkøb er langt fra nyt, men presset kan nu vise sig at føre til, at Wenger ændrer kurs.

Arsene Wenger har således åbnet for muligheden for at hente stjernespillere i sommerens transfervindue. Daily Mail spurgte ind til muligheden for at se Atlético Madrid-angriberen Radamel Falcão i Arsenal trøjen:

 

"- Vi kan gøre det. Hvis vi finder en spiller af top-kvalitet, så tager vi ham. Vi er i en stærkere situation, hvor vi kan bruge nogle penge, og det vil jeg ikke være tilbageholdende med."

 

Det vil klart gøre det mere attraktivt for holdets unge profiler at blive i klubben, hvis Arsenal igen melder sig ind i mesterskabskampen med massive sommer indkøb.

 

Det ville så være interessant om den colombianske striker overhovedet finder et skifte til Emirates Stadium. Radamel Falcão har masser af storklubber på krogen, og vil han vinde Champions League skal han ikke vælge Arsenal.

 

WENGER VED VEJS ENDE?

Ender Arsenal udenfor Champions League feltet i denne sæson, så bliver Wenger sandsynligvis præsenteret for en fyreseddel. Du er aldrig bedre end din seneste kamp!

 

Det virker også som et dårligt match. Arsene Wenger har en lille-klubs mentalitet, når det gælder indkøbspolitik. Men han står altså i spidsen for en traditionsrig storklub, hvor fansene forventer at se en stjernebesat trup vinde trofæer på grønsværen.

 

Wenger har været en succes, da han for gang på gang kunne hente billige forstærkninger, men bedømt over de seneste år har Wenger ikke leveret på transfermarkedet. Han virker til at have mistet det magiske touch.

Arsenal truppen er blevet væsenligt forringet, og Wenger virker ikke længere til at være førstevælger blandt de uslebne diamanter på transfermarkedet.

 

Arsene Wenger har selvfølgelig stor status i Arsenal og en fyring virker stadig usandsynlig for mange fans. Dog kan begge parter blive presset til at stoppe samarbejdet, så Arsenal kan ændre kursen og filosofi for igen at blive en topklub.

 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Læs kommentarer (0)


Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt