Blog » Hvem skal stå i spidsen for Bayern München?

Hvem skal stå i spidsen for Bayern München?
Keywords: tyskland, bundesliga, bayern münchen, van gaal, træner
Af Kugelblitz, Fre. 11. mar. 2011, 23:57
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (6) Til kommentarer

Mandag d. 7. marts blev det bekræftet, at vejene skilles for hollandske Louis van Gaal og den tyske storklub, Bayern München. En dårlig ligaplacering og cup-exit har været medvirkende til, at ledelsen ikke ønsker val Gaal i spidsen for holdet længere, og senest til sommer vil den karismatiske hollænder være fortid i klubben. Van Gaal skal i sæsonens sidste måneder forsøge, at redde en smule ære ved at guide Bayern til CL-deltagelse næste sæson og forsøge at nå langt i dette års Champions League.

 

Men nederlaget til Dortmund i egen hule, exit til Schalke i DFB-pokalen og en ligaplacering langt fra førstepladsen, er kun en del af forklaringen på van Gaal's afgang.

 

I søndags brugte Uli Hoeness (klubpræsident), Karl-Heinz Rummenigge (administrerende direktør), Karl Hopfner (finansiel direktør) og Christian Nerlinger (sportsdirektør) over fem timer i et møde, hvor man diskuterede hvad der skulle ske med van Gaal i trænersædet.

 

Og det er ikke første gang, at der er blevet stillet spørgsmålstegn ved hollænderen, der flere gange er blevet beskyldt for at være arrogant og umådelig stædig. Det har skabt konflikt mellem træner og ledelse; de høje herrer i Bayern giver nemlig ikke sådan lige afkald på deres indflydelse, og specielt Hoeness har haft jævnlige kampe med van Gaal.

 

Hoeness, Mr. Bayern, er nemlig ikke bleg for at pointere hvad van Gaal gør galt, hvem der skal spille, hvordan der skal spilles og hvem der skal købes ind. Men at van Gaal ikke er sådan at manipulere så man i sommers, hvor hollænderen nægtede at købe forstærkninger til holdet, selvom Hoeness angiveligt skulle have serveret Sami Khedira på et sølvfad. Van Gaal mente at unge Alaba var mindst ligeså god, og Khedira drog derpå til Real Madrid.

 

Nu kunne uenighederne dog ikke bæres længere, og ovenpå udbredt kritik af sin manglende defensive træning og mærkværdige rokering af spillere på forskellige positioner, blev det hele for meget, og eneste udvej var at lade van Gaal gå.

 

Men hvem skal så tage over hos storklubben? Lad os kigge på nogle af de mest sandsynlige træneremner:

 

Jupp Heynckes

Den nuværende Leverkusen-træner har endnu ikke forlænget sin kontrakt der udløber til sommer. Der kan ikke herske tvivl om Heynckes kvaliteter, som denne sæson har guidet Leverkusen til en nuværende andenplads og meget sandsynlig Champions League-fodbold næste sæson.

 

Heynckes har tidligere været i Bayern; fra 1987-91 førte han holdet til to ligatitler og han kom også ind som caretaker-træner i 2009 og førte holdet til CL-kvalifikation, da Jürgen Klinsmann blev fyret. Han har desuden vundet Champions League med Real Madrid i 1998.

 

Lige nu foregår der en disput i Bayer Leverkusen mellem Heynckes og Michael Ballack; Ballack ville gerne imponere Joachim Löw, der var på stadion til kampen mod Wolfsburg, men Heynckes ville ikke lade ham starte inde. Det fik Ballack til at trække sig fra truppen fordi han mente det bedre kunne betale sig at træne selv.

 

Heynckes har svært ved at finde plads til en så omfattende personlighed som Ballack i sin ellers harmoniske trup, og Bild.de spekulerer i at deres veje uundgåeligt må skilles.

 

Spørgsmålet er så om det er Ballack eller Heynckes der forlader Leverkusen først?

 

Ralf Rangnick

Succestræneren der førte Hoffenheim til Bundesligaen via to oprykninger i træk og med en fortid i bl.a. Schalke og Hannover, nævnes også som et muligt emne i Bayern.

 

Han forlod Hoffenheim i vinterpausen i protest mod at holdets midtbanedynamo, Luis Gustavo, blev solgt bag om ryggen på ham. Rangnick, der er kendt som en klog taktiker og en mand med den langsigtede plan, insisterer dog på at have ansvaret for indkøb, hvilket meget vel kan blive et problem i Bayern, med så mange folk i ledelsen der gerne vil have deres vilje.

 

Matthias Sammer

Sammer har siden 2006 betrådt stillingen som teknisk direktør i det tyske fodboldforbund, hvor han i høj grad har været medvirkende til, at udvikle det talentsystem der har udviklet det spirende kuld af stjernefrø, der er ved at overtage scenen i Tyskland.

 

Han stod i spidsen for Dortmund i 2002 hvor man vandt ligaen og nåede UEFA Cup-finalen, men har ikke været træner siden 04/05-sæsonen hvor han kort besad trænersædet i Stuttgart.

 

Var tæt på at blive sportsdirektør i HSV i vinters, men lavede en kovending og udtalte, at han stadig havde opgaver at løse i DFB.

 

Joachim Löw

Den succesfulde unge tyske landstræner kan naturligvis ikke overses når landets største klub er på jagt efter en ny træner. Jogi's kontrakt med DFB løber dog til 2012, så skal han være Bayerns mand, skal man have en midlertidig løsning på plads i mellemtiden.

 

Löw har skabt et ungt, dynamisk og meget velspillende tysk landshold, men har aldrig rigtig haft den store succes som klubtræner.

 

Bliver vi i landstrænerhvervet kunne både Ottmar Hitzfeld (Schweiz) og Guus Hiddink (Tyrkiet) være en mulighed. Førstnævnte har stået i spidsen for Bayern ad to omgange (i alt syv år), ført dem til fem mesterskaber, et Champions League-trofæ og tre pokaltriumfer, og har vundet prisen for verdens bedste træner to gange.

Hiddink har ikke stået i spidsen for Tyrkiet i meget mere end et år, men rygter vil vide at han gerne vil videre, og et hurtigt kig på hans CV gør ham da også til Bayern-materiale.

 

På markedet for de ledige trænere finder vi bl.a. Martin Jol og Rafael Benitez. Førstnævnte har dog aldrig vundet noget nævneværdigt (men har dog stået i spidsen for HSV), og mon Bayern er klar til endnu en hollænder? Og hvad angår Rafa; han minder på mange måder om van Gaal i sin stædighed og er også lidt af en kontrolfreak, hvilket næppe vil passe Bayern-ledelsen.

 

Det samme gælder en mand som Jose Mourinho, der kunne være en mulighed hvis han bliver træt af Real Madrid og vil polere sit ego ved at vinde en titel i en ny liga. Det ville naturligvis være et kæmpe navn at få til klubben, men igen en mand som ledelsen vil have svært ved at styre.

 

Hoeness & co ville slikke sig om munden ved tanken om Dortmunds succestræner, Jürgen Klopp, men han har allerede afslået at han rykker sydpå til sommer. Mainz 05's unge Thomas Tuchel kunne være et frækt bud, men nok også noget af en satsning.

 

Desuden har Chelsea's Carlo Ancelotti også været nævnt (rygter har floreret, at Abramovich har set sig lun på Hiddink).

 

Mulighederne er mange, men det skulle ikke undre om Bayern-lejren overraskede alle på samme måde som da man ansatte Klinsmann. Hjernerne er i hvert fald lagt i blød hos Bayern-ledelsen, for som Luis van Gaal med vanlig ydmighed selv udtalte: 

 

"Der er ikke mange der har min erfaring og mit CV. Ferguson, Mourinho og Capello muligvis, men de bliver nødt til at kunne snakke tysk, og Capello har ikke engang lært engelsk endnu".

 

Mit personlige (forsigtige) bud er, at Heynckes kommer ind. Om det så blot bliver for en kort omgang (han bliver 66 i maj) indtil Löw er kontraktfri, eller om han selv tager nogle år i sædet er svært at vurdere.

 

Hvad synes I? Hvem er den rette mand til at tage over i Bayern, og var det overhovedet rigtigt at fyre van Gaal eller skal vi længere op i hierarkiet for at finde problemet?


Brugerprofil

Kugelblitz Kugelblitz er offline

Bruger siden 9. december 2004


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt