Blog » Er du klar til sidste runde af The Championship?

Er du klar til sidste runde af The Championship?
Keywords: England, The Championship
Af Janus, England, BetXpert, Ons. 1. maj 2013, 15:42
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (1) Til kommentarer

Tirsdag aften spillede Millwall og Crystal Palace 0-0 i en kedelig affære på The Den. Det var den sidste kamp inden weekendens sidste runde i den næstbedste engelske fodboldrække, The Championship, og dermed har samtlige hold spillet 45 kampe. Begge hold havde alt at spille for: Millwall kunne med sejr sikre sig overlevelse, mens Palace med tre point ville være sikker på en playoffplads.

 

Men i stedet for at satse på sejr, så var begge hold mere fokuseret på ikke at tabe - og i sidste ende er det ene point også nærmere ét point vundet frem for to point tabt. Palace-manager Ian Holloway ramte hovedet på sømmet, da han efter kampen udtalte: ”Sometimes you have to enjoy what you get.” Og med det ene point kan både Millwall og Palace - pga. deres respektive målscore - dermed nøjes med uafgjort i sidste runde for at få indfriet hver deres mål.

 

Holloway siger videre, at de i det mindste er blandt de heldige, der befinder sig i den rigtige ende af tabellen. Men den form, som hans hold for tiden viser er nedrykningsform: I de seneste 9 kampe er det blot blevet til fem point - og ingen sejre. Tilmed har man kun scoret i tre af kampene og det på trods af, at man har ligaens topscorer, Glenn Murray, der har nettet hele 29 gange. Så spørgsmålet er da også, om Palace overhovedet har en chance i kvalifikationsspillet til Premier League, hvis de da når så langt?

 

Palace kan dog glæde sig over, at det stadig er i deres egne hænder, og det samme gælder for Millwall, der faktisk længe har bejlet til en plads i top-6. Så tæt har The Championship været i år - og derfor er der også masser af spænding inden sidste runde, hvor halvdelen af holdene stadig har alt at spille for!

 

Denne artikel klæder dig godt og grundigt på, så du lørdag eftermiddag fra kl. 13:45 og to timer frem ved nøjagtig, hvad du skal holde øje med, når 46. spillerunde af verdens mest interessante fodboldrække (det vil du forhåbentlig også selv indse, når du har nået bunden af artiklen) bliver afviklet.

 

Men først et kig på de væsentlige dele af tabellen, som den tager sig ud netop nu (nr. 1 og 2 rykker direkte op, nr. 3-6 spiller kvalifikation om en enkelt oprykningsbillet, nr. 22-24 rykker ned):

 

2. Hull (78 point / +9 i måldifference)
----------
3. Watford (77 / +28)
(...)
5. Crystal Palace (69 / +10)
6. Bolton (67 / +8)
----------
7. Nottingham F. (67 / +5)
8. Leicester (65 / +22)
(...)
18. Huddersfield (57 / -20)
19. Millwall (56 / -10)
20. Sheffield W. (55 / -10)
21. Peterborough (54 / -8)
----------
22. Barnsley (54 / -14)
23. Wolves (51 / -12)

 

Pludselig spænding om 2.-pladsen

 

Topholdenes væsentlige kampe i sidste runde (placering i parentes):

Hull (2) - Cardiff (1)

Watford (3) - Leeds (16)

 

Da Watford for en måned siden slog Hull på udebane med 1-0, lignede Gianfranco Zolas mandskab den anden direkte oprykker, efter Cardiff i sikker stil havde sat sig på den første. Det på trods af, at Hull på andenpladsen stadig havde et point at give af til Watford, der dog nu virkede som det stærkeste kort med seks runder igen. Hull vandt dog de to næste kampe, mens Watford noget overraskende tabte sine to - og så lignede Hull en stensikker oprykker.

 

Hulls efterfølgende nederlag til Wolverhampton betød mindre, da Watford kun fik uafgjort mod Cardiff. Men pludselig fik Steve Bruce, der fortjener stor kredit for Hulls fantastiske sæson, og hans spillere gummiben: De kommende to kampe kastede kun et point af sig, selv om modstanden var overkommelig. Bristol City, der var rykket ned og er sikker på sidstepladsen, fik 0-0 på KC Stadium, mens Barnsley hjemme vandt 2-0. Tre kampe mod de tre hold, der lige nu ligger under stregen, affødte altså kun ét sølle point - og i sidste runde tæller kun en sejr, hvis Watford som ventet vinder hjemme over Leeds.

 

Hull møder hjemme Cardiff, der intet har at spille for, men som set over hele sæsonen har vist sig som det klart stærkeste hold. Cardiffs resultater har siden oprykningen blev sikret ikke været imponerende, men de har trods alt ikke tabt i nu seks kampe i træk. Hvis Hull taber, så kan Watford nøjes med uafgjort, da deres målscore er bedre.

 

Mit bud: Det er godt for Hull, at de skal op mod en stærk modstander. De seneste kampe har vist, at de ikke har haft det godt med at være storfavoritter. De er stadig favoritter til at rykke op, men nu hvor de har vist gummiben og møder ligaens etter, så er lidt af presset taget af, da man derfor nok forventer, at Watford har gode muligheder for at overhale. Det kommer Hull til gode, og en snæver sig over Cardiff sender dem i Premier League.

 

Traditionsklubbers oprykningshåb lever

 

Subtoppens væsentlige kampe i sidste runde:

Bolton (6) - Blackpool (15)

Crystal Palace (5) - Peterborough (21)

Nottingham F. (7) - Leicester (8)

 

Fire hold kæmper om de sidste to playoffpladser, efter Brighton en smule sensationelt har sikret sig fjerdepladsen. Førnævnte Crystal Palace og den tidligere danskerklub Bolton ligger lige nu på den rigtige side af playoffstregen, men de to ambitionsfulde storklubber Nottingham Forest og Leicester, der i øvrigt mødes i sidste runde, har endnu ikke udspillet deres chancer.

 

Palace har en tricky hjemmekamp mod formstærke Peterborough, der er i stor fare for nedrykning, mens Bolton hjemme møder Blackpool, der i sidste runde sikrede sin overlevelse i rækken. Bolton er ganske godt kørende, og en plads i den nederste ende er skiftet ud med en topplacering, efter man hentede Palace-manager Dougie Freedman i slutningen af oktober måned. Jeg vil blive overrasket, hvis Bolton ikke snupper den ene af de to playoffpladser, der er i spil. Dermed vil Leicesters chance for oprykning også forsvinde.

 

Jeg er mere nervøs for Palace, der som nævnt er gået helt i stå. Lørdagens modstander har alt at spille for, og de har kun tabt én gang i de seneste 12 kampe - og de er stort set lige så gode på udebane, som de har været på hjemmebane. Et hold, der kæmper for overlevelse, er noget nær det værste, man kan støde ind i i sidste spillerunde. Til gengæld har Palace kun tabt to hjemmekampe hele sæsonen, og uafgjort er nok så længe Forest ikke vinder med mere end fem mål. Det skal dog siges, at Palace for blot en måned siden tabte hele 0-4 hjemme til Birmingham, men de kan også glæde sig over, at Forest har nok at se til i at slå Leicester, der har sin egen chance for playoff at spille for.

 

Mit bud: Der skal en del til før Palace ryger ud af playoffpladserne, også selv om de, som jeg forventer, sætter point til. Peterborough kan bruge uafgjort, hvis resultaterne andre steder flasker sig, men selv om de skulle vinde på Selhurst Park, så er jeg ikke overbevist om, at Forest, der ikke har vist skræmmende form på det seneste, slår Leicester. Kasper Schmeichels mandskab er afhængig af, at Bolton sætter point til, og hvis Bolton kommer foran med et par mål, så kan det tage brodden af Leicesters indsats. Palace snupper den ene playoffplads enten på en bedre målscore eller med hjælp udefra, mens Bolton selv afgør tingene. Forest og Leicester trækker dermed sorteper.

 

Den vanvittige bundstrid

 

Bundholdenes væsentlige kampe i sidste runde:

Brighton (4) - Wolves (23)

Crystal Palace (5) - Peterborough (21)

Derby (13) - Millwall (19)

Huddersfield (18) - Barnsley (22)

Sheffield W. (20) - Middlesbrough (12)

 

Blackburn har haft en forfærdelig sæson, selv om de begyndte den helt i toppen. Den ”tvungne opsigelse” af Steve Kean kom på et tidspunkt, hvor klubben lå på tredjepladsen. Nu ligger de nummer 17 og kan teoretisk stadig nå at rykke ned. Det kommer dog ikke til at ske, for det kræver blandt andet, at de taber den sidste kamp med mindst 13 mål, men det fortæller, hvor dårlig en sæson de har haft - og hvor uforudsigelig en liga, vi har at gøre med.

 

Blackburn må dog se sig slået som årets største skuffelse af en anden PL-nedrykker, Wolves. Selv om de mistede nogle nøglespillere i sommerpausen, så burde Ståle Solbakkens tidligere mandskab bestemt ikke ligge, hvor de gør. Men det gør de, og der skal et mirakel til, hvis de ikke skal følge Bristol City ned i League One. Helt utroligt er det dog, at de med 51 point kan ligge andensidst. I år skal der mindst 54 point til for at overleve, og det kan jeg ikke mindes nogensinde er sket før!

 

De øvrige hold, der kæmper om overlevelse, er ikke de store overraskelser. Barnsley og Peterborough har længe lignet to nedrykkere, men de har konstant formået at komme tilbage og lægge pres på de andre bundhold. Millwalls sæson lignede en kæmpe succes, da de var med om playoffpladserne og spillede sig i FA Cup-semifinalen - men nu er de blot to point over nedrykningsstregen. Sheffield Wednesday har længe balanceret lige over stregen, og efter sidste weekends nederlag til Peterborough er de for alvor i farezonen. Sidste hold, der realistisk set stadig kan rykke ned, er Huddersfield, der trods sine 57 point på ingen måde skal føle sig sikker.

 

Der er altså hele seks hold, der står med håret i postkassen og stadig kan nå at rykke ned - og der er to pladser i spil. Det hele bliver krydret af en rigtig bundgyser, når Huddersfield tager i mod Barnsley, hvilket betyder, at sidstnævnte, der som regel er blandt de største nedrykningsfavoritter, selv kan afgøre deres skæbne. For med en sejr kravler de forbi netop Huddersfield.

 

Noget mere vanskeligt ser det ud for Wolves, der skal håbe på nederlag til Barnsley samt Peterborough for selv at have en chance. Samtidig skal de indhente fem mål på Peterborough, så det ser umådeligt svært ud. Men det er ikke umuligt! Wolves skal dog en tur til Brighton i sidste runde, og her skal de altså håbe på, at hjemmeholdet mentalt er fokuseret på oprykningsslutspillet. Brighton har ikke noget at spille for, men: de har kun tabt hjemme tre gange i ligaen, de har ikke tabt på hjemmebane i hele 2013, og så har de det suverænt største tilskuergennemsnit i hele rækken (lidt over 26.000 per kamp). Det er svært at se Wolves hente tre point i dette opgør - for ikke at tale om en flermålssejr.

 

Både Millwall og Sheffield Wednesday har fine chancer for at hente de fornødne point. Millwall skal en tur til midterholdet Derby, der intet har at spille for og derfor mentalt nok er gået på sommerferie. Da Huddersfield og Barnsley møder hinanden er uafgjort nok for Millwall. Sheffield Wednesday møder hjemme Middlesbrough, der ligger lige over Derby og som heller intet har at spille for - og som kun har hentet 5 point i de seneste 10 kampe men dog 4 af dem i deres seneste tre kampe. Taber Wednesday, så rykker de ned, hvis Peterborough får uafgjort og Barnsley vinder. Hvis Sheffield-klubben spiller uafgjort skal begge hold vinde for at katastrofen indtræffer.

 

Mit bud: Jeg levner ikke Wolves nogen chancer. Havde de haft en nemmere kamp, så var der stadig et lille håb, og selv om de skulle hive en overraskende sejr i Brighton, så er kravene til størrelsen på sejren samt de øvrige resultater simpelthen i overkanten. Millwall skal være glade for, at sæsonen ikke er bare et par kampe længere, for så var de nok rykket ud. Men de har en overkommelig kamp, kan nøjes med uafgjort og skal i tilfælde af nederlag stadig overhales af tre hold. Sheffield Wednesday er jeg faktisk lidt nervøs for, og det er ikke utænkeligt, at de får brug for hjælp. De står med kun to point for de seneste fire kampe, og det er katastrofalt på dette tidspunkt af sæsonen. Hjemmepublikummet skal nok møde talstærkt op, men spørgsmålet er, om spillerne har nerverne til at modstå presset – mod et hold, der kan spille frit og har fået en smule gang i resultaterne.

 

Så er der Peterborough, som jeg spår point på Selhurst Park. Uafgjort er dog kun nok, hvis Barnsley ikke vinder eller Wednesday taber. Huddersfield er primært i fare for nedrykning, fordi deres målscore er så ringe. De er dog fint kørende med 3-1-1 i de seneste fem kampe og en målscore på 11-5. Barnsley er dog også i fin form med undtagelse af 0-6-nedsmeltningen i midten af april mod Charlton, hvor to spillere fik marchordre. Det er til gengæld det eneste nederlag i syv kampe, hvor det er blevet til to sejre. På udebane har man dog ikke vundet siden starten af februar, så måske man skal sætte sin lid til, at Peterborough taber og Huddersfield stiller sig tilfredse med det ene point, der garanterer overlevelse. Barnsley sidder med de svageste kort på hånden, og jeg vil blive en smule overrasket, hvis de spiller sig over stregen.

 

Sådan slutter det…

 

I en så uforudsigelig liga, som The Championship - særligt i år - er, så er det naturligvis svært at spå om, hvordan det hele ender. Mange ting spiller ind i sådan en sidste runde: nerver, resultater andre steder i landet, modstanderens motivation og så videre. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at levere spilforslag og analyser i løbet af sæsonen, men jeg har - som altid - fulgt rækken utrolig tæt. Og alt i mens de store ligaer rundt om i Europa for længst er afgjort - i hvert fald mesterskabskampen - så er det forfriskende med en liga, hvor så meget er i spil inden sidste runde.

 

Nedenunder har jeg ridset nogle forsigtige 1X2-bud op på de relevante kampe - som udelukkende er baseret på min mavefornemmelse. Alle kampe spilles på lørdag kl. 13:45 dansk tid.

 

Hull - Cardiff (1)
Watford - Leeds (1)
Bolton - Blackpool (1)
Crystal Palace - Peterborough (X)
Nottingham F. - Leicester (X)
Brighton - Wolves (1)
Derby - Millwall (X)
Huddersfield - Barnsley (1)
Sheffield W. - Middlesbrough (2)

 

Dermed kan vi konkludere, at Cardiff og Hull rykker direkte op, mens Watford, Brighton, Crystal Palace og Bolton skal i playoff om den sidste PL-billet. Barnsley, Wolves og Bristol City rykker ned i League One.

 

Jeg håber denne artikel har været med til at give et overblik over situation i The Championship - og at den får dig til at holde øje med stillingerne undervejs i løbet af lørdag eftermiddag. Om ikke andet kan du få lov til at pege fingre ad mig, når du indser, at jeg har ramt helt forbi!

 

God sidste runde - og husk at oprykningsslutspillet venter lige om hjørnet. Det skal nok blive underholdende...

 

Seneste blogs fra Janus, England, BetXpert
01/05-2013 15:42 Er du klar til sidste runde af The Championship?
23/11-2011 14:33 Huddersfield jagter Arsenals rekord
15/11-2011 18:23 Status på The Championship: The Saints styrer mod himlen

Brugerprofil

Janus, England, BetXpert Janus, England, BetXpert er offline

Fra København
Bruger siden 9. september 2011


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt